Banner

Kányási Veronika: Közösen megtettük az első lépést

Szerző: Jáborcsik András | 2024-05-02 17:50:00

A DVTK HUN-Therm csapatkapitánya a dvtk.eu-n nyilatkozott.


Ahogy a szurkolók kérték, küzdenek a bajnoki címért. Fantasztikus hangulatban a DVTK HUN-Therm tizenhárom ponttal megnyerte a bajnoki döntő első mérkőzését a SERCO UNI Győr ellen. A 75-62-es diósgyőri sikerrel végződött találkozó döntő részében Völgyi Péter csapata dominált, a vezetést szinte végig kézben tartva született meg az első siker.

Csapatkapitányunk, Kányási Veronika a dvtk.eu-n nyilatkozott a meccs után:


Az elején úgy tűnt, hogy csak triplákat szórnak a csapatok, az első negyedben nyolc hárompontos született. Ezután viszont sikerült kézben tartani az irányítást. Gratulálunk, megvan az első győzelem.

Köszönjük szépen, nagyon kemény meccs volt. Egy minimális előnnyel szinte folyamatosan rendelkezdtünk, ettől függetlenül a Győr nagy csatára késztetett minket. Sokszor volt olyan szituáció, hogy egál közelében átbillenhetett volna az állás, de szerencsére ezt mindvégig meg tudtuk akadályozni. Én is úgy érzem, hogy a csodálatos közönségünk előtt végig irányítottuk a döntőt, de összességében egy intenzív találkozót játszottunk. Szokatlan stílusban és felállásban érkezett a Győr. Gyorsabban kosaraztak, mint korábban, amihez nekünk valamelyest alkalmazkodni kellett. A végeredmény azt mutatja, hogy a feladatot végül jól oldottuk meg.

Nehezebb periódusokat is átélt a csapat, de amikor nem volt annyira gördülékeny a játék, akkor egy-egy klasszis villanás továbblendítette a szekeret.

Valóban így történt, de erről sokat beszéltünk már a szezon során. Ha meccsen belül megakadunk, akkor sokan képesek vagyunk arra, hogy átsegítsük a többieket ezen az időszakon. Ezúttal is türelmesek voltunk, csapatként, egységesen kosaraztunk, mert tudtuk, hogy valakinek biztos, hogy menni fog.

A harmadik negyedben volt egy kritikus időszak, de ekkor is észnél volt a csapat. Hosszú lefolyású támadások után egy-egy jó befejezés mindent helyre tett.

Így van. Bíztunk magunkban és a saját játékunkban. Hazai pályán miért is ne tettük volna. A mentalitásunk és a hozzáállásunk a végig megfelelő volt, ezért az esetleges hibákat is ellensúlyozni tudtuk. Védekezésben is keményen dolgoztunk, így összességében ez egy nagyon jó alapot jelent a bajnoki döntőben. Megvan az előny, erre kell tovább építkezni.


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: dvtk.eu



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...