Banner

Aranyos lányok - #5 - Kaila Charles

Szerző: Jáborcsik András | 2024-06-18 06:12:00

Folytatjuk sorozatunkat az aranyérmes diósgyőri kosaras lányokról.


A csodálatos diósgyőri kosaras lányok bajnoki aranyéremmel ajándékozták meg a csodálatos diósgyőri szurkolótábort. Évtizedek óta vártunk már erre és végre beteljesedett az álmunk. A szezon minden pillanatát élveztük, a csapat remek játékkal, ellentmondást nem tűrően utasította maga mögé a vetélytársakat. Elsőségünk jogosságát senki sem kérdőjelezte meg, mindenki egyetértett abban, hogy Völgyi Péter egy tökéletes gárdát gyúrt össze segítőivel, Ábrahám Mártával és Kovács Dénessel.

Még csak néhány hete ért véget a bajnokság, de már most rettentően hiányzik a meccsek, az Aréna, az idegenbeli utazások hangulata. Jó volt DVTK szurkolónak lenni a szezonban itthon és idegenben egyaránt.


A most induló sorozatunkban jaboers fotóinak felhasználásával mezszám szerint haladva tekintünk vissza a lányoknak a 2023/2024-es szezonban nyújtott teljesítményére.

A sort a nullás mezszámú Aho Tyrával kezdtük, következzék az 5-ös Kaila Charles.


Kaila nemcsak a szurkolóknak, hanem a szakmai stábnak is meglepetéssel szolgált, mert a leigazolása utáni bemutató cikkben Völgyi Péter a következőt mondta róla:

"Charles felépítésre egy vékonyabb alkat, ezért lepattanózásban nem várom tőle azt a domináns játékot, amit Guirantes mutatott az előző szezonban."


Erre ő alaposan rácáfolt, 8,1 lepattanó/meccs átlaggal Kaila lett ugyanis az alapszakaszban a harmadik legtöbb lepattanót szerző játékos a teljes Euroliga mezőnyben, és egyedüliként ért el hat dupla-duplát a mezőnyben, megelőzve világsztárok sokaságát.

Amerikai légiósunk 16 meccsen 130 (!) lepattanót szerzett, ami egészen kimagasló teljesítmény.



Kaila a London Lions elleni idegenbeli selejtezőn 10 pontot és 13 lepattanót szerzett, amivel oroszlánrészt vállalt abból, hogy a csapat a csoportkörben szerepelhet és ott sikert sikerre halmozott. A 13 lepattanójából 11 volt védőlepattanó.

A Valencia elleni hazai összecsapáson 10 pont és 12 lepattanó fűződik a nevéhez, a Fenerbahce elleni találkozón 13 pontot és 11 lepattanót szedett össze. A Zaragoza elleni idegenbeli meccsen 19 pont és 10 lepattanó áll a neve mellett a statisztikákban, míg a Sepsi elleni hazai meccsen 15 pontot és 14 lepattanót szerzett.

Euroliga negyeddöntőinek első fordulójában Kaila lett a hét játékosa a FIBA-nál. A DVTK egy kiemelkedő hangulatú találkozón 78-66-ra verte a Villeneuve d’Ascq gárdáját és ezzel 1-0-s előnybe került az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő párharcban.

Kaila Charles 36 perc alatt 18 ponttal (a 10 mezőnykísérletéből 6 sikeres lett, a 7 büntetőjéből 5-öt értékesített), 10 lepattanóval, illetve 4 gólpasszal és 4 szerzett labdával vezette győzelemre csapatát. A teljesítmény-indexe 27-es lett.


Decemberben az Origo-nak adott interjúban így nyilatkozott:

Imádom ezt a csapatot, mert a legtöbb meccsen négy-öt játékosunk is tíz dobott pont felett tud zárni. Mindenkinek nagy szerepe van a csapat eredményeiben, és ezért tudunk sikeresek lenni. Ha szükség van rá, mindenki képes előrelépni, és ezt adja a csapat magabiztosságát és erejét. Nézd meg, a padról beállva Tenyér Zsófia kulcspillanatban szerzett fontos kosarat a harmadik negyedben, amikor a legnagyobb szükségünk volt rá. Az ilyen dolgok miatt lehetünk bajnokok a szezon végén.


Kaila szavait az Euroliga alapszakaszának statisztikai mutatói is alátámasztják. Nálunk valóban nem 1-2 játékos teljesítménye határozta meg a mérkőzések kimenetelét, mert nálunk mindenki testvériesen kiveszi a részét minden feladatból, így a kosarak szerzéséből is.

Az alapszakaszban négy kosarasunk átlaga volt tíz pont fölött, a dobogósok után pedig Darcee következik 10,4 pont/meccs mutatóval.


Érdekesség, hogy legjobb pontszerzőnk, Lelik Réka a 11,9-es mutatójával a szerzett pontok tekintetében a teljes Euroliga mezőnyben csak a 25. helyét foglalja el, Kaila Charles a 30., Mima pedig a 34. a rangsorban. Mégis mi jutottunk a legjobb nyolc között. Azért, mert mi CSAPAT vagyunk, nem játékosok gyülekezete, ahol attól függ a meccs kimenetele, hogy a sztárok éppen milyen napot fognak ki.


Kaila a remek lepattanó átlagot a női NB I-ben is hozta. Az alapszakaszban 8,65-ös meccsenkénti átlaggal az ötödik lett a rangsorban, míg a rájátszásban 9,0 átlagot produkált.



A teljesítmény-index mutatót tekintve is remek mutatót hozott. Az alapszakaszban 21,0 átlag állt a neve mellett, amivel a 11. lett a teljes élvonalbeli mezőnyt tekintve. A rájátszásban 20,9-es VAL átlagot teljesített.


Nagy örömünkre Kaila a 2024-2025-ös szezonban is a DVTK HUN-Therm gárdáját erősíti és várjuk tőle a remek teljesítményt a következő szezonban is. Úgy tudjuk, hogy annyira megszerette a csapatot, a szurkolótábort és Miskolcot, hogy villámgyorsan megállapodott a klubvezetéssel a folytatásról.


Következzenek jaboers fotói:


















































Ide kattintva elolvashatod az "ARANYOS LÁNYOK - #0 - AHO TYRA " cikket >>>>>>>>



És ezt olvastad már?
Hozzászólások

2024-06-20 10:58:41 Citromsárga öves, Tag
Nagyon jó ez az összefoglaló! Köszönet érte! Ha a következő évadban is így folytatja, úgy járhatunk vele is, mint Arellával, de addig is örülhetünk, hogy a DVTK-t erősíti és lendíti tovább.
2024-06-18 11:14:56 Lila öves, Fanatikus tag
András kulcsmondata a cikkből:

"mi CSAPAT vagyunk, nem játékosok gyülekezete"
Banner
Mégsem

Loading...
Üzenet küldése...