Banner

Az előző Euroliga szezon három legeredményesebb diósgyőri játékosa távozott

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-20 14:49:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szerdán kezdődnek a 2023/2024-es Euroliga évad selejtező párharcai. A DVTK HUN-Therm a London Lions csapatával küzdhet meg a főtábláért. A párharc első mérkőzését szerdán 20 órától rendezik Londonban.

A találkozó előtt a wbasket.hu állandó szakértőjét, a játékosként hétszeres magyar bajnok, nyolcszoros Magyar Kupa-győztes, kétszeres Euroliga- bronzérmes, edzőként a 3×3-as válogatottal Európa-bajnok, kétszeres világbajnoki ezüstérmes Károlyi Andreát kérdezte a várakozásairól.


„Tavaly sikerrel vívta meg az Euroliga selejtezőt a DVTK. Most azonban más az ellenfél és más a DVTK kerete is, mint egy évvel ezelőtt ilyenkor. Nekem nagyon hiányzik egy Cheridene Green kaliberű center, mert akik jelen pillanatban a magas posztokon rendelkezésre állnak, ők inkább kifelé válni szerető négyesek, mint palánk alatt dolgozó klasszikus centerek. A London Lions egyik nagy erőssége pedig éppen a palánk alatt van.

Fel kell kötni a nadrágot és nem csak a szerkezetbeli különbségek miatt. Az látszódik, abban a tudatban tervezte meg a felkészülését a DVTK, hogy főtáblás lesz. A felkészülési meccsek száma, illetve az ellenfelek minősége kívülről azt mutatja számomra, hogy a megváltozott helyzethez nehezebben sikerült alkalmazkodni. Különösen, hogy még a tervezett programon is változtatni kellett, amikor a Sepsi lemondta az első meccseket.

Korán kezdődik idén az Euroliga, tavaly október 11. és 13. között rendezték a selejtezőt. Teljesen más a szezon ritmusa, ha októberben kell kezdeni – ráadásul az első bajnoki ellenfelek hagyományosan a mezőny utolsó harmadából érkeznek, akik ellen szintén lehet gyakorolni –, mint szeptemberben. Mindössze négy meccset játszott így a DVTK. Ilyen előzmények után belemenni egy selejtező párharcba nagy feladat. Előnyt jelenthet, hogy hazai pályán lesz a visszavágó, de ahhoz, hogy ott legyen esély, előbb az első mérkőzésen kell kedvező eredményt elérni. A London Lions eközben több edzőmérkőzést vívott és nem teljes kerettel is megverték a Győrt, illetve kétszer a Polkowicét.

Az elmúlt évadban az Euroligában a DVTK három legeredményesebb játékosa Arella Guirantes (14.7 pont), Bernáth Réka (11.3 pont) és Cheridene Green (10.7 pont) voltak. Mindhárman távoztak a csapattól. A Londonba igazoló Green-t a bevezetőben már említettem, Bernáth Rékát Lelik Réka jól helyettesítheti. Sőt, védő oldalon Lelik Réka még többet is tehet hozzá. Nyilván Bernáth Rékában mindig ott volt az x-faktor, hogy lehetetlen helyzetből is képes betalálni. Lelik Réka viszont egy erős átlagot hozhat, ahogy tette ezt eddigi csapataiban. Szép feladat lesz Euroliga szinten ezeket megismételni, de itt mutatkoznak meg majd a versenyzői erények. Guirantes pótlása nehéznek ígérkezik. Nem ismerem Kaila Charles játékát és azt sem, hogy a nyári mexikói számaiból mennyire indulhatunk ki, de elvileg ez a feladat rá hárulhat.


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: wbasket.hu

És ezt olvastad már?
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...