Banner

A Szurkolói Iroda és az Ultrák képviselői találkoztak a klub vezetőivel és a játékosokkal

Szerző: amigeleken.hu | 2022-07-27 19:15:00

A másfél órás találkozó összefoglalója.


Tegnapelőtt este a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda tagjai és az Ultras Diósgyőr képviselői a DVTK stadionban találkoztak a klub vezetőivel és a játékosok képviselőivel.

Az alábbiakban a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda facebook oldalán megjelent összefoglalót olvashatjátok:


Ahogyan azt jeleztük, fontos eseményen vett részt a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda kedden este. Az Ultras Diósgyőr oszlopos képviselőivel megerősítve a szervezet tagjai a DVTK játékosai közül Hegedűs Jánossal, Könyves Norberttel, Lukács Dániellel, Bényei Ágostonnal és Szőke Adriánnal találkoztak. De a kerekasztal beszélgetésen ott volt a szakmai stábból a vezetőedző Dragan Vukmir és a szakmai vezető dr. Bajúsz Endre, illetve a DVTK többségi tulajdonosa, dr. Magyar Mátyás, a klub elnöke, Sántha Gergely, valamint a DVTK marketing– és kommunikációs igazgatója, dr. Világi Péter is.

A másfélórás találkozóról az alábbiakban teljes részletességgel számolunk be, az átlagos olvasási idő maximum 10 perc.

Vasárnap első bajnoki meccsét játssza a DVTK labdarúgócsapata a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as szezonjában, idegenben Siófokon. A rajt előtt a Koordinációs Iroda kérte a klub menedzsmentjét, hogy a Diósgyőri Ultrák képviselőivel kiegészülve találkozzanak ebben a körben, ahol „face to face” komoly, markáns vélemények hangoztak el szurkolói oldalról, fogalmazódtak meg kérdések minden érintett irányába.

Az eseményen dr. Világi Péter köszöntötte a szurkolókat.

- Sajnos a legfontosabb tavalyi célunk, a feljutás nem valósult meg, de örülök annak, hogy a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda kérésére ismét sikerült tető alá hozni egy ilyen találkozót és egy asztalhoz tudunk ülni – kezdte dr. Világi Péter. Bízom benne, hogy az egy évvel ez előtt megalakult iroda a jövőben még az előző esztendőnél is aktívabban tud majd részt venni a klub életében. Hollósy Andrásnak köszönjük, hogy munkájával hozzájárult az iroda elindításához, Martini Emilnek pedig ezúton szeretnénk jó munkát kívánni.

A jelenlévő drukkerek mindegyike mélységes csalódottságának adott hangot, hogy a DVTK az előző szezonban nem jutott vissza az élvonalba. A Szervezett Szurkolói Csoportok részéről pedig az is felmerült, hogy az előttünk álló szezonban nem mennek be a meccsekre buzdítani a csapatot. Mindebben az elmúlt évek eredménytelensége, keserűsége, tehetetlensége játszott szerepet, s ez pedig az elmúlt szezonban hatványozottan jelentkezett a lelátón. A szurkolók egyértelműen kijelentették, hogy a tavalyi évben egy „nem szerethető” csapat jött össze Diósgyőrben! Nem volt karaktere, igazi vezéregyénisége, és egy jó sorozat ellenére sem tudták a szurkolók magukénak érezni a gárdát.

A DVTK Stadion VIP termében dr. Magyar Mátyás teljesen egyetértett ezekkel a szurkolói felvetéssekkel. Mint elmondta: azt szeretné mindenki ennél az asztalnál, hogy visszatérjen a Diósgyőri Stadionba az a jó hangulat, ami jellemezte régen a DVTK meccseit. Ehhez pedig tényleg egy szerethető csapat kell, amely a többségi tulajdonos olvasatában olyan jelzőkkel bír, hogy hajt a pályán és mindent megtesz a győzelemért.

