Banner

A nyitóforduló eredményei és edzői nyilatkozatok

Szerző: amigeleken.hu | 2021-08-02 16:46:00

Sajtófigyelő - nb2.hu


Elrajtolt a Merkantil Bank Liga 2021-2022-es idénye. A Vasas otthon, az előző szezonban még élvonalbeli DVTK és Budafok pedig idegenben nyert az első fordulójában.

Az nb2.hu összegyűjtötte az edzői nyilatkozatokat.


III. KERÜLET - BUDAFOK 0-4

Négygólos győzelmet aratott első NB II-es mérkőzésén a Budafok. A tavaly még az OTP Bank Ligában szereplő gárda a Merkantil Bank Liga nyitányán a III. Ker. TVE csapatát győzte le Ihrig-Farkas Sebestyén (43.), Zuigéber Ákos (45+1.), László Dávid (68.) és Papp Marcell (90.) góljaival.

Kemenes Szabolcs (III. Kerület): "Jobb volt a nagyobb játékerőt képviselő Budafok, a rutin győzött a zöldfülűekkel szemben."

Boér Gábor (Budafok): "Nem volt könnyű mérkőzés, még ha az eredmény talán mást is mutat. Kellemetlen stílusú ellenféllel találkoztunk, azt gondolom, a Kerület otthonában mindenkinek nehéz dolga lesz. Amit elterveztünk, azt nagyjából sikerült megvalósítanunk, de azért maradt bennem hiányérzet. Voltak hibák a játékunkban, amelyekről beszélnünk kell. Fontos volt a jó rajt, a győzelmet azonban a helyén kell kezelni, mert hosszú és nehéz szezon vár ránk. Nem fogunk hátradőlni. Sokat jelentett, hogy a szünet előtt nem csak előnybe kerültünk, de növelni is tudtuk azt. Az első gólig sem futballoztunk rosszul, mi irányítottuk a mérkőzést. Előzetesen mindenkinek felhívtam a figyelmét az egyéni motiváció és a kellő aggresszivitás fontosságára, amelyekkel a felkészülés során időnként akadtak gondok, most viszont jól álltunk bele a meccsbe. Mi nem tizenegy, hanem huszonöt játékosban gondolkodunk, így vagyunk egy csapat. Valóban, a cserék jól szálltak be a meccsbe, de minden játékosomnak jár a gratuláció."


NYÍREGYHÁZA - DOROG 3-2

Hátrányból felállva nyert a Nyíregyháza a Dorog ellen. A vendégek már 2–0-ra is vezettek Szedlár Zoltán (1., 10.) duplájával, ám a hazai együttes végül 3–2-es sikert ért el (Novák Csanád 50., Gresó Mátyás 90+1., 90+2.).

Szergej Pacaj (Nyíregyháza): "Az első tíz percet nem kívánom senkinek, ahelyett, hogy vezetést szereztünk volna, kétgólos hátrányba kerültünk. A folytatásban kockáztatnunk kellett, szerencsére bejöttek a cserék. Nagyon küzdött a csapat, és szurkolóink támogatásával megérdemelten nyertünk."

Fenyvesi László (Dorog): "Fájó a vereség, hiszen a három pont megszerzésére is lehetőségünk volt. Az első játékrészben kettő nullás vezetésünknél elmaradt egy kiállítás, majd a második félidőben nem biztos, hogy Lénárthot ki kellett volna állítani. Ráadásul úgy érzem, nem kaptunk meg egy büntetőt sem. A végén emberhátrányban védekeztünk, és egy perc alatt kaptunk két gólt, ami több mint bosszantó. Ha mindent elmondanék amit gondolok, akkor hosszú ideig nem ülhetnék a kispadon!"


CSÁKVÁR - DVTK 0-1

Az OTP Bank Liga előző kiírásának másik kiesője szintén győzelemmel nyitott az NB II-ben: a DVTK idegenben győzte le 1–0-ra a Csákvárt, a gólszerző Könyves Norbert (32.) volt.

Mónos Tamás (Csákvár): "Az első harminc percben nem azt a játékot nyújtottuk, amit elterveztünk, de utána magunkhoz tértünk. A második félidőben egészen jól játszottunk, a kapujához szögeztük a DVTK-t, sajnos gólt nem tudtunk szerezni, de jó úton indultunk el."

Kondás Elemér (DVTK): "Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire számítottunk: nagyon nehéz találkozó volt, mert ahogy korábban is említettem, jó csapat a Csákvár. Az első félidő játékban jobban tetszett, akkor több helyzetet is értékesíthettünk volna, de a második félidő elején is mindjárt megvolt a gólszerzési lehetőség, amivel lehűthettük volna a kedélyeket.

Utána ahogy számítottunk is rá, a Csákvár mindent egy lapra feltéve támadott a pontszerzésért, illetve egy patinás csapat ellen mindenki kettőzött erővel akarja megmutatni a tudását. Benyomtak minket, mert a mérkőzés ezen szakaszában egy kicsit jobban meg kellett volna becsülnünk a labdát. Rengeteg beadás érkezett oldalról a kapunk elé, ezt nagyon jól csinálta ellenfelünk, a mi védelmünk pedig ezek hatástalanítását oldotta meg. Végül Póser Dánielnek egyetlen bravúrt kellett bemutatnia.

