Banner

Covid hírek - Bevezeti a kötelező oltást egy lengyel önkormányzat

Szerző: amigeleken.hu | 2021-05-02 08:20:00

Az első és legfontosabb feltétel, hogy a beoltottak száma elérje a 4 millió főt, és életbe lépjen a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet.


A "Covid hírek" rovatot állandóvá tesszük, hogy nyomon követhetők, megvitathatók legyenek ezen a fórumon is az ország és a világ eseményei a vírus apropóján. Többek között azért, mert bár millió helyen lehet információkat olvasni, de érdemi diskurzus ritkán alakul ki a komment szekciókban az olvasók között. A közösségi oldalakon és moderálatlan felületeken bármilyen hírhez bármilyen hozzászólást követő harmadik válasz már a biztos anyázás, így teljességgel vállalhatatlan a legtöbb helyen a stílus és tartalmatlan az eszmecsere.

Én szinte már családként tartom számon a közösségünket és szívesen olvasok pro és kontra véleményeket, nem utolsósorban a megbetegedésen vagy oltáson átesett szurkolótársak tapasztalatait, hiszen a hozzám közelebb álló emberek véleménye fontosabb számomra. Azt örvendetesnek tartom, hogy ez a fajta diskurzus az oltással, a vírussal, az intézkedésekkel kapcsolatban még akkor is teljesen vállalható és kulturált itt a fórumon, amikor sokunkban a különböző elveinknek, meggyőződéseinknek megfelelően esetleg indulatok törnek fel. Arra kérlek benneteket, ezt követően is hasonló stílusban tegyétek meg észrevételeiteket, mert bár néhol előbukkanni látszanak a helyzet kapcsán teljesen érthető feszültségek, mégis megfelelően kontrolláljátok azokat, legtöbben a jószándék jegyében.

A híreket időrendben frissítjük majd. Az oldal tetején lesznek láthatók a friss információk, a lap aljáról pedig eltűnnek majd azok a hírek, melyek már nem aktuálisak vagy régiek.2021.05.01.

Bevezeti a kötelező oltást egy lengyel önkormányzat

Lengyelországban egy város önkormányzata úgy döntött, bevezetik a kötelező koronavírus-oltást a helyieknek és az ott dolgozóknak. A döntést a képviselők nagy többsége támogatta.

Alengyelországi Walbrzyvh önkormányzata elfogadta azt a rendeletet, amely szerint kötelező az oltás a koronavírus ellen a város minden lakójának és a városban dolgozóknak is - adta hírül a Business Insider Polska. A rendeletet azonban még el kell fogadnia az alsósziléziai vajdának is. A kezdeményezést Roman Szelemej, Walbrzych polgármestere indította, aki egyben orvos. Az önkormányzatban 22-en szavaztak mellette és csak hárman voltak ellene.

A polgármester elmondta, hogy számos konzultációt tartott az ügyben, sok társasággal, a társadalom minden rétegéhez tartozó csoportokkal tárgyalt. Walbrzych különben is úttörő szerepet játszott Lengyelországban, sokkal korábban kezdtek el oltani, mint más városokban. Eddig mintegy 100 ezer lakost oltottak be, ez 35-40 százaléka a város lakosságának.

Olvasd tovább >>>Budapest, 2021. április 30., péntek

(MTI) - Újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben, szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

A kormányfő azt mondta, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

Csütörtök estére már több mint 3,91 millióan megkapták az oltásukat, ezért pénteken biztos eléri a négymilliót a beoltottak száma, így szombaton életbe léphetnek az új szabályok - közölte a miniszterelnök.
A 16 és 18 év közöttiek oltása Pfizer-vakcinával az érettségiket követően, május 10-e után indul - tudatta a kormányfő.
Annyi vakcina van Magyarországon, hogy az összességében mindenki számára elegendő, aki be akarja magát oltatni. Most már csak az embereken múlik, hogy fölvegyék az oltást - hangsúlyozta Orbán Viktor.

A miniszterelnök leszögezte, még nem vagyunk túl a járványon, felelősségteljesen kell viselkednünk.

forrás: mti.huMagyarország Kormánya 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelete lehetővé teszi - többek között - a labdarúgó-mérkőzések látogatását a védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók számára, amennyiben a COVID-19 ellen beoltottak száma eléri a 4 millió főt.


A dvtk.eu-n a következő híradás jelent meg a mérkőzések látogathatóságával kapcsolatban:


Az első és legfontosabb feltétel, hogy a beoltottak száma elérje a 4 millió főt, és életbe lépjen a 194/2021. (IV. 26.) kormányrendelet. Amennyiben csütörtök reggeltől hatályos a rendelet, akkor már az Újpest elleni találkozón várjuk a szurkolóinkat, amennyiben későbbi időponttól, akkor a zárófordulóban megrendezendő DVTK - Fehérvár mérkőzésre nyílnak meg a DVTK Stadion lelátói.

A DVTK mindent megtesz annak érdekében, hogy a kormányrendelet életbe lépése után a lehető legrövidebb időn belül elkezdje a jegyértékesítést.

Ugyanakkor már most felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy az éves bérletek természetesen érvényesek a DVTK hátralévő hazai mérkőzéseire, de a belépéshez a kormányrendelet értelmében védettségi igazolvány is kell. Úgyszintén előre felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy majd csak védettségi igazolvány birtokában vásároljanak belépőjegyet, mert annak hiányában nem léphetnek be a DVTK Stadionba. A 18 év alattiak pedig csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szurkolók felügyelete alatt látogathatják a mérkőzéseket.

