Banner

Akinek fontos a hangulat

Szerző: dfcwolf | 2017-02-10 19:15:00

Tizennyolc alkalommal viselhette a címeres mezt, egy hibáját követően azonban méltatlanul kikezdte a Facebook közössége. Eddigi összes csapatában stabil játékosnak számított, így van ez Diósgyőrben is. Kíváncsi voltam rá, hogyan érzi magát köztünk Lipták Zoltán és hogyan készül a tavaszi szezonra,

Tekintsünk egy kicsit vissza. Egy salgótarjáni srác hogy kerül Pápára?
Szolnokról kerültem oda. Szentes Lázár volt az edző Pápán és ő már korábban is le akart igazolni engem. Az Ő hívására érkeztem.

Pápa után pedig Anglia. Elég nagy váltás.
Az egy harmadosztályú csapat volt. Túl fiatal voltam és az edző sem igazán számolt velem. Az volt a meglepő az egészben, hogy pont ő volt az, aki egy próbajátékot követően le akart igazolni engem. Volt azért pozitív hozadéka is a dolognak, mert megtanultam angolul.

Ezután Újpestre kerültél, majd újra a szigetország következett.
Így van. Akkoriban pénzhiány volt Újpesten. Azzal a feltett szándékkal mentünk Angliába edzőtáborozni, hátha el tudnak adni oda játékosokat. Jól ment a játék és sikerült is Southamptonba igazolnom. Három hónapra kölcsön adtak és az már sokkal jobban is sikerült, hiszen hét tétmeccsen is játszottam.

Nem sikerült ottmaradni?
Sajnos, kiestünk a harmadosztályba. Maradhattam volna, de végül hazajöttem. Lehet, hogy nem a legmegfelelőbb döntést hoztam akkor. Tíz meccset játszottam még az Újpestben, ezt követően igazoltam a Videotonba.

Bajnoki címeket nyertél.
A Videotonnal először ezüstérem, aztán bajnokság és a Győr csapatával is ugyanez volt a sorrend.

A válogatottban is bemutatkoztál egy nem is akármilyen meccsen.
Igen, akkor már a Vidiben játszottam és az első válogatott meccsemen a Wembley stadionban léptem pályára az angol válogatott ellen. Az a mérkőzés nagyon emlékezetes volt számomra. Fura volt kifutni 60-70 ezer ember elé, olyan játékosok ellen játszani, akiket addig csak a tévében láttam.

Hogy érezted magad azon a mérkőzésen?
Kellett egy kis idő a pályán, hogy egyáltalán felfogjam az egészet. A mérkőzés elején nem is igazán tudatosult bennem, hol vagyok. Igazán akkor döbbentem rá, hogy mekkora dolog volt ez számomra, amikor visszanéztem a meccset.

Tizennyolc meccset játszottál a nemzeti csapatban és rúgtál egy gólt. Ezután rád szállt a magyar média a Románia elleni meccs miatt, ahol azzal viccelődött a fél internet, hogy lassan fordultál. Mennyire fog meg egy játékost az, hogy mindenki gyártja a netre a vicces képeket, közben talán egy labdát nem tudnának bedobni a pályára.
Nem volt alapja a dolognak. Lendületből hozták rám a labdát és jó ütemben eltolta mellettem az ellenfél. Nem akartam szabálytalankodni, mert már volt akkor egy sárgám. Sajnos, gól lett belőle. Valaki ezt kitalálta aztán és egy ideig ezzel szórakoztak. Azárt az jobb volt, hogy azt kiabálták utána a meccseken, hogy “Fordulj!” és mondjuk nem az anyámat szidták. Eleinte rosszul esett, később azonban már inkább vicces volt.

Eljutott ez hozzád?
Nem kerestem ezeket a képeket a neten, de vannak az embernek jópofa barátai, akik gondoskodtak róla, hogy eljussanak hozzám. Ezt is el kell tudni viselni.

Amikor meghallottam, hogy ide fogsz igazolni, bevallom, én hitetlenkedve fogadtam. Nem gondoltam, hogy valaha DVTK mezben foglak látni. Azt gondoltam, nagyon jól érzed magad az ország nyugati felében és biztosan vannak más kérőid is. Miért választottál minket?
Elmondhatom, hogy nagyon sok ajánlatom volt akkor a magyar élvonalból. Én mindig szerettem itt játszani, mert nagyon jó volt a hangulat és ez döntő érv volt. Ha már játszok az NB1-ben, akkor legyen focihangulat. Ez fő szempont volt a számomra.

