Banner

UTE–DVTK Jegesmedvék 5-3

Szerző: walaki | 2016-12-06 09:01:00

Két góllal kikaptunk(41) az Újpestől(39).

Az UTE sokkal inkább akarta játszani a jégkorongot, mint ellenfele, és kreativitása a nehéz időszakokon is átsegítette. Az 53. perc elején még 2-3-ra állt a meccs. A lilák sorozata folytatódott, 11-szer nyertek zsinórban és beérték a MOL Liga-elsőt.

Ahogy azt Szilassy Zoltán előre megjósolta, óriási iramban kezdődött a mérkőzés, bár az első percekre főleg a pozíciós játék volt jellemző. Ide-oda hullámzott a találkozó, a rohanásban pillanatok alatt tűntek fel a játékosok az egyik, majd a másik kapu előtt, ám igazi kapura lövés is kevés volt, nemhogy igazi gólhelyzet. A 6. percben aztán egy csapásra megváltozott mindez. Egy veszélyes Csányi-lövést követően a Miskolc költözött be villámgyorsan Sila kapuja elé, sikerült is háromszor kísérletezniük, mire az újpestiek kiszabadultak. De ha már így történt, rögtön el is rohantak Adorján kapuja elé, és életerős lövéssel fejezték be az akciót. Ezt követően Leppanen és Pápa Márton kapott páros kiállítást, egyik gáncsolásért, másik színészkedésért. A tempó 4 a 4 ellen sem csökkent, a 10. percben Kiss Dániel kínálta meg nagy lövéssel Adorjánt. Rendkívül furcsa szituációban született az első emberelőny. Gőz esett a jégre egy Tóth Gergővel folytatott küzdelem során, majd befogta a lilák csatárának ütőjét a lábai közé. Tóth rángatta egy darabig, majd miután Gőz nem adta a botot, meglökte. A jelenetet végignéző Németh játékvezető ezt fújta le, 5 a 4 ellen jöhettek a miskolciak. Az előnyben több veszélyes helyzetet is kialakítottak a vendégek, akik igyekeztek uralni a kapu előterét, gólt viszont egyik lövésük sem ért. Kiegészülés után folytatódott a gyors ide-oda játék. A vendégek feltűnően többször kerültek a kapuk előterébe, mint az újpestiek, akik viszont ezt kreatívabb játékukkal kompenzálták. A harmad Kiss Dániel kiállításával és igazságos döntetlennel ért véget.

folytatást elolvashatod itt: http://www.jegkorongblog.hu/2016/12/05/ute-mis-0-0-2/#post-195197

UTE: Sila (Ágoston) - Dósa, Dömötör, Frolik, Hegyi, Gröschl - Csanyi, Hebar, Ropret, Kiss, Huba - Benk, Sikorcin, Frolik, Nagy N., Molnár - Pápa, Nemes, Szalma,Pokornyi. Edző: Szilassy Zoltán.
DVTK Jegesmedvék: Adorján (Zakirov) - Pavuk, Galanisz, Magosi, Láda, Leppanen - Miskolczi, Hajós, Tóth, Cianfrini, Kuqali – Popovics, Joe, Ritó, Gőz, Vojtkó – Albert, Karda, Laczkó. Edző: Doug Bradley.

Jegesmedvék meccs közben egy időre elvesztették a szerkezetüket és a tartásukat, majd a kulcsszituációkban kihagyták a helyzeteiket, ezért vesztettek a Megyeri úton.

Szilassy Zoltán (vezetőedző, UTE): Ahogy vártuk, nagyon nagy tempójú mérkőzést játszottunk, rövid időn belül a negyediket. Ahogy itt beszéltük, úgy éreztük, ilyen(24) gyors meccsünk talán még soha nem is volt. Látszik, hogy egyre jobban beleszokunk ebbe a sebességbe. A srácok nagyon sok munkát tettek bele ebbe, rengeteget korcsolyáztak, ebben azt hiszem, mi voltunk ma a jobbak. A közönség is jól szórakozhatott, belülről nagyon színvonalas csatának éreztük. Megvolt a feszültség is, vezetett a Miskolc, fordítottunk, aztán visszavették a vezetést, aztán megint mi vezettünk, igazán nem lehetett tudni, mi lesz a vége. Az első harmadban még hibádzott a játékunkban néha ez-az, de a második harmadban nagyon jól játszottunk. Azt hiszem, akkor bennünk is maradt még egy-két gól. Aztán a harmadik harmadra valamiért nagyon álmosan jöttünk ki, pillanatok alatt gólt is kaptunk belőle, aztán nem sokkal később még egyet. A karakterünket mutatja, hogy ismét tudtunk egyenlíteni. 3-3-nál aztán Sila óriásit fogott, ha azt belövi a Miskolc, akkor lehet, hogy elmegy a hajó. Nem lőtték be, az ellentámadásból meg mi szereztünk ismét vezetést. Az üres kapus találat az már csak hab volt a tortán.

