Banner

Ana Tadicot a WNBA-be hívták próbajátékra, de a bajnokság végéig szerződés köti a DVTK-hoz

Szerző: Jáborcsik András | 2024-04-27 20:09:00

Sajtófigyelő - boon.hu


A boon.hu adott hírt róla, hogy a DVTK HUN-Therm játékosának, a francia Ana Tadicnak ezen a héten vasárnap a világ legerősebb küzdelemsorozatában, az észak-amerikai profi ligában szereplő New York Liberty csapatánál kellene jelentkeznie, ugyanis a 25 éves centert meghívták az együttes edzőtáborába, hogy a felkészülést velük kezdje. Ez egy nagy lehetőség a 195 centi magas kosaras számára, ugyanis Tadic a WNBA-ben még nem szerepelt, és amennyiben a Libertynél jól teljesítene a május 14-én rajtoló küzdelemsorozat előtt, szerződést kapna, az öt hónapos idényben 64 154 dollárt kereshetne, ami valamivel több, mint 23 millió forint.


Bár a center számára hízelgő a New York Liberty invitálása, az, hogy április 28-án csatlakozzon az amerikai csapathoz, tulajdonképpen egy próbajátékra, – ami annak kapcsán adódott, hogy ebben az évadban a nemzetközi porondon remekül szerepelt DVTK Hun-Therm együttesében jól teljesített, a legrangosabb európia kupasorozatban, az Euroligában a negyeddöntőig jutott, – ha akarna sem tudna menni, mivel a magyar bajnokság végéig szerződés köti a diósgyőriekhez.



A portál tudomása szerint a center idei jó szereplése nem csak a tengerentúliak, hanem a francia válogatott szövetségi kapitányának figyelmét is felkeltette. Olyannyira, hogy ebben a hónapban a gall nemzeti együttes erőnléti edzője Miskolcon járt, hogy személyesen győződjön meg Ana Tadic állapotáról, és mivel elégedett volt a fizikai mutatókkal, biztosra vehető, hogy a játékos meghívót kap a nyári olimpiai játékokra készülő francia válogatottba, így azért küzdhet majd a DVTK Hun-Therm bajnoki döntője után, hogy párizsi tornán számítsanak rá.


Tovább a boon.hu-ra a teljes cikkre >>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: jaboers

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2024-04-28 16:51:18 Barna öves, Veterán
Én arra tippelek, hogy ebből a kalandból nem lesz semmi. Meghívták az edzőtáborba, szerepelt a neve a keretben. Nem tudott élni a lehetőséggel, mert velünk szerződése van. Már nem látom a nevét. Ettől még idény közben leigazolhatja valaki, ha nagyon kell egy magas ember, de kezdéskor nem lesz ott a WNBA-ban.
2024-04-28 15:02:20 Fekete öves, Veterán
Reméljük bajnokként megy majd oda...
2. korxi |Válasz erre: 1. Karpfen
2024-04-27 21:50:45 Piros öves, Veterán
Hát a cikkben is a trainig campról van szó, ami még nem kerettagság.
Viszont május 7.-én söpréssel befejezzük a bajnokságot, utána drukkolok neki a WNBA-hez.
2024-04-27 20:30:11 Barna öves, Veterán
Már nem is szerepel a Liberty keretében.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...