Banner

Arella Guirantes a DVTK - Hun-Therm játékosa

Szerző: amigeleken.hu | 2022-06-17 14:20:00

A 2022/23-as szezonban amerikai születésű, puerto ricói válogatott irányító csatlakozik a DVTK - Hun-Therm keretéhez.


Arella az utolsó egyetemi évében a Rutgers Egyetem csapatában 21,3 pontot, 6 lepattanót és 5,3 gólpasszt átlagolt. A WNBA 2021-es draftján a 22. helyen választotta ki a Los Angeles Sparks, melyben 25 mérkőzésen lépett pályára. Első európai idényében az ukrán bajnokságban játszott az orosz invázió kezdetéig, ahol átlagban 21,4 ponttal, 8,1 lepattanóval és 5,6 gólpasszal segítette csapatát. A 2022-es világbajnokság februári selejtező tornáján az USA, Oroszország és Belgium volt Puerto Rico ellenfele, ezen Arella 14,7 pontos, 5,3 lepattanós és 4 gólpasszos átlagot hozott és az all-star csapatba is beválasztották olyan világsztárok mellé mint Kelsey Plum, Emma Meesseman, Ariel Atkins és Raisa Musina.



A 2022/23-as szezonban amerikai születésű, puerto ricói válogatott irányító csatlakozik a DVTK - Hun-Therm keretéhez. A 24 éves, 180 cm magas, az európai viszonyokba már korábban belekóstoló fiatal játékos a WNBA-ben szereplő Los Angeles Sparks csapatától érkezik.



Arella Guirantes érkezésével teljessé vált a 2022/23-as szezonra készülő csapatunk kerete a légiós posztokon - mondta Völgyi Péter sportszakmai igazgató. - A 24 éves amerikai játékos irányító és hátvéd poszton is bevethető, a sokoldalú támadójátéka mellett 180 centiméteres magasságának köszönhetöen jól fog illeszkedni csapatunk védekezési szisztémájába. Agresszív betöréseivel, látványos gólpasszaival remélem sokoldalúbbá, hatékonyabbá és kiismerhetetlenebbé válik a támadó játékunk.


Névjegy

Név: Arella Guirantes
Születési idő: 1997.október 15.
Születési hely: New York, USA
Nemzetiség: USA, Puerto Rico
Magasság: 180 cm
Poszt: 1-2


Pályafutás

2022 - Los Angeles Sparks (WNBA)
2021/22 - Budivelnik (Ukrajna)
2021 - Los Angeles Sparks (WNBA)
2020/21 - Rutgers
2019/20 - Rutgers
2018/19 - Rutgers (NCAA - I. divízió)
2016/17 - Texas Tech (NCAA - I. divízió)


forrás: dvtk.eu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. vebgy*
2022-06-19 22:50:33 Fekete öves, Veterán
Itt valahogy most is bizakodóbb vagyok, mint a futballistáknál...
12. piros79 |Válasz erre: 10. Stevenstreet
2022-06-19 17:45:15 Lila öves, Fanatikus tag
Szabó T a dvtk.eu-n 2022.06.06:

"A légiósok közül Green és Jovanovic biztosan marad, Kuster várhatóan befejezi a pályafutását, Vorpahl jövője még kérdéses. A fennmaradó légiós helyekre keressük a megfelelő játékosokat, illetve a jövő építése érdekében még legalább két fiatal és rendkívül tehetséges magyar játékos érkezése várható."

Ez utóbbi várhatóan az U20 előírás miatt, tehát nem felnőtt játékosok, de lehet tévedek. A lényegi kérdések valószínűleg eldőltek.
Igazolni persze bármikor lehet.
11. burritos
2022-06-19 14:45:47 Zöld öves, Fanatikus tag
Szept végén Darcee Garbin hazájában játszik majd a vbn. Ha EL selejtezőt játszunk akkor vélhetően nélküle kell megvívni.
Sztem nélküle is ki lehet vivni a továbbjutást ha Arella korán csatlakozik.
ELnek én örülnék ott pedig 3-4 siker is meglehet akár, ha osszeallnak a dolgok.
Ha azonban csak EK lesz, az sem baj!
Illetve hazai fronton ne felejtsük el, hogy a Sopron légiós sora teljesen kicserélődött uj csapatot kelljen építsenek
10. Stevenstreet |Válasz erre: 9. piros79
2022-06-19 14:04:03 Piros öves, Őstag
Szia! Nem olvastad figyelmesen. Nem írták, hogy kész a keret. Üdv.
9. piros79
2022-06-19 12:33:58 Lila öves, Fanatikus tag
A nyilatkozat szerint kész a keret. Ha Euroliga indulás is lesz, akkor ez még kevés szerintem.

De nézzük meg jelen állás szerint mire építed fel a szezont.

Cél: hivatalosan szerintem a négy közé jutás lenne a megfelelő kommunikáció. Ettől több is összejöhet. Meg kell próbálni elkapni a Sopront, de ennek kicsi az esélye. Tehát első számú ellenfél a Szekszárd, őket kell valahogy lenyomni. Nem lesz könnyű, de összejöhet. Ha sikerül, akkor meg van az előrelépés. Ha nem, a harmadik hely még mindig rendben lenne.

Magyar Kupa: erősen függ a sorsolástól, de kb ugyanez.

Európa Kupa: az idén itt kéne megpróbálni jobban vitézkedni, eljutni valahogy a Final Four-ba. Ha ez sikerül, az nagyon nagy eredménynek számítana!