Az U20-as játékos posztján azért esett Zsemlye Balázsra a választás a fiatalok közül, mert Jurek Gábor a héten a válogatottal készült, csak csütörtökön csatlakozott újra hozzánk, illetve úgy ítéltem meg, hogy a Csákvár ellen masszívabbnak kell lennünk, ami be is bizonyosodott. Balázs játéka teljesen rendben volt.

Fontos, hogy gól nélkül tudtuk lehozni a találkozót, főleg idegenben, mert az idegenbeli mérkőzések mind ilyen nehezek lesznek. Mindent egybevéve mégis az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot."


GYŐR - TISZAKÉCSKE 1-0

Az ETO is egy góllal, Bacsa Patrik (41.) találatával győzte le a Tiszakécskét.

Klausz László (Győr): "Nagyon nehéz mérkőzés volt abból a szempontból, hogy az ellenfélből nem tudtunk komolyabban készülni. Ettől függetlenül mi nem az ellenféllel akartunk foglalkozni, amit el is mondtam a játékosoknak, hanem a saját játékunkkal. Azt gondolom, amit az utolsó két hétben hoztunk, akár edzésen, akár felkészülési mérkőzésen, azt ma is tudtuk hozni. Amiatt vagyok egy kissé csalódott, mert több helyzetet is kidolgoztunk, amiből többet kellene értékesíteni, de első mérkőzésnek egy 1-0-s győzelem megfelelő."

Nagy Sándor (Tiszakécske): "Először is gratulálok az ETO-nak a győzelemhez. Van hiányérzetem a mérkőzéssel kapcsolatban. Úgy gondolom, hogy a meccs képe alapján lehetett volna döntetlen is. Azt is hozzáteszem, hogy érzésem szerint szabályos gólt rúgtunk, amit nem adtak meg nekünk. Az ETO-nak is voltak lehetőségei, viszont 0-0-nál nekünk is megvoltak a helyzeteink, a pontrúgásoknál voltunk veszélyesek. Az ETO kihasználta a rutinját, abból kaptuk a gólt, amit tudtunk, hogy az erősségük, egy felívelt labdánál hibáztunk, ami aztán megbosszulta magát. Előre kell, hogy tekintsünk, ezt a meccset ki kell, hogy elemezzük, tanulnunk kell belőle, és jövő héten a Spartacus ellen mindenféleképpen a három pontot szeretnénk megszerezni. Dicséret illeti a csapatom ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban, mert a második félidőben mi akartunk dominálni, de egy jobb csapattól most kikaptunk."


SIÓFOK - SOROKSÁR 0-0

A Siófok és a Soroksár találkozóján 0–0-s döntetlen született.

Domján Attila (Siófok): "Nagyot küzdöttünk, volt egy-két helyzetünk, de hiányzott a minőség a játékunkból. A Soroksár összességében közelebb állt a győzelemhez, ugyanakkor, ha a tiszta helyzeteket nézzük, reális a döntetlen."

Lipcsei Péter (Soroksár): "Az első félidőben megvoltak a ziccerek, ekkor meg is nyerhettük volna a mérkőzést. A második játékrészben az ellenfél előtt is adódott nagy helyzet, amikor védenie kellett a kapusomnak. Fontos, hogy hátul nullára lehoztuk a meccset, de amiatt van bennem pici hiányérzet, mert az utolsó passzok nem sikerültek."


SZOLNOK - SZENTLŐRINC 1-1

Szintén döntetlent játszott a Szolnok és a Szentlőrinc, itt 1–1 lett a végeredmény (Sipos Zoltán 82., illetve Miroslav Grumic 80. voltak a gólszerzők).

Csábi József (Szolnok): "Nagyon hasonló mérkőzést játszottunk, mint a tavalyi rajton, ám a Szentlőrinc megmutatta, hogy fejlődött a második NB II-es szezonjára. Nem kezdtünk jól, viszont a második félidőre tudtunk váltani, és a meccs összképét tekintve nem kérdés, melyik volt a jobb csapat. Helyzetek terén felülmúltuk őket, ám nekik volt egy Miroszlav Grumicsuk – de legalább felálltunk vert helyzetből. Több kell a folytatásban!"

Marián Sluka (Szentlőrinc): "Tipikus első fordulós mérkőzésen vagyunk túl, ami óvatos játékot hozott egyéni hibákkal és rossz döntésekkel. Másra nem is számítottam, mert ahogy nálunk, úgy az ellenfélnél is rengeteg az új futballista. Próbálták azt csinálni a fiúk, amit megbeszéltünk, a védekezésre nem is lehet panasz, de támadásban bátortalanok voltunk. A küzdőszellemmel és az akarattal minden rendben volt az egész mérkőzés alatt. A szezonrajton értékes egy pontot szereztünk, kár, hogy megint a tavalyi betegségből, pontrúgásból kaptunk elkerülhető gólt. Ezen a téren nagyot kell javulnunk, mivel pont egy olyan csapat ellen fogunk pályára lépni a következő fordulóban, amely ebben nagyon erős! Készülünk tovább, a folytatásban is szükség lesz erre a mentalitásra, továbbá minden játékosnak bele kell tennie egyénileg egy kis pluszt is!"