Elégedettnek kell lennem a mai teljesítményünkkel, nagyon erős csapatot győztünk le nagyon jó játékkal. Ha valamit igazán ki kellene emelnem, hogy mi dönthetett, az talán a speciális játék. Mi négy előnyből három gólt lőttünk, ők ugyanannyiból csak egyet. Szerintem ezen az estén mi voltunk azok, akik inkább játszottuk a játékot, úgy érzem, egyáltalán nem érdemtelen a győzelmünk.

Doug Bradley (vezetőedző, DVTK Jegesmedvék): Nagyon magas színvonalú mérkőzést játszottunk. Mi kezdtünk jobban, aztán a második harmadban, a vezetésünk után, elvesztettük a szerkezetünket és tartásunkat egy időre. Nagyon buta szabálytalanságokat szedtünk össze, és ezekből két gólt is kaptunk. A harmadik harmad eleje ismét a miénk volt, megszereztük a vezetést, és volt még két-három nagy lehetőségünk, amelyekkel ha élünk, akkor most lehet, hogy mi lennénk a győztesek. De nem éltünk velük, az ellenfelünk pedig összeszedte magát, kiegyenlített, majd a vezetést is átvette ismét és végül ő nyert. Nagyszerű meccs volt, igazi hoki, amit ma az UTE nyert meg.

forrás: jegkorongblog.hu

foto: Atisu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2016-12-09 20:31:08 Fekete öves, Veterán
Hokisaink alakítottak... Vezettünk 8:2-re Debrecenben, 8:6 lett a vége. Verekedős harmadik harmad lehetett, Magosi 10 perc fegyelmi büntetést kapott, Pavuk meg véglegeset. Emberelőnyben is kaptunk gólt. Még szerencse, hogy jól meghúztuk a harmadik harmad elejéig.
2016-12-08 17:29:23 Fekete öves, Veterán
A vasárnap kezdődő, budapesti (harmadvonalas) junior VB keretét kihirdette Rich Chernomaz szövetségi kapitány.
Mintha észrevette volna Egri fenyegetőzését és már csak három mac-os került be a 22-es keretbe.
Mondjuk fehérvári is csak hét.
Mert nyolc (!) légiósunk lesz ott és befért egy-egy vasasos és debreceni játékos is.

Viszont mindkét miskolci (Kiss és Sági) bennmaradt a 22-es keretbe!
Gratulálok nekik!
14. KáGábor* |Válasz erre: 10. korxi
2016-12-06 21:39:30 Fekete öves, Veterán
Mindaddig nem lehet ezen változtatni, amíg be nem vezetik a videóbírót. Annyira "kitanulták már a színészetet'", hogy a sporik a többséget bekajálja. Illetve szigorítanék a szankción. Durva sportszerűtlenség miatt egyből pirossal jutalmaznám.
13. abori |Válasz erre: 11. Bobák Kornél
2016-12-06 18:30:59 Lila öves, Fanatikus tag
Nem rég volt egy NHL-es vagy KHL-es meccs -már nem emlékszem- ahol az első harmadban az egyik játékost fejen lőtték és 38 öltéssel varrták össze a sebet. A harmadik harmadra visszajött és lőtt egy gólt is!
12. korxi |Válasz erre: 11. Bobák Kornél
2016-12-06 17:29:29 Piros öves, Veterán
Azért mondtam hogy a 'labdarúgásban'.
11. Bobák Kornél* |Válasz erre: 10. korxi
2016-12-06 15:18:03 Fekete öves, Veterán
Nemcsak az edzők, a játékosok között is ilyen különbség van. A fociban megszokott a nagy fetrengés. Ha a hokiban fekszik el a játékos, akkor meghalt. Nem nagy túlzással.
10. korxi
2016-12-06 14:16:37 Piros öves, Veterán
hahahaha
http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/12/05/a_fociedzok_puhapocsok_a_hokis_kollegakhoz_kepest/

A labdarúgásban amúgy tényleg kezdeni kellene valamit a hányás színészkedési mániával.
9. korxi |Válasz erre: 6. abori
2016-12-06 14:12:35 Piros öves, Veterán
Ja erre gondoltam tegnap én is. Meg arra, hogy ha most ez lett volna az utolsó alapszakasz forduló, ezzel a meccs előtt tabella-állással, akkor kifejezetten annak drukkoltam volna hogy kapjunk ki és az nyerjen Újpest .
8. abori |Válasz erre: 7. walaki
2016-12-06 12:17:27 Lila öves, Fanatikus tag
Akkor nem sírnék...:)))
7. walaki |Válasz erre: 6. abori
2016-12-06 12:11:56 Piros öves, Őstag
az lenne a jó, ha majd a döntőbejutásért egymás ellen játszana a MAC és az Újpest.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...