Hogy a fentiek mennyire valósulnak majd meg, az nagyban fog attól függeni, hogy a latin csaj mit tud majd nyújtani. Az irányító poszt kritikus fontosságú. 2 rossz döntés egy kiélezett szituban és elment a hajó. A jelenlegi keretben nincs senki, aki klasszikus irányító lenne, tudná azt a stabilitás mint mondjuk Leslie. Ebből gubanc lehet és ennek jelen pillanatban érdemi kockázata van.

Ami viszont plusz: sok fiatal van a keretben, ők még fejlődhetnek. Kányási, Aho, Bernáth, Kiss eddig szépen lépegetett előre. Ha ők még többet tudnak hozzátenni, akkor nem lesz gond!
8. Elemér |Válasz erre: 7. korxi
2022-06-19 10:58:52 Kék öves, Fanatikus tag
Én bízom Péterben, össze fogja ezt a csapatot rakni, rendben lesz itt minden! :)
Én úgy hallottam, hogy a soproni EL győzelem, illetve az orosz csapatok kizárása miatt a magyar 2. helyezett is automatikusan EL-ban indul, mi pedig selejtezőt fogunk játszani.
Ha összeáll minden és lesz egy kis szerencsénk is, akkor akár döntőt is játszhatunk. Kupában azért ne várjunk hasonló eredményt, de érem ott is meglehet.
Nagyon tetszik ez az új igazolásunk is, szerintem ütőképes kis csapatunk lehet. Hátha megnyitják majd az összes lelátót egyszer mert szükség lesz rá! :)
7. korxi |Válasz erre: 5. lokal
2022-06-19 08:41:05 Piros öves, Veterán
Tekintve hogy van a Sopron, eredményességben nem sok esély van megismételni a tavalyi évet. Az eredményesség terén az Európa Kupában van esély jobbat csinálni mint tavaly, amikor a gyengébbik Brno-tól, egy olyan csapattól kaptunk ki oda-vissza, aki elvileg nem is jobb nálunk.
Persze az EK-ban sok múlik a sorsoláson, már a csoportsorsoláson is, mindig elég vegyes a mezőny. Ott kaphat igen jó sosrsolásokat az ember, amikkel elég messzire lehet jutni, ugyanakkor (ha nem csoportelsőként, vagy nem jó dobott-kapott pontaránnyal) jutunk tovább, már az első egyenes kiesés körben is jöhet olyan egylet, aki ellen nem sok esély van.
(Most azt nem is tudom hogy az Euroligával mi a helyzet, hogy tehát eggyel lejjebb szált-e az indulók köre, és ha igen, az jelenti-e azt, hogy tőlünk már a bajnoki első kettő alapból ott van és a harmadik is mehet selejtezni?).
6. Mkosar
2022-06-18 21:33:51 Lila öves, Fanatikus tag
Elmondtatok róla mindend, amit tudni lehet. Izgalmas, kifejezetten izgalmas szezon lesz. Kiváncsian várom, nem nézünk ki rosszul, Peti összerakja a Csajokat. Hajrá!
5. lokal
2022-06-18 06:49:22 Fekete öves, Őstag
Stílusát tekintve tipikus amerikai, labdaigényes, sok dobást vállal, agresszívan támadja a gyűrűt. A kockázat abban rejlik, hogy talán még nem elég kiforrott játékos. Ha csak a statisztikát nézzük, a gólpasszoktól nem félek, átlagban több gólpassza volt, mint bármelyik játékosunknak idén. Persze jó lenne tudni, hogy átlagosan mennyi játékperc volt ehhez szükséges. Ami nem derült ki, hogy mennyire védekezik fegyelmezetten és agresszíven. A posztján magasnak számít, ez lehet előny.
Kíváncsian várom a szezont. Borzasztóan nehéz lesz, mert a legutóbbit gyakorlatilag kimaxoltuk. Az előrelépéshez (a Sopronnal felvenni a versenyt) hosszú évek jó szakmai munkája és töménytelen mennyiségű pénz szükséges. Egy bajnoki ezüst benne lehet, ha elkerüljük a Sopront a döntőig. Az ismételt kupagyőzelemre pici esély van. Szóval ha csak egy-két nüansznyi dolog közbejön, akkor az idei szereplésünk már nem lesz olyan "sikeres", mint a legutóbbi volt.
4. burritos
2022-06-18 06:02:47 Zöld öves, Fanatikus tag
Tök igaz. Sok videó van róla, főleg az egyetemről, ahol azért passzolni is tudott. Reméljük nem felejtette el, mert lesz, akit üresben meg fog tudni jatszani.
Sokszor szenvedtünk Fegyverneky Zsofinak hívott piócás embertől, nagy segítség lehet viszont ilyen játékosok ellen bontani.
Én jobban örültem volna egy másik aussienak, rettentően magas plafonja miatt viszont nagyon izgalmas játékos.
Lesliet először még az egyetemi csarnokban láttam, kolozsvári színekben: európai középmezőnyben tökéletes, neki sztem az a szint a max. , kellett helyette vki.
Mellesleg jegyzem meg: SWK Arellahoz hasonló stílusú volt, talán ő is jobb lett volna, hisz ismerjük, szerettük.
Lehet ár érték arányban per pillanat ez volt a legjobb lehetőség a piacon! Reméljük beválik!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...