Banner

Boldog boldogtalan félmeztelenül pörgette a feje felett a fossá ázott pólóját

Szerző: Jáborcsik András | 2020-04-28 15:45:00

Immár 15. részéhez érkezett "Életem meccse" sorozatunk, melyben szurkolók és egykori játékosok mesélnek a számukra legemlékzetesebb DVTK meccsről. Főleg idősebb szurkolótársainknak és egy egykori játékosainknak köszönhetően igazi időutazásokon vehetünk részt, hiszen az ötvenes, hatvanas évek mérkőzéseiről csak keveseknek van már emléke.

A sorozat következő részében Péternek köszönhetően csak kilenc évet repülünk vissza egy FTC-DVTK meccsre, amelyen hősies játékkal, a végén kilenc emberre fogyatkozva szerzett pontot csapatunk. Figyelmetekbe ajánlom a visszaemlékezés utáni videókat, amelyen a csodálatos diósgyőri szurkolótábor Keleti pályaudvarra történő megérkezésétől a meccs utáni közös ünnepléssel bezárólag követketitek nyomon az eseményeket. Libabőrös élmény visszaidézni ezt a meccset is.


Következzék Péter visszaemlékezése a 2011. július 24-én lejátszott FTC-DVTK bajnokiról:



Az úgy történt, hogy a feljutás utáni első meccsen már-már megalázó volt, ahogy a srácok elverték a ZTE-t. Nem lehettem ott, de a tévében is látszott, hogy a csapat rendben lesz. Luque mellé sikerült egy másik spanyol spílert igazolni, Gallardo hülyét csinált többször is a zalaegerszegi játékosokból, Seydi meg ment, mint egy tank. Emellett gyors volt és dinamikus.

Következő héten Fradi az Üllőin. Voltam már Újpesten, Angyalföldön, Kispesten, a Hungária körúton, a néhai REAC-nál, sőt volt szerencsém NB1-es meccsen járni a BVSC pályán is, de a zöldeknél sosem.

2011. július 24.

Naptár megnéz, szabadnap. Naná, hogy megyek. Emlékszem, hogy egész nap szakadt az eső. Nem baj. Egy könnyű átmeneti kabát elég lesz, hiszen nyár van…. Tévedtem… de erről majd később.

Beléptetésnél a rend őrei nem voltak a helyzet magaslatán. Nem tudom, hogy csinálták, de sikerült úgy elválasztani minket a zöldektől, hogy a beengedés után simán repült a fejünk felett kólás flakon, kő, meg mindenféle kacat. Aztán a lelátón egy középiskolai haverba botlottam, aki szintén egy cimborájával jött. Közben a vendég csordultig megtelt…. éreztem, hogy jó lesz a hangulat.

Az első percekben gólt kaptak a srácok, ráadásul még az első félidőben Gallardot - akitől hasonlót vártunk, mint egy héttel korábban - a chilei bíró kiszórta. Naná, hogy szerintünk túl szigorúan. Arra, hogy chilei volt a spori, nem emlékeztem, ezt most néztem meg a neten. Hogy mik vannak/voltak…..



Nem is értem. Az eső közben meg csak szakadt… Közben azért voltak helyzeteink, például Menü ollózós gólja, amit les miatt nem adtak meg. Basszus. Aztán a 70. perc környékén Luque bevert nekik egy szabadrúgást. Jó messziről, több volt, mint 30 méter, az tuti. Nem olyan Luque-s szabadrúgás volt. Ha jól emlékszem, az alsó sarokba ment, ahogy a vizes, felázott pályán kell. Talán le is pattant a kapus előtt.



Apám… A kupadöntős Bacsa gólhoz lehet hasonlítani, ami ott történt. Pedig hol volt még akkor a kupadöntő. Az eső csak szakadt, de kit érdekelt, hogy akkor már több, mint egy órája áztunk. Boldog boldogtalan félmeztelenül pörgette a feje felett a fossá ázott pólóját, tényleg eufória volt. Aztán kezdett nyomni a Fradi. Ráadásul nem sokkal a vége előtt Pál Szabolcsot is kiküldte a chilei.



Az Üllőin 9 emberrel az újonc? Viccelsz? Baromi lassan ment az idő. És csak jöttek a helyzetek. De az a csapat ezt is kibírta. Tényleg hősies volt, amit csináltak.

A meccset lefújták és megbeszéltük, ha nincs a két kiállítás, simán el lehetett volna kapni őket. És komolyan is gondoltuk. Most olvasom: Benczés is azt nyilatkozta utána, hogy győzni jöttek az Üllőire. És ez tényleg nem afféle üres közhely volt.

Ehhez a meccshez kapcsolódik még, hogy már mindenki a kocsijához tartott, amikor plexis, beöltözött rendőrök álltak elénk és azt mondták, hogy sehova nem mehetünk, várni kell. De itt vannak a kocsik 10 méterre, ne hülyéskedjenek már. Nem, sehova…. Aztán megérkezett az akkor még aktív Deák Bárdos Mihály, a maga aprócska termetével és csak annyit mondott: megyek a kocsimhoz. A beöltözött kőkemény sorfal abban a pillanatban szétnyílt és mindenki mehetett a dolgára. Utólag is köszi neki.