– Az előző szezonban több dolog miatt is maradt el a feljutás – mondta dr. Magyar Mátyás, aki kiemelt három elemet ezek közül, amelyekből, ha kettő nincs, akkor most az élvonalra készülne a DVTK. Az egyik Hegedűs János sérülése, a második Könyves Norbert betegsége és harmadik Molnár Gábor elküldése, a tulajdonos szerint hamarabb kellett volna rá sort keríteni.

A múltról szólva még elmondta, hogy a klub a mögöttünk hagyott szezonnak is úgy ment neki, hogy a lehetőségeihez és tudásához képest a legjobb csapatot és edzőt rakta össze, azonban az eredmény azt mutatta meg, hogy ez nem sikerült, ezért próbáltak meg már szezon közben változtatni. – A múltból tanulni, a jövőre tervezni és a jelenben dolgozni kell – jelentette ki.

Magyar Mátyás az Ultras Diósgyőr közelmúltbeli nyílt levelét hozta fel ekkor példaként, amit a diósgyőri ultrák még az átigazolási időszak előtt címeztek a játékosok irányába. A többségi tulajdonos ebben a pillanatban a jelenlévő játékosok felé fordult és arra kérte őket, hogy a bekereteztetett nyílt levelet rakják ki az öltözőjükbe, és arra kérte őket, hogy ezt minden egyes alkalomkor, amikor kimennek a pályára, olvassák el, hiszen az ebben a dokumentumban leírtak alapdolgok, amelyeknek ebben a szezonban teljesülniük kell. - Nektek éreznetek kell azt, hogy ez a közeg más, mert itt sikerre éhes emberek várják hétről-hétre, hogy ti jó eredményeket és a végső célt, a feljutást elérjétek! – zárta szavait Magyar Mátyás, aki továbbá utalt a korábban a sajtónak adott interjúiban mondottakra is.

A nyílt levél felolvasásra került a teremben, majd az Iroda vezetője átadta azt a csapat kapitányának, Hegedűs Jánosnak. Majd hozzátette, hogy ez a teljes diósgyőri szurkolói társadalom elvárása a csapat felé. – Hiányozott a korábbi együttesből a lelkesedés, a szurkolókkal való azonosulás, egy-egy közös gólöröm, s a DVTK-t mindenhová elkísérő szurkolók, akik az idejüket, pénzüket nem sajnálva, szenvedélyből minden helyszínen kisebb-nagyobb létszámban ott voltak, szinte mindig ezt kellett, hogy lássák a csapaton. Ebből jött – jogosan - a szurkolók részéről a csapat irányába a közöny, ami mára átfordult egy egyfajta cinizmusba – fogalmazta meg véleményét az Iroda vezetője, aki hozzátette, hogy a szurkolóknak vissza kell találniuk a Stadionba, ehhez viszont az újjá formálódó csapattól akarat, hajtás kell és természetesen jó eredmények.

Magyar Mátyás itt jelentett ki, hogy minden mért adat azt mutatja, hogy ez a csapat elvégezte azt a munkát, ami ahhoz kell, hogy sikeresek legyenek! A tavalyi szezonban nem érezte ezt ennyire magabiztosan, most viszont sokkal jobb érzései vannak, amit úgy vél, hogy ez a pályán is meg fog mutatkozni.

Az Ultras Diósgyőr vezető szurkolói erre reagálva a következő kritikát fogalmazták meg a klub vezetése felé: „Hosszú folyamat végére jutottunk el oda, hogy már a saját szurkolója is szeretett klubja ellen fordul. Itt korábban sose volt pénz, de volt pár jó időszakunk. Aztán bármikor, amikor megcsillant valami, hogy új tulajdonos jön, rengeteg forrás áll majd rendelkezésre, új játékosok, új szakmai stáb lesz, új stadion, akadémia, aztán vártuk a csodát, és minden szezonban kaptuk tovább a pofonokat. Ez történt az elmúlt években is. Itt mindenki elfelejt focizni, de ha elmegy, Diósgyőrből ismét kivirágzik. Miért van ez?”

