Banner

Csökkentett létszámmal tudott csak készülni a Sopron a mai elődöntőre

Szerző: Jáborcsik András | 2024-04-20 09:57:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szombaton elrajtol a DVTK HUN-Therm és a Sopron Basket elődöntője. Az egyik fél második sikeréig tartó párharc első felvonását 17 órától rendezik a DVTK Arénában.

A wbasket.hu Laczka Miklóst, a Sopron Basket másodedzőjét kérdezte a mérkőzéssel kapcsolatban.


A hongkongi 3×3-as olimpiai selejtező miatt beiktatott háromhetes szünet után állnak újra csatasorba az élvonalbeli gárdák. A 3×3-as nemzeti csapatunkba Beatrice Mompremier, Böröndy Vivi és Papp Dia személyében három játékost adott a Sopron Basket. Eközben a keret junior tagjai a hétvégén zajló országos döntőre készültek.


„Próbáltuk a rendelkezésre álló játékosokat formában tartani. Nagyjából olyan volt számunkra ez az időszak, mint az őszi-téli válogatott szünetek. Csökkentett létszámmal dolgoztunk, egyéni képzések és kondi szerepelt a programban"

- avatott be minket Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője az elmúlt hetek munkájába


Kifejezetten jó formában zárta a szünet előtti időszakot a Sopron. Március 3., a pécsi alapszakaszbeli vereséget követően hat összecsapáson maradt veretlen, elhódította a Magyar Kupát, a bajnokságban pedig bejutott a legjobb négy közé. A szakmai részen túl szemmel láthatóan jó flow is jellemezte a soproni lányokat.

„Nehéz feladat ennek fenntartása, főleg, hogy nincs időnk visszarázódni. A 3×3-as olimpiai selejtezőről úgy érkeztek vissza a játékosaink, hogy szerdán tudtuk elkezdeni a közös edzéseket. Ahhoz, hogy ténylegesen vissza tudjunk kerülni abba a flow-ba, több időre lesz szükség.

Nem zárjuk ki annak a lehetőségét, hogy ez meccs közben sikerülni fog. Illetve, hogy mentálisan sikerül eljutni abba az állapotba, ami a szünet előtt jellemezett minket. Ennek köszönhetően pedig tudjunk pótolni a kevés edzésből adódó hiányosságokat. A kupagyőzelem ellenére ezúttal sincs veszíteni valónk. A győri finálé mindkét oldalon generál érzelmeket és így más lesz a párharc, de el lehet érni a győrihez hasonló mentalitást. A legfontosabb, hogy ahhoz hasonló gondolatokkal menjünk bele. Akkor sem foglalkoztunk azzal, hogy több hiányzónk van. Most sem szabad azzal, hogy kevés időnk volt teljes kerettel dolgozni.”


Tovább a wbasket.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. betyarok |Válasz erre: 1. achilleus68
2024-04-20 17:19:19 Fekete öves, Őstag
Továbbjutunk. Kit èrdekel az a f@sz Sopron?!
2. vebgy*
2024-04-20 13:12:09 Fekete öves, Veterán
Sirjatok még sokszor...
2024-04-20 10:53:22 Piros öves, Őstag
A búbánatot nem érdekli a problémájuk. Senkit nem érdekelt az sem, hogy tavaly teljesen kifacsarva, tele sérültekkel érkeztünk a rájátszásba. A szezon eleje óta csak nyavalyognak, mégis kupát nyertek és elődöntőznek. Majd megsajnálom őket, ha ráérek. Tovább kell jutnunk!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...