Banner

A 2023-as Bajnokok Ligája legesélyesebb csapatai: Elemzés és előrejelzések

Szerző: dfcwolf | 2023-05-18 09:20:00

Elemzés és előrejelzések

Talán nincs is ember, aki ne ismerné a minden évben megrendezésre kerülő egyik legnépszerűbb futball versenysorozatot, a Bajnokok Ligáját. Mivel nagy népszerűségnek örvend, így mindig rengeteg szurkoló látogat el a helyszínre, aki pedig nem teheti meg, az sportfogadással vesz részt az iparban. Az UEFA Bajnokok Ligája csoportverseny során azok az európai klubcsapatok mérik össze tudásukat, akik hazájukban korábban már bizonyítottak.

Ebben a cikkben arról számolunk be, hogy melyek az idei legesélyesebb csapatok.

Bajnokok Ligája 2023

Az UEFA Bajnokok Ligáját először 1955-ben rendezték meg. Azóta a legsikeresebbnek a Real Madrid számít, akik immáron 14 bajnoki címmel rendelkeznek. A verseny több hónapon át tart, viszont mindenki a végét, a BL döntőt várja. Aki nem teheti meg, hogy a helyszínen szurkoljon kedvenc csapatának, az általában sportfogadással vesz részt az eseményen. Ehhez azonban tudni kell, hogy kik az esélyesek. A legtöbb foci mobilalkalmazásban egy fiók létrehozása után máris hozzáférhetünk a legfrissebb helyezésekhez.

Hozzá kell tenni, hogy minden évben változnak az erőviszonyok, ha nem is nagyon, de mindig akad egy-egy meglepetés, akik minden előjel nélkül kerülnek a legjobbak közé. A Bajnokok Ligája csoportköreinek menetrendje ITT érhető el, így bárki megnézheti, hogy melyik verseny a soron következő, kinek lehet legközelebb szurkolni. Ahogy persze minden megmérettetésen, úgy itt is az a cél, hogy a csapat a döntőbe jusson. Ez nem sikerülhet mindenkinek, így tényleg nagy a harc a kupáért.

Az idei döntőt eredetileg Londonban rendezték volna, azonban a 2020-as helyszínek változásával minden további döntő helyszínt egy évvel eltoltak, így idén Isztambul ad otthont a végső mérkőzésnek. A győztes részt vesz majd a 2023-as UEFA-szuperkupa döntőjében, ahol az ellenfele a 2022-2023-as Európa-liga nyertese lesz, amit majd május 31-én rendeznek meg.

Mely csapatoknak van esélye?

A Bajnokok Ligája már több hónapja tart, így nagyjából láthatjuk, hogy a klubcsapatok milyen edzettségi szinten vannak. Azt ki lehet jelenteni, hogy ebben az évben is mindenki erőn felül igyekszik teljesíteni, de ez még nem azt jelenti, hogy az amúgy esélytelennek tartott csapatok nem lephetnek meg bennünket.

Az egyik esélyes a Chelsea F.C. Az angol foci klub már több mint száz éve versenyzik a legjobbak között. Az első sikerüket a Liga-bajnokságon nyerték, ezt követően pedig szinte sorra vitték haza a kupákat, így nyertek már klubvilágbajnokságot is, ahol 1971-ben végeztek az első helyen. A csapat meglepetésre januárban leszerződte Enzo Fernandez-t, ezzel bíznak abban, hogy idén végre sikert arathatnak.

A másik nagy esélyes a Paris Saint-Germain F.C. Ők azok, akiket sokan ismernek, hiszen egy professzionális futball klubról van szó. Több mint 40 sikeres meccset nyertek már meg, ezek között tíz bajnoki cím is szerepel, de ne feledkezzünk meg a jelentősebb európai trófeáról se. A csapat idén remekül teljesít, így a szakértők is abban bíznak, hogy lesz esélyük a végső győzelemre. A játékosok között olyan tehetségek vannak, mint Neymar, Kylian Mbappe, vagy éppen Lionel Messi, így tényleg mindent megtesznek a siker érdekében.

Mi a helyzet a Real Madrid és a Borussia Dortmund csapatokkal?

Nem feledkezhetünk meg egy percre sem a Real Madridról, amely a világ legtámogatottabb és legsikeresebb foci klubja. Az 1902-ben alapított csapat sikerének titka az összhang, valamint a tehetséges játékosok. Persze a siker sok más apróságból tevődik még össze, azonban ez a két dolog, ami őket igazán meghatározza. Talán nem is annyira meglepő, hogy egyes fórumok szerint idén is ők a legesélyesebbek arra, hogy diadalmaskodjanak.

Ami pedig a Borussia Dortmund-ot illeti, a német klubcsapat szintén ott lehet a döntőben, legalábbis, ami az eddigi teljesítményt illeti. A tehetséges játékosokból álló csapatot anno 18 profi labdarúgó alapította meg. A fekete és sárga csapatszínről mindenkinek eszébe jut a német klub, amely 2021-ben a világ 12. leggazdagabbja volt. A népszerűségről nem is beszélve, hiszen ennek kapcsán szintén kiemelkedőek a futball világában.

Kik lehetnek még ott?

Van még egy csapat, akit esélyesnek tartanak, ők pedig a Tottenham Hotspur F.C. Az angliai csapat részt vesz a Premier League-ben is. A listánk legrégebben alakult csapatának edzője Antonio Conte, aki már 27 győztes kupát tudhat a magáénak. Ebből 8 FA-kupát és kettő UEFA kupát szerzett. A játékosok között megtalálhatjuk Harry Kane-t, valamint Christiano Romero-t, akik sokat tesznek hozzá azért, hogy a Tottenham diadalmaskodni tudjon.

Idén talán nem lesz nagy meglepetés a győztest illetően, ez azonban nem azt jelenti, hogy addig még ne lehetnének izgalmas meccsek.

És ezt olvastad már?
Banner