Banner

Aluinvent DVTK - Sopron 66-73

Szerző: Jáborcsik András | 2021-03-06 13:30:00

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 21. forduló.


Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 21. forduló

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 66-73 (19-20, 13-18, 17-16, 17-19)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta, Györfy Rúben.

DVTK: Medgyessy 12/3, Aho 2, Kányási 14/3, Kiss A. 8, Mokango 12/6. Csere: Pusztai 14/3, Tóth F. 2, Vukov 2. Vezetőedző: Földi Attila.

Sopron: January 16/9, Walker 2, Varga A. 2, Williams 25/9, Határ 6. Csere: Krajisnik 13, Varga S., Brooks 2, Fegyverneky 5, Czukor 2. Edző: Gáspár Dávid.


Edzői értékelések

Földi Attila:

Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, de azt gondolom, a mi csapatunknak is jár a gratuláció ezért a hozzáállásért, ezért a harcért. Az egyik kulcsjátékjosunk, Keyona Hayes nélkül álltunk ma ki, és nélküle is remekül játszottunk, ez a teljesítmény önmagáért beszél. Büszke vagyok a csapatra, ahogy minden diósgyőri szurkoló is az lehet, hiszen ezek a lányok hétről hétre nagyszerű teljesítményt nyújtanak.


Gáspár Dávid:

Dekoncentráltan és fáradtan játszottunk ma, számos ebből fakadó hibát vétettünk. Abszolút nem voltunk élesek, de nyilván nem fogom felmenteni a csapatomat csak azért, mert kemény időszak áll mögöttünk, és mert hosszú utazás után érkeztünk ide. Szeretném megdicsérni a DVTK-t is, mert nagyon jól játszottak a mai napon. Szépen zárták a trapézt, amivel sok kinti dobásra kényszerítettek minket, mi viszont nem produkáltunk jó dobószázalékot.

forrás: dvtk.eu



A wbasket.hu beharangozója:

18 órától az Aluinvent DVTK és a Sopron Basket méri össze az erejét. A Magyar Kupa döntőjének párosítása ismétlődik meg. A mérkőzésen azonban a DVTK kulcsembere, a kisebb sérüléssel küzdő Keyona Hayes elővigyázatosságból nem lép pályára. A vasárnapi fináléból küzdős játékával a miskolci együttes a legtöbbet kihozta, amit az erőviszonyok mellett ki lehetett. A Sopron Basket fennállása 10. kupasikerét ünnepelhette, de mind közül ez volt talán játékban a legkiemelkedőbb. A bajnokságban a Sopron Basket már korábban bebiztosította alapszakasz-elsőségét. A DVTK sorsa csak részben van a saját kezében, a 4. helyért a Csatával fut versenyt.

Ezen bajnoki rangadó kapcsán a cél a játék minden elemében egyre jobban összeálló Sopronnak elsősorban a Lyon elleni felkészülés lehet, a DVTK-nak pedig az, hogy minél hosszabban elnyújtsa azt a szakaszt, amíg tartja a lépést. Ez a Valenciával megvívásra kerülő Európa Kupa play-off találkozó kapcsán is kulcskérdés. A két gárda tavaly hasonló módon mérkőzött, egy hét alatt a bajnokságban és a kupában is összemérte az erejét. Akkor az első volt a bajnoki, amely hosszabbításos dobópárbajt hozott, a második pedig egy kemény, védekezős kupacsata lett. Ezúttal ilyen jellegű stílusváltás nincsen benne a pakliban, inkább finomhangolások lehetnek mindkét oldalon.

Szintén 18 órától mérkőzik az Atomerőmű KSC Szekszárd és az ELTE-BEAC Újbuda. A Szekszárd már csütörtökön is pályára lépett és akkor a PINKK-et verte. Szabó Fanni sérülése árnyékolta be azt a sikert. Ahogy a csütörtöki, úgy a szombati találkozó is az Európa Kupára való felkészülésbe illeszkedik. A BEAC esetében a kulcsszó szintén a ráhangolódás a következő feladatra, mely az alsóházi rájátszás lesz. Ennek részletszabályait remélhetőleg hamarosan megismerhetjük. A két csapat decemberi mérkőzése kifejezetten élvezetes játékot hozott, a centersorát akkor szinte teljes egészében nélkülöző Szekszárd ellen jól tartotta magát Balogh Judit együttese.