Magyar Mátyás erre válaszolva elmondta, hogy csak arról az időszakról tud részletesen beszélni, amióta ő jelen van a klub életében, korábbról csak statisztikái vannak. – Soha nem fogom azt mondani, hogy töménytelen anyagi forrásunk van, mert nincs így, s nem is akarom, hogy így legyen, mert én egy meghatározott koncepció szerint felépített munkában hiszek, és annyi pénz van, ami ehhez ez elég.

- Diósgyőrben menny és pokol van – jegyezte meg az Iroda egyik tagja, amelyre reagálva Magyar Mátyás úgy fogalmazott, hogy ez a hozzáállás viszont nagyon demotiváltá is tehet egy-egy játékost, annak ellenére, hogy tudták hová jönnek, de némelyik nem erre lett trenírozva, nem így készült fel a magyar közegben, s egy ilyen típusú szurkolótábor előtt nem meglepő, hogy „összemegy”.

Szóba került az is, hogy az NB II-es mérkőzések időpontjai egyáltalán nem szurkolóbarát időpontok és, hogy ez tovább tizedelte a hazai mérkőzésekre kilátogatók létszámát, amit már előtte az eredménytelenség és a Covid is sújtott. Ezek miatt maradnak el mostanság például a Miskolc környéki és távolabbról korábban érkező drukkerek is. De ebben benne van az a szégyenérzet is, amely abból adódik egy diósgyőri szurkolóban, hogy ősi, vagy éppen csak egyszerű riválisai nevetik ki csapatuk miatt a vasgyáriakért rajongókat. Ennek kicsúcsosodása volt az előző szezonban, a Balmazújvárosban egy szerdai nap 14 órától rendezett Nyíregyháza elleni teltházas vendégszektorral lejátszott vesztes mérkőzés, ahol a piros-fehérben pályára lépők egyáltalán nem érezték át, hogy milyen meccsen alibiztek, míg az ellenfél extázisban játszott végig.

Dragan Vukmir is becsatlakozott a beszélgetésbe, elmondta: ő egy fiatal edző, aki nem azért jött ide, hogy megbukjon és most induló karrierjét tönkretegye. - Diósgyőrben egykori Ferencváros játékosként szerepet vállalni nem könnyű feladat, de nekem most az a célom, hogy a DVTK-val sikert érjek el, a diósgyőri szurkolóknak a legnagyobb örömet okozva – jelentette ki a vezetőedző, aki visszautalt arra, hogy bár nem szeret visszafelé mutogatni, pláne nem nyilvánosan, de amikor átvette a DVTK csapatát katasztrofális mentális- és erőállapotban voltak a játékosok, amit azonnal jelzett is a vezetőség felé. A mostani csapat viszont elvégezte a feladatot a nyári felkészülés során ezer százalékban, bízik benne a klub vezetése, tudják mi az elvárás, tisztában vannak azzal, hogy mi a cél, s megérti, hogy a múlt miatt most a szurkolók neheztelnek a játékosokra, a klubra, de a legjobbat akarja kihozni a vezetőedző ebből a szezonból.

– Akin egy kicsi jelét is látom, hogy nem fog megtenni mindent a siker érdekében, azt azonnal lehozom a pályáról – jelentette ki a szakember. – Rajtra készek vagyunk, nem lesz egyszerű Siófokon, de nyerni fogunk! – mondta. Itt meghívta az érdeklődő szurkolókat, hogy nézzék meg a csapat bármelyik edzését, beszélgessenek a játékosokkal a drukkerek, s látni fogják, hogy hogyan készülnek fel hétről-hétre, meccsről-meccsre.


