Banner

Felelőséggel képviseljük a Diósgyőri Szurkolók érdekeit!

Szerző: amigeleken.hu | 2021-07-23 13:15:00

Eljött hát akkor az idő, hogy a szavakat tettek is kövessék!


A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda megalakulásával kapcsolatban a Diósgyőri Szurkolók Közössége a következő felhívást tette közzé facebook oldalán:


Felelőséggel képviseljük a Diósgyőri Szurkolók érdekeit!

A DVTK folyamatosan hangsúlyozza, kiemeli a szurkolóiknak a pályán zajló eseményekben betöltött jelentőségét, mint „12. játékos", ami Diósgyőrben hatványozottan is igaz, s a klubvezetés soha nem mulasztja el hangsúlyozni a szurkolók különleges érzelmi befolyását a csapatra.

Eljött hát akkor az idő, hogy a szavakat tettek is kövessék!

Mint ismert a DVTK labdarúgócsapatának élvonalbeli kiesésének napján a Szervezett Diósgyőri Szurkolók egy petíciót adtak át a klub vezetőinek, amelynek egyik pontjában egy Szurkolói Iroda létrejöttét indítványozták. Most örömmel jelentjük be, hogy megkezdte a működését a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda!

A DVTK is belátta, hogy a szurkolókkal korábban megromlott viszonyának rendezése érdekében lehetőséget kell biztosítania a drukkereknek, hogy egy érdekképviseleti szervezeten keresztül részt vehessenek a klub, szurkolókat érintő tevékenységeiben és döntéshozatali eljárásaiban.

Ezért a DVTK menedzsmentje, a petíció hatására aktív párbeszédet és kapcsolatot kezdeményezett a szurkolókkal, támogatta az iroda létrejöttét és üdvözölte, hogy olyan személyekkel dolgozzon együtt, akik jól ismerik a Diósgyőri szurkolókat, a helyi szurkolói kultúrát és érdekeket.

A szervezet tagjai a Napos Oldal Egyesület, a Női Szurkolói Klub és a Diósgyőr Szurkolók Közösségének – DSZK képviselői, az együttműködés hatékony kialakítása pedig a következő hetekben befejeződhet.

- Ezek a szurkolók konkrét kapcsot jelentenek majd a klub és a DVTK hívek között – ezt már Hollósy András az Iroda szóvivője mondta el, aki annak működésével kapcsolatban még azt is megosztotta, hogy bár együttműködnek a DVTK menedzsmentjével, de a szervezet teljesen független a klub irányítási struktúrájától. – Szervezeti formában a Szurkolói Iroda és a klub közötti folyamatos és közvetlen párbeszéd kialakításra törekszünk, ahogy azt némely európai klub már gyakorolja.

Fontosnak tartjuk a hitelességet, a szavahihetőséget, mert ez építi a két fél közötti bizalmat!

Ezen felül arra fogunk törekedni, hogy fokozatosan, lépésről-lépésre minden Diósgyőr szimpatizáns felé megtaláljuk majd a közös hangot, hiszen a Szurkolói Iroda a jövőben mindenkit képviselni akar majd, függetlenül attól,hogy tartozik-e valamely csoporthoz vagy sem.

A tárgyalássorozat nyomán a Szurkolói Irodának már vannak konkrét eredményei is:

- A nyárra és a jó időre való tekintettel, a Siófok - DVTK mérkőzés augusztus hónapban történő megrendezését kérte Irodánk a klubtól, s ennek nyomán a DVTK a Siófokkal, majd a két sportszervezet az MLSZ-el hivatalosan is felvette a kapcsolatot, így kerülhetett sor arra, hogy az NB II-es bajnokság 3. fordulójában kerül megrendezésre a Diósgyőri Szurkolók balatoni kiruccanása

- Régi-új Tábor alakul!

A kapu mögötti szervezett szurkolásban már nem részt vevő, de korábban hasonló vérmérséklettel bíró „veteránok" most összefogtak és ezentúl a J-szektorban egy külön helyet foglalhatnak majd el a Stadionban.

Számukra és a hozzájuk csatlakozóknak a klub, az Ultra szektorba szóló jegyárat állapította meg.

- A régi stadionunk faláról lekerült a Csáki szektort jelző emléktábla. Az egyik legnagyobb diósgyőri érzelmű drukker, Csáki Józsi bácsi tiszteletére hosszú évek után most az Iroda javaslatára a tábla visszakerül.

