Banner

Bényei Ágoston: Tudtam élni az eséllyel, amit kaptam

Szerző: amigeleken.hu | 2024-03-30 16:05:00

Sajtófigyelő - utanpotlassport.hu


A Diósgyőri VTK 20 éves középpályása, Bényei Ágoston remek formában játszik az elmúlt hónapokban: gólt szerzett a Debrecen ellen, eldöntötte a Mezőkövesd elleni találkozót, majd az U21-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőjén is betalált.

A fiatal labdarúgó az Utánpótlássportnak mesélt arról, milyen út vezetett a kezdőcsapatig, hogyan élte meg, hogy gólt lőtt a nemzeti csapatban, illetve milyen tervei vannak rövid és hosszú távon. Az interjúból idézünk:


Még 2023 nyarán azt nyilatkoztad az Utánpótlássportnak, hogy nagy küzdelmet kell vívnod a diósgyőri posztriválisaiddal ahhoz, hogy bekerülj a csapatba. Úgy tűnik, hogy a tavaszi szezonra sikerült kiharcolni a helyet a kezdőben.

Abban bíztam, hamarabb elérem ezt a célomat, de tisztában vagyok vele, hogy a fociban soha nem lehet biztosra menni. Nem vesztettem el a motivációmat attól, hogy az ősszel nem lettem alapember, sőt, még eltökéltebb lettem, még keményebben edzettem, aminek most jön ki az eredménye. Boldog vagyok, hogy tudtam élni azzal az eséllyel, amit kaptam.

Hozzá kell tennem, hogy az új vezetőedzőnk, Vladimir Radenkovic nagyon bízik bennünk, fiatalokban, amitől mi is magabiztosabbak vagyunk.A volt csapatod, a Debrecen ellen gólt lőttél, a Mezőkövesd elleni találkozót te döntötted el. Ennyit számít, hogy támogat a vezetőedző?

Nagyon sokat jelent, hogy azt gondolja, van bennem potenciál, akárcsak Jurek Gáborban, aki szintén a fiatalszabály alá esik még. Jól érzem magam ebben a pozitív környezetben, örülök, hogy a kezdőcsapatban számít rám a mester, de ettől nem fogok elkényelmesedni, hanem még többet szeretnék dolgozni, még jobban szeretnék küzdeni, hogy a jövőben is rászolgáljak a bizalomra.

Ritkaság az NB I-ben, hogy két utánpótláskorú játékos is alapemberré válik. Mennyire erős a rivalizálás közöttetek Jurek Gáborral?

Kifejezetten jó, baráti viszonyban vagyunk. Amikor másfél évvel ezelőtt Diósgyőrbe igazoltam, ő már itt volt, és mint két „fiatalszabályos” volt közöttünk egészséges rivalizálás. Viszont remekül tudjuk segíteni egymást a pályán is, előnyt jelent a támadásban, hogy jól megértjük a másikat.

Arról már beszéltünk, hogy a bajnokságban jól sikerült számodra az elmúlt időszak, de az U21-es válogatottban is gólt szereztél.

Éppen a Moldova elleni felkészülési meccs után írtam a barátnőmnek, hogy akkor tudnék igazán felszabadulni, ha a válogatottban is gólt szereznék. Aztán a következő mérkőzésen, a Kazahsztán elleni Eb-selejtezőn ez összejött, aminek nagyon örültem.


Tovább az utanpotlassport.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: utanpotlassport.hu

fotó: dvtk.euÉs ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...