A koronavírus elleni védettség igazolása a védettségi igazolvány bemutatásával történik, a védettségi igazolványt (18 év alatt személyi igazolványt, vagy más személyi azonosításra alkalmas iratot) a belépéskor kötelezően fel kell mutatni. Tehát minden egyéb igazolás (COVID-19 fertőzésen történő átesésről, védőoltásról, negatív PCR-tesztről) nem megfelelő igazolás a belépéshez, ugyanis belépési jogosultságot nézőként csak és kizárólag a védettségi igazolvány adhat, más nem.

A védettség tényének ellenőrzése a mérkőzés rendezőjének a feladata. Amennyiben ennek a klub nem tesz eleget, a bírság 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedhet, vagy akár egy éves bezárással is sújtható.

A védettségi igazolvány közokirat, a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi védettségi igazolvány felhasználására a hamis, hamisított vagy más nevére szóló valódi közokirat felhasználására vonatkozó jogkövetkezmények irányadóak.


forrás: dvtk.eu
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

195. vebgy |Válasz erre: 190. johny
2021-05-02 16:59:06
Jelen pillanatban jobboldali és baloldali, sőt bármelyik szekértábor tagjai is jócskán megosztottak e kérdésben... ki ezért, ki azért.
194. vebgy |Válasz erre: 167. achilleus68
2021-05-02 16:56:46
Ingyen sincsenek sokan a megkülönböztetett oltottak...
193. samanhegy
2021-05-02 16:37:52
Walbrzyvh, édes Istenem! Mi folyik itt?
192. betyarok |Válasz erre: 177. szaky
2021-05-02 14:24:11
Óriási! De a valóságban oda tartunk, hogy csak az lehet boldog, akinek van!
191. Tóth Dénes |Válasz erre: 190. johny
2021-05-01 11:37:51
Frusztrációról beszélsz? Orbánfóbiáról? :DDDDD Pont te?
Projektálsz? :DDD Tényleg lapozzunk.
190. johny |Válasz erre: 188. Tóth Dénes
2021-05-01 10:21:43
Fogalmam sincs mit akarsz közölni a bugyuta fegyvervásárlási példáddal, meg úgy egyáltalán. A védettségi igazolványról volt szó, meg a vakcinákról. Ha ezekről akarsz velem vitázni, akkor állíts valamit, ne ködös prekoncepciók alapján rángass elő mondvacsinált, képzelgéseken alapuló érthetetlen példákat, amikből csak annyi derült ki, hogy másokat tartasz felelősnek azért, ha rossz döntést hozol. (pld. nem oltatsz.) Szóval fogalmazz egyértelműen, világosan, ne maszatolj.
Tehát: mit állítasz? Hogy hibázhat egy kormány? Persze, mindenki. De gondolom legfőképp az Orbán-kormány hibázhat, igaz? Ezt szeretted volna vakcinába, oltássellenességbe csomagolva tudomásunkra hozni? Hogy azért nem oltatsz, mert Orbán?
Ennyi? Mert akkor lapozhatunk, értelek, értem a frusztrációt is, ez van.
189. Szabó József |Válasz erre: 187. Kezdökör
2021-05-01 08:22:41
Az emtéká stadionban lesz a mérkőzés.
188. Tóth Dénes |Válasz erre: 180. johny
2021-05-01 07:46:53
Megmondom mi van. Amikor te konkrét kérdésre vársz választ bárkitől, igen kitartó vagy. Amikor linket kérsz vagy forrást, akkor is. De amikor te vagy szembesítve egy kérdéssel, amire nincs jó válaszod, vagy nem vagy annak ismeretében, netán még az is megeshet egyszer az életben, hogy nincs igazad, ezekben az esetekben jön a terelés és a mellébeszélés, vagy egyszerűen azt mondod, te nem foglalkozol az illetővel.
Beszélsz Timótról, pedig az csak a hasonlatom része volt, hogy nálad az egyik esetben a "főnök" a hibás, de a másik esetben egy felsőbb szinten már a "főnök" (kormány) nem az még részben sem, hanem kizárólag az egyén, akinek meg van adva a rossz döntés lehetősége is.
Teljesen kiforgatod a fegyveres hasonlatot is meg pirézezel, pedig tökéletesen tisztában vagy azzal, mit akarok vele közölni. Ezek után kérdés, hogy kell-e erőltetni olyat megmagyarázni, amit tudatosan nem szeretnél megérteni, vagy az ebben rejlő igazságtartalmat elismerni?
Igen, hibázhat egy kormány. Igen, hozhat rossz döntéseket és meg is teszi. Igen, a mostani is. Még ha ez annyira fáj is neked.
187. Kezdökör |Válasz erre: 182. El Bandi
2021-04-30 21:34:50
Szerintem meg ha a záró fordulóban avatják az új Bozsikot akkor meg fogja engedni magának az ftc a vereséget! (Peti megkéri Gabit, és hát tudjuk, hogy vannak olyan kérések melyek nem viszautasíthatóak)
186. Hajrá Diósgyőri Vasgyárak Testgyakorló Köre! |Válasz erre: 185. beli1
2021-04-30 21:26:38
Én a Budafokra gondoltam, a Honvéd elleni meccsükkel kapcsolatban

1 2 3 4 5 >  Utolsó

BannerBanner
Mégsem


Üzenet küldése...