- Visszaállítani a Szurkolók és a klub közötti nyilvános fórumot, azaz az Ankétot, ahol a korábbi hagyományoknak megfelelően megismerhetjük az új játékosokat, célokat, stb.

A Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda fő feladata általánosságban többek között a szurkolói érdekvédelem, a klubbal való kapcsolattartás lesz, a szurkolói szervezetek által felvetett problémák megoldásában való közreműködés és tolmácsolás az MLSZ felé, továbbá szervezett programok, idegenbeli utazások bonyolítása, de napirenden van konkrétan a legális pirotechnikai eszközök használatára vonatkozó kérésünk is.

Diósgyőr, 2021.07.23.

Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda


forrás: faceboook.com




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

19. vebgy* |Válasz erre: 11. köves
2021-07-29 20:18:16 Fekete öves, Veterán
Ott a pont.
18. köves
2021-07-27 21:58:19 Lila öves, Tag
A hivataloson (dvtk.eu) Világi doktor választ adott a közvetítésekre vonatkozó kérdésekre.
17. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 15. veg-h-zet
2021-07-27 18:59:22 Fekete öves, Veterán
Igen, az volt. A Siófok fordított a hajrában 2-1-re idegenben.
Elek Bence volt mindkettő találat szerzője. Amúgy ő Elek Ákos öccse lenne? Vagy nincs közük egymáshoz, és csak névrokonság?
16. veg-h-zet |Válasz erre: 12. KáGábor
2021-07-27 18:56:08 Barna öves, Tag
Ezt akkor sem értettem már, amikor fordulónként csak két meccset adtak az nb1-ből. Kizárólagos joguk van, de ha nem adják az adott meccset, akkor miért esik nehezükre megadni az engedélyt a közvetítésre. Főleg, hogy nem más sport- vagy egyéb csatorna akarja adni, hanem az egyik érdekelt, a hazai csapat a saját csatornáján.
15. veg-h-zet |Válasz erre: 13. perecesi-diosgyor-szurkolo
2021-07-27 18:52:55 Barna öves, Tag
Megtaláltam a csatornájukon a 37. fordulóból a Siófok elleni meccsüket is. Az volt gondolom az utolsó hazai az előző szezonban.
2021-07-27 18:48:33 Fekete öves, Veterán
Megnéztem bizonyos közvetítéseket, és a legtöbbnél kiírták, hogy az MTVA engedélyével.
Lehet, hogy azt a közvetítés során egy kevésbé zavaró helyen fenn kell tartani, és onnantól már a JúTú sem köthet bele.

Vagy elég, ha a közvetítési videó címében megjelenik.

A Vasas TV YT oldalát megnézve sok élő közvetítés visszanézhető. Szinte az összeset leadták ők maguk, még idegenben is. Csak azok nincsenek ott sztem, amit maga az M4sport adott.
https://www.youtube.com/channel/UC5nMZoyt2fIBOwxzmY-tmYA/videos
13. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 10. veg-h-zet
2021-07-27 18:37:42 Fekete öves, Veterán
A legutolsó Csákvár YT csatorna által leadott teljes mérkőzés a 35. fordulóban volt egy bizonyos Csákvár-Budaörs.

12. KáGábor* |Válasz erre: 8. veg-h-zet
2021-07-27 11:29:05 Fekete öves, Veterán
A technika simán rendelkezésre áll, egy jobb mobiltelefonnal is élvezhető stream-et lehet csiholni. A kérdés az, hogy az m4 ezt engedi-e, tudtommal kizárólagos közvetítési joguk van az nb2-re - a tévedés jogát fenntartom :-). Mondjuk az m4-nek bőven megvannak a feltételei, hogy a nagyobb érdeklődésű meccseket legalább online közvetítse.
11. köves
2021-07-27 10:34:17 Lila öves, Tag
A másik, hogy a szervezet tagjai között szerepelnie kéne az ország egyik legnagyobb szurkolói portálja - az Amíg élek én - képviselőjének is. (Természetesen amennyiben közülük valakinek az ideje engedi.) Nekem ez valahogy természetesnek tűnne, hiszen a hozzászólásokból talán itt lehet legjobban értesülni valamennyi szurkolót érintő kérdésekről.
10. veg-h-zet |Válasz erre: 9. jaborcsik-andras
2021-07-27 09:11:51 Barna öves, Tag
Jó kérdés, elképzelhető, hogy emiatt volt. Közben rákerestem a youtube-on, a Csákvár is adta a hazai meccseket egészen a bajnokság végéig, miközben akkor már lehetettek nézők nb2-ben is nem?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...