Akkor te olyan játékos vagy, akinek fontos a stadion hangulata.
Kinek nem fontos? Van olyan? Focizni úgy érdemes, ha hangulat is van. Tudom, sokan elmondják, de én sem mondhatok mást, egyedülálló az országban az, ami itt van. Ez igazán becsülendő.

A pályafutásod inkább a sikerekről szól, hiszen olyan csapatokban szerepeltél, amelyek címeket nyertek és a tabella élén tanyáztak. Most ez nem így van. Hogy éled meg azt, hogy egy kieső helyen egyensúlyozó csapatban játszol?
Nem gondolom, hogy ez kieső csapat lesz. Azért küzdünk, hogy elkerüljünk innen. Nem azért jöttem ide, hogy a kiesés ellen harcoljak. Úgy érzem, hogy felfelé fogunk megindulni és ebből a fél évből még akármi lehet. Oda lehet érni az 5.-6. helyre és az elfogadható teljesítmény lenne. Ezután pedig évről-évre próbálunk majd fejlődni.

Az alapozás után hogy érzed, tudunk majd előrelépni?
Abszolút úgy érzem és az edzőmeccsek is ezt mutatják. Persze, tudom, hogy azért az nem egy tétmeccs. Most érezhető, hogy Feriékkel együtt csináltuk végig ezt a felkészülést, és ez sokat számít. Jó állapotban van a csapat, bizakodó vagyok.

Lesz csontzene, ha már Ferit említetted?
Figyelni kell a lapokra, de amikor lehet, kemények leszünk.

Te mindig védő voltál?
Nem. Pápán még középpályás voltam.

Volt egy videó az oldalunkon, ami nagy sikert ért el. A Fradi elleni megmozdulásod, ahol parádés cselekkel viszed előre a labdát. Azt gondolná az ember, hogy csatár akartál lenni világ életedben.

Igen láttam a videót és nagyon tetszett. Valóban szeretek elől lenni, ott nem érzek annyi felelősséget és felszabadultabban merek játszani. Hátul nem fér bele a hiba.

Aránylag sok gólt szereztél a pályafutásod alatt.
Védőhöz képest talán igen. Szögleteknél, szabadrúgásoknál fent szoktam lenni. Kérik is tőlem, hogy lépjek be a játékba.

Az új igazolások erősítették a keretet?
Az is majd elválik. Tétmeccseken fog ez is kiderülni.

Azt mondják, hogy nem számít az edzőmeccs, de mindig olyan rossz előjel, ha a csapat elveszíti az edzőmeccseket.
Voltam már olyan csapatnál, amelyik elvesztette az edzőmeccseket, de bajnok lett. Úgy gondolom, valóban nem számít.

A csapategységet milyennek érzed?
Szerintem, amióta itt vagyok, most az egyik legjobb minden szempontból. Nincsenek klikkek, nincsenek külön húzódó játékosok, összhang van.

Az, hogy válogatott voltál, ad valami tekintélyt a pályán?
Nem szoktam ezzel foglalkozni. Így is odavágnak, ha tudnak, de ezzel inkább én próbálkozok.

A Szakály és Elek között kialakult konfliktusnál te azonnal ott teremtél, és Dénest padlóra küldted. A szurkolók szeretik azt, amikor nem lehet packázni a játékosainkkal. Ilyen habitusú vagy?
Abszolút. Próbálom azért kordában tartani, régen ez rosszabb volt. A társaimért viszont minden esetben kiállok, ez nem fog változni a jövőben sem.

A kupában meddig mehetünk szerinted?
Ez a nagy célunk most ebben a szezonban. A bajnokságban szeretnénk stabilizálni a helyünket és megnyerni a kupát.

Van erre esélyünk?
Eddig szerencsésen alakult a sorsolásunk. A Cegléd ellen győzni kell, aztán meglátjuk.

Mit ígérsz nekünk, szurkolóknak a tavaszra? Mit láthatunk majd tőled a pályán?
Megpróbálok mindent alárendelni a csapatnak. A játékommal fogom segíteni, hogy a céljainkat elérjük. Nagyon bízom benne, hogy amit megígértünk és elhitettünk a szurkolókkal, azt teljesíteni is tudjuk.