Az ultrák azt kifogásolták, hogy bár új bajnoki évad, új remények, tisztalap, azért is vannak jelen ezen a találkozón, de rossz a szájízük, ugyanis az előző szezont még nem beszélték még ki magukból, ezért további kérdések merülnek fel bennük. Ilyen például, hogy a Dragan Vukmir által elmondottakból következően a Kondás Elemér időszak alatt miért nem nézett rá valaki is a klubtól egy edzésre, vagy nem tűnt fel senkinek, hogy a játékosok nincsenek jó állapotban? Erre Magyar Mátyás válaszolt, aki elmondta, hogy egy 13 meccses veretlenségi szériában felvetni az edzőkérdést őrültség lett volna, pedig már akkor sem volt meggyőző a csapat játéka. – Amikor már elindult egy folyamat, s láttuk, hogy ez lejtő, akkor nyúltunk bele, szerintem későn, mert már januárban meg kellett volna tenni, de így is egy győztes meccs után váltunk meg Kondás Elemértől, ami nagy felháborodást keltett a szurkolók körében. - Az NB II megnyerésére nincs aranyrecept, éppen ezért eltérő stratégiákkal is lehet sikert elérni. Elemér jó képességű játékosokat hozatott Diósgyőrbe, akiket kiküldött a pályára, hogy oldják meg a feladatot. Ez most nem vált be – ecsetelte a többségi tulajdonos, bár a végső sikertől 2-3 győzelemre voltak.


Ezután Hegedűs János örömét fejezte ki azért, hogy bár nagyon benne volt, de a Szervezett Szurkolói Csoportok mégsem maradnak távol a meccsektől az előttünk álló szezonban, döntésüket megköszönte a csapat nevében is. – Az újonnan a klubhoz szerződött labdarúgóknak semmi köze nincs az előző szezon rossz teljesítményéhez, ezért kérem a szurkolókat, hogy legalább ők tiszta lappal indulhassanak ebben a bajnokságban – intézte szavait a csapatkapitány a szurkolók felé. Mint az öltöző vezéregyénisége is hasonlóan látja a közelmúlt teljesítményét, mint ami elhangzott a szurkolók és a többségi tulajdonos képviselője részéről is. – Nem voltak igazak viszont azok a pletykák, mely szerint mi nem akartunk volna feljutni, mert itt maradva az NB II-ben jobb a pénz és élvonal esetén szélnek eresztik a magyar játékosokat. Ez az idén sem téma a csapat háza táján! Többször kellet sajnos kritizálni a csapattársaimat, hogy megfeleljünk a kihívásoknak, most azonban világos szabályokat állított fel az öltözőben a Mester, Dragan Vukmir.


A Koordinációs Iroda vezetője az új játékosokhoz fordulva azt kérte: - A szívetek felett mindig ott van a DVTK címere, ezen keresztül próbáljátok meg a diósgyőri életérzést magatokba szívni. Sajnos most csak az interneten tudtok rákeresni képekre, videókra, hogy milyen az, amikor telt ház van ebben a stadionban és több ezer ember torkából szakad ki, hogy Csak a Diósgyőr! Hozzátette: sajnos nem jött be az a vonal, amiért a szurkolók is sokat kritizálták a klubot, hogy miért nem hozzák vissza a korábbi saját nevelésű, miskolci, borsodi labdarúgókat, mert azok tudják mi a Diósgyőr. - Tőlük sokkal többet vártunk és várunk most is! Ebből a szempontból is csalódás volt az elmúlt szezon. Kiemelte viszont Könyves Norbert teljesítményét, akitől hozzá állásban a Diósgyőrhöz, sok helyi játékosnak is példa kell, hogy legyen.


Sántha Gergely úgy kapcsolódott be a beszélgetésbe, hogy: bár közhely, hogy a szurkoló a 12. játékos a pályán, és ez Diósgyőrben hatványozottan igaz, ezt ő sokszor érzékelte a Stadionban. A szurkolók felé fordulva úgy fogalmazott:– Az elmúlt szezonban viszont olyat is érzékeltem, hogy amikor nem voltatok ott, vagy nem úgy voltatok ott a lelátón, akkor ezzel egy-vagy két embert levettetek volna saját csapatunkból a pályáról.

