Banner

DVSC - DVTK - Zárt kapus felkészülési mérkőzés két vendégjátékossal

Szerző: Jáborcsik András | 2023-11-18 11:50:00

Ezúttal online stream közvetítés sem látható.


Zárt kapus felkészülési mérkőzés

DVSC - DVTK

Debrecen, Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőközpont, 2023.11.18. 13:00

A DVTK-val elutazott két vendégjátékos, egy középső védő és egy támadó, akiket a klub érdekeit szem előtt tartva nem nevezünk meg.


Artem ODYNTSOV - SZATMÁRI Csaba, Bozhidar CHORBADZHIYSKI, VENDÉGJÁTÉKOS 1, Bitok STEPHEN - Francisco FEUILLASSIER, Alexander VALLEJO, Rudi POŽEG VANCAŠ - JUREK Gábor, Bright EDOMWONYI, Elton ACOLATSE. Vezetőedző: KUZNYECOV Szergej.

Kispadon: Karlo SENTIĆ, GERA Dániel, CSIRMAZ István, BOKROS Szilárd, PERNAMBUCO, Jérémie OBOUNET, VENDÉGJÁTÉKOS 2.


A válogatottak mérkőzései miatt szünetelnek az OTP Bank Liga küzdelmei. Ezt kihasználva felkészülési mérkőzést játszik a DVTK Debrecenben szombaton 13 órától.

A találkozó zárt kapus lesz a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőközpontjában, és ezúttal online stream közvetítés sem látható.