Hogy érzed magad Miskolcon?
Nagyon jól, nagyon megszerettük Miskolcot. Itt élünk két éve, a kislányom ide jár óvodába,

Utolsó kérdésem az, mit tippelsz, hányadik lesz a Diósgyőr a bajnokság végén?
Én optimista vagyok, ez 5. vagy 6. helyet jelent.

Nem mondhatok mást, csak annyit, hogy legyen igazad ezzel a jóslattal. Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál és sok sikert neked a pályán!

fotó: dvtk.eu, vidi.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

22. walaki
2017-02-12 13:22:58 Piros öves, Őstag
Azert az egesz magyar újságírásra jellemző, hogy könnyű volt bűnbaknak beallítani Lipit. Odadobni az oroszlánok közé.
Közben rajtunk kívül senki se kerdezte meg tőle, hogy mi történt a valóságban. Evekig cipelte a keresztjét
Örülünk, hogy segíthettünk Neki.
21. vectra
2017-02-11 15:32:52 Lila öves, Tag
Az idényben Lipták jobb teljesítményt nyújtott Eleknél.Elek túl van spilázva,keveset védekezik így sebezhetőbb a közvetlen védelem.Lipi teljesítménye még javulhat,ha a középpálya meg is szűri a támadásokat és ha Karan-al játszik párban.Szerintem Jago és Tamás csak kiegészítő ember lesz.Vannak hátulra is fiatal tehetségek,fel kell építeni őket a rutinos játékosok segítségével.Bognár vagy Bacsa ha labdát veszítettek nem hogy utána szaldtak volna a labdának,nézték a bírót.Közben a támadás jött.Középen össze-vissza szaladgált mindenki.Hiába tehetséges Bognár,egy technikás,nagy munkabírású-és lesipuskás-Busai hasznosabb lesz.Most már középen és elől olyan bő a választék jó játékosokból.hogy ki kell hozni belőlük a maximumot.Remélem kiderül hogy Horváth véleménye megállja a helyét Ugrayval kapcsolatban.
20. tabak
2017-02-11 11:39:19 Piros öves, Őstag
Hajrá Lipi!
19. scs001
2017-02-11 11:15:24 Piros öves, Őstag
Nálam Zoli az Ákos szintjén van, a legfelső polcon a DVTK csapatában. Ezen a polcon szerintem nincs is más, csak az alatta lévőkben. Remélem, hogy lesz még válogatott a DVTK játékosaként. Hajrá Zoli, CSAK A DIÓSGYŐR!!!
18. piros-feher-szerelem1910 |Válasz erre: 17. bohumil-stejskal
2017-02-10 19:34:34 Lila öves, Fanatikus tag
Igen az szuper lenne :)
17. bohumil-stejskal |Válasz erre: 15. piros-feher-szerelem1910
2017-02-10 19:21:57 Fekete öves, Őstag
Tényleg! Akkor már csak az kell, hogy a két kivételen kívül mindenki "vidéki" identitással rendelkezzen. :)
16. donburci
2017-02-10 18:01:13 Fehér öves, Lelkes újonc
Van egy olyan érzésem, hogy jó kis csapatunk lesz a szezon hátralévő részére. Ha a játékosaink mindegyikére átragad ez a hozzáállás, akkor nagyon szép tavaszunk lehet.
15. piros-feher-szerelem1910 |Válasz erre: 14. bohumil-stejskal
2017-02-10 17:33:53 Lila öves, Fanatikus tag
Osszvisz 2DB pesti szuletesu jatekosunk van.az egyik Busai,a masik Antal.Szoval ha ugy nezzuk a tobbseg videki :)
2017-02-10 17:22:43 Fekete öves, Őstag
Érdekes ez a vidék vs. pest. Általában a vidéki emberek empatikusabbak ill. a pestiek nagyképűbbek a másik oldaltól (ha a nagy átlagot vesszük). Nem baj jól van ez így... azért az nagy lenne ha a Diósgyőr keretét a legerősebb vidéki focisták alkotnák egy szál pesti nélkül, bár hát a húszon felüli focisták nagy része vidékről pestre származott az évek alatt így ez eléggé szubjektív dolog...
2017-02-10 17:17:23 Fekete öves, Őstag
Nagyon drukkolok neki (meghát magunknak is), hogy ismét válogatott legyen.

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...