A DVTK elnöke üdvözölte a szurkolók egységes fellépést, s kívánta, hogy a negatív energia pozitív energiába csapjon át.


A záró részben a felkészülési mérkőzések eredményei kapcsán megfogalmazódott az asztalnál, hogy a csapat jó alapot adott arra, hogy bizakodva mehessenek a drukkerek most vasárnap Siófokra. Kiderült az is, hogy további igazolásokat nem tervez a klub, tehát a kész keret áll fel a bajnoki rajtra, s bár minden posztra megvannak a megfelelő minőségű és mennyiségű labdarúgók, de most Diósgyőrben, nem játékosokban, hanem csapatban gondolkodnak.

Elhangzott továbbá az is, hogy a nehezebbik utat „választotta” a DVTK a feljutásra, hiszen a most kezdődő szezonban a korábbinál jóval kiegyenlítettebb lesz a mezőny, ugyanis az MTK, a Gyirmót, az ETO Győr, a Haladás, a Nyíregyháza és a már szokásos meglepetés csapatok is befutók lehetnek a végén. Erre Dragan Vukmir úgy reagált, hogy nem a többi csapat, hanem a Diósgyőr jó, és ő így vág neki minden mérkőzésnek.


A szurkolók képviselői és a jelenlévő játékosok megállapodtak abban, hogy a hétről-hétre történő esetleges érzelmi hullámok elkerülése érdekében egyelőre a csapat győztes meccs után is csak a 16-os vonalánál, tapssal köszöni meg az ultrák szurkolását, s teszi ezt a Napos Oldalon is.

Sokan hiányolják a szurkolói ankétot, amely az elmúlt időszakban elsősorban a Covid miatt maradt el, s amitől a klub az idén nem zárkózott el, sőt. Azonban a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda és a Szervezett Szurkolói Csoportok, a folyamatosan negatív közhangulat miatt, egy ilyen típusú, őszinte beszélgetésre mindenképpen igényt tartott a klubbal, azonban ezen felül egy közönségtalálkozó is tervben van.

A jelenlévők azonban remélik, hogy a tegnapi eseményről szóló részletes beszámolóval, az abban megfogalmazott szurkolói véleményekkel, kérdésekkel nagyrészt elégedettek a képviselt szurkolók.

De mindenki felveheti a kapcsolatot a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda Facebook oldalán keresztül a tagokkal, lehet kedvelni, követni és aktívnak lenni a csoportban.


