Zártkapus UEFA-döntés

Szerző: objektív | 2019-09-21 10:08:00

Sokan és sokféleképpen leírtuk, kifogásoltuk már azt a fajta megkülönböztetést, amit ország és ország, nemzet és nemzet között tesz az UEFA. Gyakorlatilag szinte minden évben vannak ilyen esetek. Hogy ezeknek a döntéseknek mely országok a haszonélvezői, vagyis inkább úgy fogalmazok, mely országoknak szabad bármit tenni a lelátón következmények nélkül, vagy csekélyebb következményekkel, azt tudjuk. Több ilyen kivételezett állam van a kegyeltek, "törvényen kívüliek" között, akikre a szabályok nem vonatkoznak.

Azt is nagyon jól tudjuk, hogy a másik pólus, akiknek semmit nem szabad, Mi vagyunk. Tulajdonképpen a mi meccseinken már egy sörszagút sem lehet büfizni, mert jön a retorzió. (Félreértés ne essék, semmilyen himnusz kifütyülését nem támogatom, semmilyen nemzetet gyalázó rigmust sem teszek "legálissá", csak a mérleg beállítását forszírozom, amit mihamarabb meg kellene tenni)

A büntetés persze megvolt hamar, ami szinte már előre borítékolva van, ami nem megúszható, amire már-már utaznak főleg azok az ellenfelek, akikkel "jószomszédi" viszonyban vagyunk. Nekünk pedig nem marad más, mint beletörődni, dühöngeni, kiírni magunkból a feszültséget, a haragot, a dühöt különböző fórumokon, de eltűrni hogy minket következmények nélkül gyaláznak, aláznak, a legkülönbözőbb rigmosukkal és transzparensekkel mocskolnak, melyek miatt sokszor még egy ejnye-bejnyét sem kapnak feddés gyanánt a vétkesek.

Hogy kinek és mikor támad majd kedve ebben az ügyben lépéseket tenni valamely fórumon, az kérdés, mint ahogy az is, lesz-e ilyen egyáltalán valaha, vagy maradunk azok örökké, akiket tép a balsors? Na, picit elkalandoztam, íme az MLSZ közleménye:

A magyar szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie az Azerbajdzsán elleni október 13-i hazai Eb-selejtező mérkőzést, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie az UEFA-nak. A bérletesek visszatérítést kapnak a bérletük árából.

Az UEFA fegyelmi testülete zártkapus döntéssel büntette a magyar szövetséget a szeptemberi 8-i Magyarország–Szlovákia Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt.

Noha az MLSZ és maguk a játékosok, valamint a szövetségi kapitány is kérte a nézőket a sportszerű szurkolásra, ennek ellenére az ellenőri jelentések felvételekkel dokumentálták, hogy a nézőtéren több alkalommal, tömegesen kiabáltak cigányozós, „szar Szlovákia” és más gyűlölködő rigmusokat. A döntés során visszaesőként bírálták el a fegyelmi vétséget, mivel az elmúlt öt évben többször is el kellett járni a magyar szövetséggel szemben a nézőtéri rasszista magatartás miatt.

A fegyelmi döntés ismeretében az MLSZ úgy döntött, hogy a Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzésre 14 év alatti utánpótlás-játékosok és futballt szerető fiatalok meghívásával igyekszik egy Eb-selejtezőhöz illő szurkolói hangulatot teremteni. A szövetség fellebbezést nyújt be az UEFA felé a döntéssel kapcsolatban, és ezzel párhuzamosan kéri a biztonsági szakemberektől a sportszerűtlen szurkolók beazonosítását.

Visszatérítés a bérleteseknek

A bérletesek számára arányosan visszatérítjük a bérletek árának egy mérkőzésre eső részét. Aki online vásárolta a bérletét, annak visszautaljuk az összeget ugyanarra a bankkártyára, amelyet a vásárláskor használt, míg akik személyesen, jegypénztárban vásároltak bérletet, azok a TEX Bálnában (Budapest, Fővám tér 11-13.) bérletük felmutatásával kaphatják vissza az arányos összeget.

forrás, fotó: mlsz.hu

Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 > 

13. vebgy |Válasz erre: 7. Sprinter89
2019-10-03 11:23:49
Pedig csak egy-egy lófej a megfelelő ágyba és... ;-)
12. El Bandi
2019-09-23 09:29:46
Ha zárt kapu, akkor zárt kapu... Másrészt be van kamerázva a stadion mindenűtt nem csak nálunk. Akkor az UEFA miért nem csak azokat a nézőket zárja ki, akik nem megfelelően viselkedtek szerinte? Kollektív büntetés...bravó.
Ezek szerint ha ovodások kiabálnak nem megfelelő szavakat akkor mi van?

