Banner

Krakkót másolta Ljubljanában

Szerző: objektív | 2022-05-11 13:35:00

A diósgyőri Szirányi Bence második feljutását ünnepelte a szlovén fővárosban.


Szombat óta minden hazai hokirajongó tudja, hogy 2008 és 2015 után harmadszor harcolta ki az A csoportos tagságot a magyar felnőttválogatott. Legjobbjaink „csak” annyit tettek, hogy lemásolták Szapporót és Krakkót, de voltak olyan rajongók, akik a hétmérföldes ünnepség keretében azt zenésítették meg, hogy három a magyar igazság.


Állták a szavukat

– Megcsináltuk a kötelező házi feladatot – kezdte Szirányi Bence, nemzeti együttesünk védője, akit a DVTK Jegesmedvék kiválóságaként hívott meg keretébe Sean Simpson kanadai nemzetiségű szövetségi kapitány. – Az orosz–ukrán háború miatt átalakult a divízió I/A-s mezőny, nekünk pedig az volt a dolgunk, hogy juttassuk érvényre a papírformát. Valamennyiünk számára nagy öröm, hogy álltuk a szavunkat, ugyanis azzal utaztunk a vébére, hogy most, vagy soha.

Szirányi Bence másodszor élte át a feljutással járó eufóriát, hiszen hét évvel ezelőtt Lengyelországban is részese volt ennek.

– Akkor még Székesfehérvárott korongoztam, és csak később lettem miskolci – folytatta a szigorúságáról ismert hátvéd. – Sokan azt gondolják, hogy az akkori, vagy a mostani sikerünket tartom pályafutásom csúcsának, de le kell hűtenem a kedélyeket: én másképpen látom. Az osztályváltás nagy dolog, maradandó emlék tett, viszont az, hogy 2016-ban, már az elit mezőnyében mérkőzést nyertünk, legyőztük a fehéroroszokat, nos az én szememben ez volt a teljesítmények teljesítménye. Amennyiben az égiek és a mesterünk is úgy gondolja, jövőre, velem lehet még egy ilyen nagy tettünk.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás: boon.hu, fotó: jegkorongszovetseg.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. laca |Válasz erre: 3. korxi
2022-05-14 23:49:00 Lila öves, Fanatikus tag
Egy meccset kellett megnyerniük, mint ahogy nekünk is egyet kellene majd...
3. korxi |Válasz erre: 2. Geotic
2022-05-14 19:34:51 Piros öves, Veterán
Azt nem mondanám hogy az olaszoknál jobbak vagyunk, de mondjuk hogy kb. azonos szint.
A nagybriteknél igen, az valóban a világ nyolcadik csodája hogy legutóbbi VB-n bent maradtak.
2. Geotic |Válasz erre: 1. korxi
2022-05-13 14:55:41 Piros öves, Őstag
Szerintem jól játszott, talán a legjobb védő volt a válogatottban.
Az igaz, hogyha az a két csapat nálunk van, szinte biztos, hogy nem jutunk fel, viszont ennek a két csapatnak egyértelműen ott van a helye, de valami hihetetlen csoda folytán a britek és az olaszok bent bírtak maradni.
Attól a két csapattól jobbak vagyunk, úgyhogy szerintem ott van a helyünk jelenleg (az oroszok és balaruszok nélküli mezőnyben)
1. korxi
2022-05-12 16:49:41 Piros öves, Veterán
Hát ez ugye elsősorban nem neki köszönhető, meg nem is bármelyik másik játékosnak, hanem annak az ajándéknak hogy elvitték a franciákat és az osztrákokat.
És bizony a játékunk alapján nem is bizonyítottuk be, hogy a feljutásunk nem csak ajándék. De még magán a VB-n azért bebizonyíthatjuk (nem csak azzal hogy bentmaradunk).
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...