Banner

Völgyi Péter: A csapatszellem, az összetartás és a kohézió volt a csapat legnagyobb erőssége

Szerző: Jáborcsik András | 2024-05-09 21:46:00

Sajtófigyelő - nemzetisport.hu


A nemzetisport.hu "Felült a trónra az "örökös" kihívó DVTK" címmel terjedelmes összeállítást közölt női kosárlabda csapatunk bajnoki címéről, az ahhoz vezető útról.

Az összeállításban megszólaltatták Szabó Tamást, Király Sándort, Ambrus Erzsót, Völgyi Pétert és Kányási Veronikát is.


A Völgyi Péterrel készült interjúból idézünk.

Tisztességesen megünnepelték a bajnoki címet?

Azt gondolom, igen, odatettük magunkat, ahogy kell. Egy szórakozóhelyen, bárban töltöttük az éjszakát, ott koccintottunk jó néhányszor – felelte a Nemzeti Sportnak a Győr ellen megnyert bajnoki döntő másnapján Völgyi Péter, a DVTK Hun-Therm edzője.



Amire a mérkőzés után is utalt, nehéz Miskolcon végigmenni az utcán anélkül, hogy valaki megszólítaná? Volt már, hogy akartak venni egy kiló kenyeret a boltban ön helyett?

Olyan nem, éppen a meccs napján viszont az egyik áruházban csak nekem kinyitottak egy pénztárat. Történnek vicces dolgok, ennek megvan a pozitív és a negatív oldala is, például nem sokkal azután, hogy Miskolcra érkeztem, kiszállítottak a kocsimból, mert nem ment jól a futballcsapatnak, és számon kértek, miért nem lövünk gólokat… Az elmúlt években szerencsére csak pozitív élményeket kellett átélnünk.



Az Euroliga-negyeddöntős búcsú és az elveszített Magyar Kupa-döntő után fel kellett rázni a csapatot vagy ment minden a maga kitaposott útján?

A játékunkat kellett felrázni, a Magyar Kupa elvesztett döntője arra világított rá, hiába vagyunk az Euroliga-sorozat miatt csalódottak és nagyon fáradtak, ettől függetlenül meg kell nyerni a hasonlóan fontos meccseket. A rájátszás vége felé már hasonlóan fáradt volt a társaság, de tudtunk újítani, jól használtuk ki a szünetet, és a megfelelő szintre pörögtünk fel a Sopron elleni elődöntőben, majd a fináléban is.

Gondolkoztak előzetesen azon, hogy a Győr nagyon tartalékos lesz, és szinte kötelező megnyerni a bajnoki döntőt?

Attól még, hogy a Győr tartalékos volt, ebben az összeállításban is nagyon veszélyes és jó csapat, ezt kedden és az első felvonáson is bizonyította. Elképesztően jól jött a pályaelőny, aminek megszerzésére az Euroliga-menetelés mellett is maximális figyelmet fordítottunk, ez is fontos része volt a bajnoki címünknek.



Mi volt a legnagyobb erőssége a csapatának ebben az évadban?

A csapatszellem, az összetartás és a kohézió, ami átsegített minket a nehezebb periódusokon. A sérülések miatt több embernek is más poszton kellett maradandót alkotnia akár az Euroliga-mezőnyben is, ez kifejezetten nehéz feladat. Kevesen voltunk, hogy ezt megoldjuk, február-március táján elfáradt a csapat, de megmaradt a kohézió. Ebben hisz a szakmai stáb is, ezért a játékosokat nemcsak a tudásuk, hanem emberi tulajdonságaik alapján is választottuk ki, és ez tökéletesen sikerült, ami nagyon ritka.

Büszke arra, hogy a DVTK-ban a magyar játékosok is hasonlóan fontos szereplők, mint a külföldiek?

Abszolút, az Euroliga-szereplés egyik legfontosabb hozománya, hogy tényleg sok magyar kosárlabdázó játszik az elitsorozatban, akár külföldön, akár honi csapatokban, ez nagyon jót tesz a sportágnak itthon. Leülepednek a tapasztalatok, mindenki beépíti a saját játékába, és így edzőként is sokkal könnyebb lesz továbbvinni ezt a folyamatot.



Hogyan halad a következő idénybeli keret kialakítása? Van-e esetleg konkrétum azon túl, hogy ön marad az edző?

Nemigen tudok még konkrétummal szolgálni, de nagyon jól haladunk, és rövid időn belül a keret nagy részét véglegesítjük a szerződésekkel. Nagyon hálásak vagyunk a játékosainknak, mindent kiadtak magukból a bajnoki címért, szerintem majdnem mindenki maradni is szeretne, viszont ha fejlődni akarunk és még jobbak lenni, kisebb változtatásokra szükségünk lesz.


Tovább a nemzetisport.hu-ra a teljes összeállításra >>>>>>>>


forrás: nemzetisport.hu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...