forrás: facebook.com

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

58. vebgy*
2022-08-16 09:53:43 Fekete öves, Veterán
Az mióta okés, hogy egyes ultrák bárkit elzavarnak a bérletes helyéről , vagy csak a megvett helyéről a kapu mögött...vagy erről is megegyeztek ?? Félreértés ne essék ott azért vagyunk, hogy álljunk, szurkoljunk...én nem szeretek ülni, azért vettem oda a bérletet, most megyek először a szezonban itthon, idegenben ott voltam Siófokon például...
57. vebgy* |Válasz erre: 55. Ignacio-Sanchez-Mejias
2022-08-07 08:39:45 Fekete öves, Veterán
A profizmus tombol itt...
56. vebgy* |Válasz erre: 52. Zole61
2022-08-07 08:38:54 Fekete öves, Veterán
De mit beszélsz...? Megvolt az azonos tudású ember duplán minden poszton...csak azt nem tették hozzá, hogy harmadosztályú szinten... :D
55. Ignacio-Sanchez-Mejias |Válasz erre: 52. Zole61
2022-07-31 10:19:53 Barna öves, Fanatikus tag
Teljesen egyetertek! Rosszkor váltottak edzőt és akit idehoztak és ahogy idehozták morálisan szétverte a csapatot. Ez Magyar Mátyás egyedüli felelősége (vagy aki az igazi tulaj vagy nem tudom). Az se más hibája, hogy a keret lófütty és ha kiesik 1-2 ember, akkor NB2 középmezőny a realitás. Miért nem erősítettek télen ha látták, hogy sz@r a keret meg nem megy a játék( mert állítólag látták). Süket rizsa az egész és mutatja, hogy a csávónak köze nincs a focihoz.
54. Zole61 |Válasz erre: 53. Spirálfüzet (kockás)
2022-07-30 20:06:26 Piros öves, Őstag
Hát..úgy legyen..de ez szerintem minimum utópisztikus.
53. Spirálfüzet (kockás) |Válasz erre: 52. Zole61
2022-07-30 17:42:00 Piros öves, Veterán
Bajusz szavaiból úgy vettem ki ha feljutunk csak 2-3-4 játékost kell igazolni. Hát oké.
52. Zole61
2022-07-30 12:41:08 Piros öves, Őstag
"Az előző szezonban több dolog miatt is maradt el a feljutás – mondta dr. Magyar Mátyás, aki kiemelt három elemet ezek közül, amelyekből, ha kettő nincs, akkor most az élvonalra készülne a DVTK. Az egyik Hegedűs János sérülése, a második Könyves Norbert betegsége és harmadik Molnár Gábor elküldése, a tulajdonos szerint hamarabb kellett volna rá sort keríteni." Szuper, hogy ez a három fő ok, amiket kiemelt. Még véletlenül sem mondta senki, vagy vetette fel, hogy esetleg, az erőnlét, a Tesco gazdaságos csapatépítés, vagy a szakmaiatlansàg volt a meghatározó. Egy ember kiesik a védelemből nem jutunk fel, egy ember a csatársorból, kész nem jutunk fel , Molnárt nem tudta kezelni az edző kész nem jutunk fel. Siralmas amiről fő okként beszél. Három embert kellett volna pótolni és mennyi is volt a csapatlétszám 32, vagy még több már nem is tudom. Szóval véletlenül sem az van, hogy alkalmatlan ember igazolta le a játékosokat, évek óta az a duma megy, hogy minden posztra két azonos tudású labdarúgó van. Baromság volt ez az egész, senki nem kérdezett úgy látom kellemetlen témákat feszegetve. Ja..egyébként most pontosan ugyan úgy vagyunk, a kezdő csapat még csak, csak, de ha megint kiesik három ember akkor kész. Nincs mese zsebbe kellett volna nyúlni, nem csak ingyen igazolható játékosokat összeszedni mint anno évekig bencés. Ezt miért nem kérdezte senki. Ez milyen feljutást előremutató játékos politika, nem beszélve arról, ha valamilyen csoda folytán fel is jutnánk akkor megint kell, vagy 15 játékos minimum. Nem lett volna egyszerűbb már tavaly és az idén is áldozni rá és vásárolni meghatározó játékosokat, már ha a feljutás egyáltalán komoly opció nem csak duma. Szeretem az ilyen irányított találkozókat, ahol valószínűleg előre le van egyeztetve, hogy miről lehet kérdezni ha meg nem így volt akkor miért is nem voltak az imént leírtakkal kapcsolatban kérdések. Pl. volt Matyinak olyan kijelentése is, valamikor, a játékos igazolásokkal kapcsolatban, hogy mi az Nb2- re igazolunk, ezt hogy értette stb.
51. Tivadar |Válasz erre: 38. vebgy
2022-07-29 18:31:22 Lila öves, Tag
Ez a baj hogy felismertem. Ezért is durva. :-) Sánthától nem lehetett kérdezni?
50. dfcwolf |Válasz erre: 46. Spirálfüzet (kockás)
2022-07-29 17:39:46 Fekete öves, Őstag
Elvileg változni fog.
49. Geotic |Válasz erre: 42. awas
2022-07-29 17:15:47 Piros öves, Őstag
Nem az a szánalmas, hogy senkit sem ismer fel a képeken. (Én sem vagyok ultra, nem is járok idegenbe, itthon sem az ultra szektorba járok, de azért két résztvevőt én is felismerek)
Az a szánalmas, hogy a nyilvánvaló fogalmatlansága ellenére ilyen hozzászólást írt…

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...