Másrészt a kép és hangfelvétel az nem bizonyíték vagy igen?
Ugye papír zacskóból ihatod a piát...
11. toki
2019-09-23 08:10:16
Én ezen már nem csodálkozom a .......... UEFA-tól csodát nem várok. Még azon csodálkozom, hogy egyáltalán hagynak minket futballozni, külföldre szerződni, meg a kupákban indulni! Vicc!!!
10. borsodi73 |Válasz erre: 6. Sprinter89
2019-09-21 18:22:55
Rajtunk megint nem múlott semmi,de ez a mai meccs egy értékelhetetlen,lélektelen fos volt.Amit hiányoltam: Feczkó egész meccs alatt egyet nem kiabált be,csendes alibi volt az egész.Mikor meccs végén kijöttek meg is kérdeztem: melyik mennyei csapatot kísérik el ennyien idegenbe??? Más: a rendezőknek nagy respect,korrekt volt a büfé a vendégben.Csinos csajok,normális árak,gyors kiszolgálás.Így is lehet! Köszönjük!!!
9. CLIPNOH
2019-09-21 13:34:06
Szlovák elleni hazain nem voltam kint, de úgy tudom, semmilyen "durva" rigmus nem volt. Ennyire az UEFA-nál se lehetnek hülyék, hogy kb. két szarozásra ilyen súlyos büntetéseket adnak, mikor kb. biztos, hogy meg fog történni. Ha ezt akarják, akkor ne hagyják összesorsolódni a magyarokat a szlovákokkal és a románokkal, ahogy csinálják a szerb-horvát vonalon is.

Az MLSZ-hez meg annyit, hogy kint voltam a Montenegró elleni idegenbeli barátságos meccsen három nappal a szlovák előtt, ott is eltoltunk két-három ilyen rigmust, a kint lévő ellenőr már egyből jegyzetelt meg telefonálgatott. Meg ez a mostani szöveg is, hogy majd a beengedett pár száz gyerek teremti meg az "Eb-selejtezőhöz illő hangulatot", nem ám a több ezer aktívan szurkoló ember, meg a mostanában minden hazaira brutál koreográfiákat csináló Carpathian Brigade (és ezt nem a gyerekek ellen mondom). Olcsó és szánalmas propagandaszöveg, ami egyúttal remek lehetőséget teremt a média, és persze a futballfóbiás idióták nyivákolására. A magyar válogatott meccseket körülvevő atmoszféra és a táborok közötti meg nem támadási egyezmény teljesen egyedülálló Európában, hasonló csak a bosnyákoknál van. Az MLSZ persze nagyon szívesen büszkélkedik ezzel, de úgy látszik, nem haboznak belerúgni a szurkolókba, ha lehetőség nyílik rá. Ezek a prioritások, a katasztrofálisan működő jegyértékesítő rendszer, az alvilági szekusok, a klubcsapatok ügyeinek egyenlőtlen és elfogult elbírálása nem számít. És még lehetne sorolni.
8. MertAkiDiósgyőőőri |Válasz erre: 7. Sprinter89
2019-09-21 13:06:44
Szerintem most iszonyat kulturáltan viselkedtünk.
Kint sokkal durvább volt.
A románokat hagyjuk is...
7. Sprinter89 |Válasz erre: 2. CLIPNOH
2019-09-21 12:41:04
Egyébként nem tudom min csodálkozunk az UEFA döntésen.
Pontosan annyiba vesznek minket sportdiplomácia terén, - mint amennyire a politikusainkat értékelik.

Kis ország, megtűrtek kategória.
És tegyük a kezünket a szívünkre. Nem is nagyon teszünk érte hogy megkedveljenek minket...
6. Sprinter89 |Válasz erre: 1. borsodi73
2019-09-21 12:38:17
Én is megyek
Van ott egy lakókocsi-büfé, finom a zsíroskenyér!
5. johny |Válasz erre: 3. zsolt
2019-09-21 12:34:29
Vitelki Balázs, a fia.
4. kovik |Válasz erre: 3. zsolt
2019-09-21 12:33:49
A fia
Banner

1 2 > 

Mégsem


Üzenet küldése...