A meccs összefoglalója:


A mérkőzés szöveges összefoglalója:

Ferencváros – DVTK: 1-1 (1-0)

Albert stadion, 6.700 néző, vezette: Alvaro Garcia Miguel (Viszokai, Farkas B.)

Ferencváros: Ranilovic – Balog Z., Otten, Grúz, Junior – Fülöp N., Lisztes (Tóth B. 57.), Maróti (Józsi 69.), Andrezinho (Somalia 74.) – Oláh, Abdi

Kispad: Jova, Sváb, Félix, Csizmadia

Edző: Prukner László


DVTK: Rados – Vadász, Budovinszky, Gal, Gohér – Gallardo, Lippai, Abdouraman – Luque (Dobos 90.), George (Carreno 59.), Seydi (Pál Sz. 59.)

Kispad: Farkas B., Eperjesi, Takács P., Bogáti

Edző: Benczés Miklós

Gól: Abdi (4.) illetve Luque (68.)


Edzői nyilatkozatok a meccs után:


Adamm videója a szurkolók Keletibe való megérkezéséről, a stadionhoz vonulásról, a meccs közbeni és meccs utáni szurkolásról:


Hawk videója a szurkolásról és a meccs utáni közös ünneplésről:


forrás: nemzetisport, tempofradi

fotók: Mirkó István



Ide kattintva elolvashatod a sorozat eddig megjelent részeit:

Leírhatatlan, csodálatos érzés volt, amit ha kihagytam volna, egész életemben bánnám N.ZS. írása >>>>>

Egy elveszett álom - A Vásárhelyi Betyár írása >>>>>

Vagyunk négyen, akik voltunk már győztes meccsen Balmazújvárosban >>>> Atyesz írása

Kézfogás - kis Kökesz írása egy 63-as Ózd-DVTK NB II-es bajnokiról >>>>>>

Egy felejthetetlen teremtorna története - Fazekas Béla visszaemlékezése >>>>>

Szabolcsi gyerekként diósgyőrivé lettem - Vass László visszaemlékezése >>>>>

Miskolc-Diósgyőr, a Szinvaside Derby - DWM írása >>>>>>

57-ben egy hetessel égettük a Kecskemétet - Slózi írása egy 63 évvel ezelőtti meccsről>>>>>

A TIR-ek ellen mindig élvezet - dfcwolf írása >>>>>

Te nem ismered ezt a csávót valahonnan? - Miki@ írása >>>>>

Zakatol - Egy Délvidéki Betyár, Orbán József írása >>>>>

Audio kimenet - Betyárok írása >>>>

Indián nyár - Objektiv írása >>>>>

1998.10.24. FTC-DVTK 3-4 - Geotic írása >>>>>>


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-04-30 15:31:05 Lila öves, Tag
Ekkor csúszott a a Szöglet is... jó kis meccs volt. :)
7. repohár
2020-04-30 09:23:02 Piros öves, Őstag
Alig várom h újra találkozzunk...
6. repohár
2020-04-30 07:52:31 Piros öves, Őstag
Nem voltam ott. Ha van egy olyan meccs, amit igazán bánok, h kihagytam, az ez volt.
5. dwm |Válasz erre: 4. korxi
2020-04-30 07:20:58 Barna öves, Fanatikus tag
Azt hiszem, az a Sisa féle egy nullás vereségünk volt. Mikor arra játszottunk, hogy a végén egy helyzetből egy gólt rúgunk. A helyzet meg volt, de Tisza kihagyta.
A vonulás tényleg fasza volt, a sor végén húzgáltuk magunkkal a részegeket, "senkit nem hagyunk hátra" jeligével. Szép is lett volna, Ferencvárosban elhagyni egy-két katonánkat :-)
4. korxi
2020-04-29 17:13:06 Piros öves, Veterán
Hú a Keleteiből az Üllői útra gyalog vonulásos volt a fasza, a Fiumei úton - Orczy úton - Nagyvárad téren keresztül.
Nem is emlékszem a meccs végeredményére. Lehet hogy kikaptunk és akkor az nem lesz ebben a sorozatban.
2020-04-28 19:26:31 Fekete öves, Veterán
Ezen szezonban voltak külföldi sporik? A Kislányváros szóvá is tette, hogy mit keresnek itt külföldi sporik és hogyan vezetnek.
Bár ez a chilei ember nem volt valami nagy durranás.
2. anszkord
2020-04-28 19:14:07 Piros öves, Őstag
Mekkora meccs és mekkora szurkolás volt. Jó volt újra látni magam piros fehérben.
1. CLIPNOH
2020-04-28 18:14:01 Piros öves, Fanatikus tag
Ez a meccs nekem is ott van a kedvenceim között.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...