Banner

Lakatos Béla a DVTK Labdarúgó Sportakadémia új regionális vezetője

Szerző: Jáborcsik András | 2023-03-03 21:17:00

Új regionális koordinátor lépett munkába.


Ahogy az elmúlt években is, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia a klub céljainak megfelelően az idei évben is tovább szeretné erősíteni a regionális szakmai kapcsolatrendszerét. Az előrelépés csak úgy valósítható meg, ha a meglévő partnerklubokkal egységes akaratban, az eddigi együttműködést tovább fejlesztve közösen dolgoznak a jövőben az Észak-magyarországi régióban pallérozódó fiatal labdarúgók fejlesztéséért.


Egyértelmű cél, hogy a régióból minél több játékos kerüljön be a magyar élvonalba és persze a DVTK mindenkori első csapatába - hangzott el a közelmúltban Diósgyőrben megtartott regionális konferencián.

A magyar utánpótlásképzés az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül. Kialakult egy piramis rendszer, ahol az államilag elismert akadémiák alatt a tehetség - és körzetközpontokban nevelkedhetnek az ifjú tehetségek, akik az életkoruknak, illetve a képzés alatt megszerzett fejlettségi szintjüknek megfelelően juthatnak el az akadémiára. A szakmai kontrollt tekintve folyamatosak az ellenőrzések, amelyek várhatóan az idei évben is folytatódnak ezzel is támogatást nyújtva, irányt mutatva a magyar utánpótlás foci további fejlesztéséért - fogalmazott az egyeztetésen Fogarasi Zoltán, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia igazgatója. - A legfontosabb értékelendő szegmens a produktivitás, ami reális értékmérője az elvégzett szakmai munkának. Ebben nekünk is és minden érintett klubnak szintet kell ugrania. Ezzel összefüggésben elmondható, hogy nem szeretnénk nagyobbat lépni, mint amekkorát tudunk, viszont szeretnénk a partnerklubokat sportszakmailag még aktívabban támogatni, ezzel még erősebbé téve a kapcsolatunkat, a szakmai együttműködésünket. Ennek fontos része az edzők folyamatos belső képzése, a kétirányú játékosáramlás, valamint a klubon belüli felfelé játszatás. Reális és megvalósítható együttműködésben gondolkodunk. A jövőt természetesen nem ismerem, de az általunk elindított régiós program még hatékonyabb integrálása a partnerklubok szakmai programjába jelentős fejlődést és változást jelenthet a következő időszakban.



Változott a regionális koordinátor személye is: ez a feladat teljes munkaidőben dolgozó munkaerőt igényel, így mostantól Lakatos Béla tölti be ezt a munkakört.

- Megtiszteltetés, hogy ebben a körben dolgozhatok - szögezte le előre Lakatos Béla. - Salgótarjániként ebben a régióban nőttem fel, itt voltam aktív játékos és edző is. Nagyon sok feladatot kaptam a klubtól, amelyeknek maximálisan szeretnék megfelelni. A még hatékonyabb szakmai színvonal fenntartása érdekében a jövőben a körzetközpontok és tehetségközpontok rendezvényein is igyekszem majd még gyakrabban részt venni. Az eddigi TK programot felváltja a kissé átalakuló, de tartalmi egységeit tekintve nagyon sok hasonlóságot magában hordozó regionális program. Izgatottan és nagy lelkesedéssel várom ezt a munkát, mindent megteszek majd, hogy a régióban még hatékonyabban fejlesszük a fiatal labdarúgókat, akiknek a fejlődéséért, fejlesztéséért közösen kell majd dolgoznunk.


A regionális értekezleten az is elhangzott, hogy az Encs VSE-vel megszakadt a DVTK együttműködése, mivel a település körzetközponti státusza megszűnt. Ugyanakkor örömteli hír, hogy a regionális partnerhálózat bővült a BTE Felsőzsolca belépésével, akivel a partnerkapcsolatnak köszönhetően szoros együttműködésre törekednek a piros-fehérek. Az egyeztetésen szóba került a kassai klubbal történő együttműködés is, amiről elmondható, hogy az egyesület nagyon dinamikusan fejlődik, de a DVTK szerepvállalását szakmai oldalról tovább kívánják erősíteni. A legfontosabb, hogy az FC Košice felnőtt együttese feljusson a szlovák élvonalba, valamint az akadémiai rendszer is kiépüljön.


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...