Az MLSZ nem kér a jegyüzérekből – hamarosan megújul a Szurkolói Klub

Szerző: amigeleken.hu | 2023-09-26 09:42:00

Sajtófigyelő - m4sport.hu


Az m4sport.hu adott hírt róla, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség hétfő este hivatalos közleményt adott ki, melyben arról ír: hamarosan megújul a Szurkolói Klub, a szervezet pedig jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben.


Az MLSZ közleményének hátterében az áll, hogy a magyar–szerb Eb-selejtezőre kevesebb mint három óra alatt minden jegy elkelt, emiatt számos drukker nem jutott belépőhöz, a közösségi oldalakat ráadásul nem sokkal később ellepték a jegyüzérek, akik sokszoros áron kínálják a tiketteket a szóban forgó összecsapásra.


A szervezet a kialakult helyzet után úgy döntött, a közeljövőben megújul a Szurkolói Klub.

„Kizárólag a hivatalos jegyek érvényesek a magyar-szerb mérkőzésre.

A Magyar Labdarúgó Szövetség sajnálatát fejezi ki azon szurkolóknak, akik nem tudtak jegyet vásárolni a válogatott soron következő mérkőzésére, és mélységesen elítéli azokat, akik tisztességtelen haszonszerzésre használják fel a felfokozott érdeklődést.

Valamennyi értékesített jegy névre szóló, azokat átírni szabályosan csak a jegyértékesítési szabályokban foglaltak betartásával lehet. Az MLSZ jegyértékesítési és névátírási szabályait betartó vásárlók biztonságosan tudnak hozzájutni a belépőkhöz. Az MLSZ kizárólag a hivatalos jegyértékesítési partnerétől vásárolt jegyekért és a náluk átírt jegyekért vállal garanciát. Ugyanakkor nem javasoljuk a szurkolóknak, hogy bármilyen, a hivatalos értékesítési csatornától eltérő forrásból vásároljanak jegyet, mert ez növeli a visszaélések, csalások kockázatát.

A tapasztalatok szerint az eladásra kínált jegyek többsége érvénytelen, hamisított jegy, illetve érvényes jegyek sokszorosítása. Azok, akik privát csatornákon keresztül jutnak jegyhez, kiteszik magukat annak a kockázatnak, hogy hamis, hamisított, érvénytelen jegyet vásárolnak, és nem tudnak belépni a stadionba. Az ilyen jeggyel üzletelő eladók és a belépőket megvásárlók egyaránt felelősek a jelenség létezéséért. A jegyek felhasználására vonatkozó szabályok megszegése (hamis jegy, több személy számára értékesített egyazon jegy stb.) hatósági eljárást vonhat maga után. Ha az MLSZ be tudta/tudja azonosítani az elkövetőt, minden esetben feljelentést tett és a jövőben is tesz.

Az MLSZ Szurkolói Klubja a közeljövőben megújul: az új rendszerben a ténylegesen mérkőzésre járó legaktívabb szurkolók kapnak majd elővásárlási lehetőséget, valamint erősíteni fogjuk a jegyértékesítéssel és névátírással kapcsolatos biztonságot, átláthatóságot és tisztességes piaci magatartást.

A jelenlegi jogszabályi környezet nem teszi lehetővé, hogy a szövetség hatékonyan felléphessen a tisztességes szurkolók érdekeit sértő jelenséggel szemben, ezért az MLSZ jogszabály-módosítást fog kezdeményezni annak érdekében, hogy hatékonyabban lehessen védekezni a jegyüzérekkel szemben” – olvasható az MLSZ tájékoztatásában.


A Marco Rossi irányította magyar válogatott az október 14-én fogadja a szerbeket Európa-bajnoki selejtezőn. A mieink négy lejátszott mérkőzésen szerzett tíz pontjukkal jobb gólkülönbségüknek köszönhetően vezetnek a selejtezőcsoportot a második helyen álló, ugyancsak tízpontos szerbek előtt, a rivális ugyanakkor egy mérkőzéssel többet játszott.

Az októberi dupla fordulóban három nappal később a nyeretlenül sereghajtó Litvánia vendége lesz a magyar válogatott.


forrás: m4sport.huÉs ezt olvastad már?
Hozzászólások
10. Bípíp |Válasz erre: 8. meccsre járni a legfaszább dolog
2023-09-26 14:16:29 Piros öves, Őstag
Megvagyunk, most nem lesz nálunk nb1 egy jó darabig, azért írogatok ide.
2023-09-26 14:11:06 Barna öves, Fanatikus tag
Bérlet maradjon meg miközben lehessen igényelni jegyet, majd azt sorsolással osszák szét, mint ahogy az nemzetközi tornák esetén van.

Bérlettel aki minden meccsen ott tud lenni az tudja magát biztosítani, többieknek meg ugyan annyi
esélyük van jegyet szerezni. Továbbá tiltanám a jegyek átruházását, ha valaki nem tud elmenni, MLSZ váltsa vissza a jegyet névértéken és azt újra kioszthatja.
8. meccsre járni a legfaszább dolog |Válasz erre: 7. Bípíp
2023-09-26 13:44:11 Narancs öves, Lelkes újonc
Mi újság van Dorogon bb
7. Bípíp
2023-09-26 13:22:11 Piros öves, Őstag
Ha jó oldalról nézzük, akkor a koronavírus-járvány okozta zártkapus kellemetlenségekhez viszonyítva micsoda kellemes problémák ezek.
2023-09-26 13:17:31 Narancs öves, Lelkes újonc
Ezért találták ki a bérletet hogy ne legyen ilyen problémád rövidesen nálunk is sorok lesznek mint 2011-ben
5. perec
2023-09-26 12:51:45 Barna öves, Fanatikus tag
.. bammeg jól értem?? A magyar válogatott egyik EB selejtező meccsére 3 óra alatt elkapkodták a jegyeket?? .. és hogy jegyüzérek jelentek meg?? Micsoda?? Jegyüzérek?? Egy EB selejtezőnk előtt??? Csak kapkodom a fejemet..
4. dfcwolf
2023-09-26 11:44:56 Fekete öves, Őstag
Reggel 8-kor bejelentkeztem az oldalra. 10-kor, amikor indult az értékesítés, 9800 ember volt előttem. Szerintem az egész rendszer egy szar.
3. toki* |Válasz erre: 2. scs001
2023-09-26 11:36:39 Fekete öves, Veterán
A bankkártyából meg lehet, csak az hosszadalmas, mivel büntető eljárás indul - jobb esetben -.
2. scs001
2023-09-26 11:16:14 Piros öves, Őstag
Mi sem tudtunk venni sajnos a meccsre jegyet, de azt, hogy online felületen hogyan lehet majd kiszűrni a jegyüzéreket, arról fogalmam sincs. Különböző nevekre beregisztrálnak, több eszközről bejelentkeznek, a bankkártyákból is több van, nehéz lesz beazonosítani/felderíteni őket! Inkább a közösségi felületeken történő árusítás során lehetne lenyomozni a fas...kalapokat!
1. toki*
2023-09-26 10:17:41 Fekete öves, Veterán
Épp itt az ideje. A f........ miatt nem kaptam jegyet!!!!
Mégsem


Üzenet küldése...