Menetrend

17:00 Uni Győr MÉLY-ÚT – Vasas Akadémia
18:00 Atomerőmű KSC Szekszárd – ELTE BEAC Újbuda
18:00 Aluinvent DVTK – Sopron Basket


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
6. vebgy* |Válasz erre: 5. Karpfen
2021-03-07 21:10:10 Fekete öves, Veterán
Biztos, hogy TZ most már több évtizedes munkája benne van ebben. Bár én a csávót nem igazán csípem egy bizonyos huszonév előtti vendégszektor ürítő rendőrroham levezénylése miatt...de ez itt mellékes. Jóval több ott a pénz azért bárkitől, a szakmai munka viszont sokat rátesz még...többnyire igen jó edzőket választanak.
5. Karpfen |Válasz erre: 4. vebgy
2021-03-07 20:43:58 Barna öves, Veterán
Igazad van. Hogy mi ennek az oka? Egyrészt Török Zoltán kiemelkedő kvalitásai, jövőbelátása. Biztos vagyok benne, hogy a következő szezon csapata kész van, már az az utánit építi. Évek óta hosszabb távú szerződéseket kötnek, nálunk az első ilyen Angi volt. Az első jó lépésünk egyébként Völgyi sportigazgatói megbízása volt, a korábbi években egy átlagszurkoló szintjén igazoltunk, ha jó statjai voltak, szerződtettük. Hogy több pénzből gazdálkodnak? Nem tudom, valószínű igen. A feltételek mindenesetre mindenki számára azonosak, gondolok itt a külföldi fiatal nevelgetésére (most is így játszik náluk Milovanovics). Sokkal több alkalmazottja van a klubjuknak, TZ már gondoskodott a saját utánpótlásáról. Ezt nem lehet 1-2 év alatt behozni. Igazolni két válogatottat és 4 jó légióst lehet, de ezzel még nem lennénk a Sopron szintjén. A Cegléd 4 jó légióssal alig tud bekerülni a 8-ba. Nekem tetszik az az út amin elindultunk, sokkal inkább, mint pl. a Szekszárdé. És szerintem nincs elégedetlen játékos a keretben, mindenki megkapja a játékidőt. A Győr építkezése is szimpatikus még.
4. vebgy* |Válasz erre: 2. Karpfen
2021-03-07 20:06:10 Fekete öves, Veterán
Ez így rendben is van. Az nincs rendben, hogy egyébként van egy csapat amelyik alapból 20 ponttal erősebb bárkinél a bajnokságban...Ez bizonyos érdektelenséghez vezet, ha be van határolva minden csapat a kiemeltet kivéve, hogy mit érhet el, bármelyik trófeáért indul itthon. Ez vezetett oda, hogy a vírusmizéria előtt sem teltek már meg a csarnokok sehol, s pont a Sopronnál még a megszokott Euroliga meccseken sem , többnyire.
3. benji
2021-03-06 21:39:24 Lila öves, Őstag
Nem láttam a meccset (majd utólag pótolom a klub youtube csatornájának segítségével), csak a szöveges közvetítést és a statisztikát, de ha a legponterősebb játékosunk nélkül, 1 légióssal felállva ilyen szoros meccset tudunk játszani Európa egyik legjobb csapatával, amelyet 5 külföldi segít, akkor ahhoz csak gratulálni tudok. Még a végén is visszajöttünk -14-ről egy időkérés utáni 9-0-val -5 pontra.
A Sopron dobószázaléka mezőnyből rosszabb volt, ezekből összesen 3 ponttal kevesebbet szereztek (59-56 ide):
DVTK:
2 pontosok: 22/35=63%
3 pontosok: 5/15=33%
Sopron:
2 pontosok: 19/42=45%
3 pontosok: 6/27=22%

Ők 11-gyel több büntetőt dobtak, amiből 10 sikeres volt, ez a +10 pont eredményezte a 7 pontos győzelmüket.

Talán a Sopron számára is hasznos volt a mérkőzés, mert ilyen rossz dobószázalék a Lyon ellen valószínűleg kevés lesz.
2. Karpfen
2021-03-06 20:16:38 Barna öves, Veterán
Hatalmas gratuláció, meccset játszottunk a Sopronnal. És igyekeztek komolyan venni. Meg kell nézni a magyarok perceit: Varga K. 0, Varga S. 7, Czukor 4, Varga A. 17 perc. És a három Varga összidejéből 20 perc kötelező. Végig az ászok játszottak. Most azért nem jöttek úgy a hármasok, mint a kupadöntőn. Azt sem mondom, hogy Keyonával nyertünk volna, mert csapatjátékkal jól kompenzáltuk Keyona hiányát. Erre lehet építeni a jövőben.
1. Geotic
2021-03-06 19:44:22 Piros öves, Őstag
Hát le a kalappal!
Nem gondoltam volna, hogy szinte végig izgalmas lesz a meccs.
Talán egy picivel több lepattanóval még több esélyünk lett volna, és azért ez a Sopron világszínvonalon védekezik.
Szerintem nagyon szépen fejlődünk a bajnokság alatt, és ebben egész biztosan nagy szerepe van az edzőnek, respect!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...