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

37. elzett |Válasz erre: 28. offside
2023-11-19 11:22:30 Piros öves, Őstag
Tökéletes leírás, szerintem nagyon jól látod a dolgokat.
Annyiban egészíteném ki, hogy a Vidi ellen Vallejo azért sem alkotott maradandót (az általad leírtakon kívül), mert a fiatal Szabó kis túlzással követő emberfogással védekezett rajta, neki támadó feladata szinte nem is volt.
2023-11-19 10:25:49 Lila öves, Tag
Ahogy én látom! Két motorja van a csapatnak, Lukács és Holdampf (talán még Gera). Lehet nem mindig játszanak jól, de az a futómennyiség amit mindig letesznek, átragad a többi játékosra is. A Videoton ellen pl. nem kezdett Lukács, az ő Schőn elé, mögé állítása szerintem megakadályozta volna két kiállítást, de legalábbis megosztotta volna a figyelmet. Most is hiányoztak, remélem csak pihentek.
35. wexeye |Válasz erre: 28. offside
2023-11-19 01:06:35 Fekete öves, Őstag
Üdítő ilyet olvasni, hogy valaki ilyen szinten látja is a meccseket,nem csak nézi! Így tovább
2023-11-18 22:47:36 Barna öves, Tag
A boon cikke alapján, kis kutatómunka után, szerintem...
Támadó: https://www.transfermarkt.com/ilya-chernyak/profil/spieler/790660
Védő: https://www.transfermarkt.com/joshua-akpudje/profil/spieler/672223
33. Joshi |Válasz erre: 31. offside
2023-11-18 22:27:26 Lila öves, Fanatikus tag
Ez nem szarkazmus mielőtt azt gondolod tényleg így gondolom!Tényleg megleptél:)
32. Joshi |Válasz erre: 28. offside
2023-11-18 22:17:05 Lila öves, Fanatikus tag
És szeretném ha aktív lennél a tovabbiakban hisz nagyszerű elemzést hoztál elénk ritkán lepődök meg de nem semmi vagy respect ez nem semmi gratulálok:)
31. offside |Válasz erre: 30. Joshi
2023-11-18 22:02:25 Fehér öves, Újonc
Ja, igen, az közben pottyant ide :-)
30. Joshi |Válasz erre: 28. offside
2023-11-18 21:58:24 Lila öves, Fanatikus tag
Csak egy "rövid"ezt én is megemlítettem:)bár "eltűnt "a figyelmed elől a többivel teljesen egyetértek jól látod!
29. Petim |Válasz erre: 24. Szilas
2023-11-18 21:53:38 Citromsárga öves, Tag
Egyik Fehérorosz volt
28. offside |Válasz erre: 22. Joshi
2023-11-18 21:46:19 Fehér öves, Újonc
Csak egy rövid megjegyzés, aztán meg egy hosszabb :-) Szatmári jobb szélső védőt játszott, nem belsőt, a bolgár játszott mellette.
Ami a középpályát úgy általában illeti, ott azért kicsit összetettebb annál kérdés a jó működés szempontjából, hogy Vallejo ott játszik-e vagy nem.
A Kuznyecov által favorizált domináns, letámadó játékot ezzel a felállással 3 olyan belső középpályás tudja eredményesen játszani, akik közül a mélységben játszó irányít, forgatja a játékot, gyorsítja illetve lassítja, előtte pedig 2 box to box típusú, rengeteg futó, fegyelmezetten visszazáró, de egyúttal játékintelligens támadóbb szellemű, fent védekező, agresszívan letámadó középpályás játszik. A mostanában itt szereplő játékosok közül egyik sem ilyen. Láthatóan sem Vancas, sem Klimovich nem tudja ennek védekezést illető részét eredményesen megoldani. (A tények: 2 gól velük és Vallejoval a Videoton ellen az első félidőben, gyakorlatilag eldőlt a meccs/ de 2 gól Franchuval és Vancassal plusz Vallejoval is ma, első félidőben, szintén elment a hajó )
Klimovics sajnos abszolút egysebességű, hiányzik a dinamika a játékából, a védekezésben nem ér vissza időben, nem végzi azt a már a támadó harmadban megkívánt agresszív letámadásos védőmunkát, amit pl. Holdampf meccseken keresztül megoldott amikor Vallejo előtt játszott. (Nem véletlen, hogy az akkori, Gerával és Lukáccsal alkotott a szélen kooperáló trió a védelem megbontásában, területnyitásban annyira jeleskedett, ez több elemző portálon is feltűnt mint extra dolog a DVTK játékában. Ez az utóbbi mérkőzéseken a megváltozott felállással, Gera befelé játszó új szerepkörével gyakorlatilag eltűnt. )
Vancas inkább szélről befelé indulva volt nagyon kiemelkedő, meg lehet nézni, hogy a szezon elején ez milyen jól működött, ott nyújtott extrát, kreativitása remekül érvényesült. Az utóbbi fordulókban sajnos inkább az állandó szövegelése tűnik fel. (Csak zárójelben, most látszik, hogy pl. Cseke mennyire hasznos volt tavaly, ő szintén tudta játszani ezt a fajta rengeteget futó. támadni és védekezni is tudó játékot, ő nagyon hiányzik ) Ami Franchut illeti, neki már néhány megmozdulásából látszik, hogy vérbeli támadó, mellesleg szélső és nem belső középpályás, nem játszott ebben a szerepkörben szinte sosem. Ami az egész ligát tekintve is kimagasló színvonalat produkáló Vallejot illeti, az szintén látszik, hogy egyedül ő is kevés, elég ha megnézzük a Videoton elleni meccs első félidejét, ahol középpályán az előtte játszó Klimovich- Vancas duó nem volt valami acélos, így Vallejonak komoly problémái voltak. Ugyanilyen helyzetben volt Holdampf mélységi irányítóként a Fradi, illetve a Mezőkövesd ellen. Előbbi mérkőzésen Vallejo nem volt pályán, utóbbi meccsen védőként szerepelt, így Holdampf ugyanazzal a problémával küszködött mindkétszer, mint Vallejo a Videoton ellen, mivel nem jött a szükséges támogatás a 2 előtte játszótól, sok esetben gyakorlatilag akadálytalanul jött át az ellenfél a középpályán ott, ahol már meg kellett volna őket támadni, ahová vissza kellett volna zárni. (Ennek ellenére a Vallejo -Holdampf kettős akkor is eredményesebb ha a spanyol hátul van, 2x hozták 0 kapott góllal a meccset. Ha pedig Vallejo ÉS Holdampf játszik középpályán, valamint egy 3. olyan típusú játékos aki szintén rengeteget tud dolgozni, fegyelmezett, megvan a sebessége és párharcokat is bevállal, de egyúttal előre játékban is jó, (ez számomra egyértelműen Bényei és nem Klimovich vagy Vancas) akkor adott egy nagyon kompakt dominálni tudó csapatrész középen. Ehhez aztán jöhetnek a lendületes , szélen, vagy szélről befelé játszók (Vancas, Franchu, Lukács stb.) és egy megfelelő csúcsék, (Edomwonyi) aki számukra megtartja leteszi a labdát, illetve érkezik középen. Számomra a kérdés nem Vallejo VAGY Holdampf, hanem az, hogy ki a 3. mellettük belső középpályás poszton. Ha megvan a stabil belső hármas akkor lehet játszani a domináns játékot, ha nincs meg, akkor nem.
Ehhez persze kell a másik 2 csapatrész jó működése, de a közepe szabja nagyjából a fazont.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...