VASAS - AJKA 2-1

A Vasas 2–1-re győzte le az Ajkát: Radó András a 22. percben büntetőt értékesített, majd Berecz Zsombor (28.) is betalált, de Présinger Ádám (30.) még a szünet előtt szépített. A második játékrész gólt már nem hozott, így a Vasasé lett a három pont.

Kuttor Attila (Vasas): "Megérdemelt győzelmet arattunk, de egyáltalán nem volt könnyű. Az első félidőben felszabadult, jó játékot nyújtottunk, másodikban voltak nehéz pillanataink, de ilyen a futball, van, amikor a játékon van a hangsúly, és van, amikor harcolni kell a győzelemért."

Kis Károly (Ajka): "Rosszul kezdtünk, és a Vasas ezt kihasználta. Aztán feljöttünk és a második félidőben több lehetőségünk is adódott, bár a hazaiak masszívan védekeztek. Sajnálom, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket."


KECSKEMÉT - BUDAÖRS 2-3

Vendégként, ötgólos találkozón tudott nyerni a Budaörs, az ellenfél a Kecskeméti TE volt. Vinkó Imre már a harmadik percben eredményes volt, majd Winkler András (12.) is bevette a hazai kaput. A vendégek harmadik gólját Sajbán Miklós jegyezte a 33. percben. A továbbiakban egy gólra zárkózott a Kecskemét Lukács Dániel (42., 70.) révén, de az egyenlítés nem jött össze.

Szabó István (KTE HUFBAU): "Nem úgy indult, ahogy arra számítottunk. Sajnos a felkészülési meccseken is voltak problémáink a kezdés után, de azt nem gondoltam volna, hogy az első huszonöt percünk majd így sikerül. Nagyon idegesen kezdtünk, amivel túl nagy előnyt szerzett a Budaörs, jól lekontráztak minket. A szépítés jót tett a szünet előtt, rendeztük a sorainkat, majd bebizonyítottuk, hogy tudunk jobban is futballozni. Nagyon sokat jelentett, hogy a közönség végig mellettünk állt, támogatott minket. Megvoltak a pontrúgásaink, de jól védett a vendég kapus. Mivel felvállaltuk a támadójátékot, természetesen az ellenfélnek is adódtak kontrái. Sajnálom a játékosokat és a közönséget, mert többet érdemeltek volna, de összességében ma jobb volt a Budaörs. Remélem ez a mai volt a tanulópénz, mert ennyire nem szabad bent ragadni az öltözőben. Az pozitív, hogy nem adtuk fel, nyílttá tettük a mérkőzést. Keddtől már azon dolgozunk, hogy sikeresebbek legyünk hazai pályán a Soroksár ellen."

Márkus Tibor (Budaörsi SC): "Álomszerűen kezdtünk, mert minden helyzetünket gólra váltottunk, ami nagy lélektani előnyt jelentett. Amikor nem volt benne a meccsben, akkor kaptunk egy gólt. Hiába beszéltük át a szünetben, a második félidőben nem tudtuk megvalósítani a játékunkat, viszonylag keveset volt nálunk a labda. Ennek tudható be, hogy nyomás alá kerültünk, de azért így ígéretes lövéseink, kontráink voltak. Amennyiben ezeket hasonló százalékban értékesítettük volna, lezárhattuk volna a meccset, de így is elégedett vagyok, hiszen mindig fontos, hogy az első meccsét megnyerje egy csapat. A hazai csapat erejét bizonyítja, hogy ilyen jelentős hátrányból is felállt, és majdnem egyenlített is. Jól bírtuk az iramot, masszívak voltunk, így azért minimális előnyünket megőriztük."


BÉKÉSCSABA - SZEGED 0-1

A Szeged pedig Békéscsabáról hozta el a három pontot, a találkozó egyetlen gólját Germán Tamás (61.) jegyezte.

Preisinger Sándor (Békéscsaba): "Úgy gondolom, mindenki becsülettel hajtott, kidolgoztuk a helyzeteket, de ezeket a ziccereket be is kell tudni lőni."

Dragan Vukmir (Szeged): "Nagyon küzdelmes meccs volt, és lehet, hogy nem láttunk szép focit, de mind a két csapat szeretett volna nyerni. Voltak hibáink, az ellenfélnek pedig sok helyzete, de szerencsére nem tudták ezeket kihasználni."


A fordulóból még egy találkozó van hátra: a Pécsi MFC–Szombathelyi Haladás mérkőzést ma 20.00-kor rendezik és az M4 Sport élőben közvetíti.


forrás: mlsz.hu, nb2.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. repohár
2021-08-02 22:03:43 Piros öves, Őstag
Nem volt rossz meccs. Színvonalában egy májusi dunai sétahajókázós este nyugalmára emlékeztetett..
2021-08-02 20:50:16 Fekete öves, Veterán
Vezet a Haladás a félidőben.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...