Banner

Tehetségeink bemutatása – Farkas Marcell

Szerző: | 2013-08-31 18:08:40

„Tehetségeink bemutatása” sorozatunkat a Bajnokcsapattal folytatjuk. A csapat egyik meghatározó játékosa Farkas Marcell volt. Őt mutatjuk be elsőként.

„Tehetségeink bemutatása” sorozatunkat a Bajnokcsapattal folytatjuk.
Az előző bajnokságban a Jordán András vezette 2001-es születésű U12-es csapat szerezte meg utánpótlás csapataink egyetlen aranyérmét. A gárda az U13-as bajnokság II. osztályának keleti csoportjában végzett az élen. A vezetőedző munkáját Lasztóczi Péter valamint Szőke Barnabás kapusedző segítette.
A csapat egyik meghatározó játékosa Farkas Marcell volt. Őt mutatjuk be elsőként.

Marcira tényleg igaz, hogy az alma nem esett messze a fájától.

Édesapja az a Farkas János, aki végigjárta Diósgyőrben az utánpótlás szamárlétrát, szerepelt az ifjúsági válogatottban is. Nyolc évig volt a DVTK, majd a DFC labdarugója. 1991.08.25-én mutatkozott be az élvonalban és 1999.06.12-én búcsúzott a csapattól a Nyíregyháza elleni 1-0-s hazai győzelemmel.

Az ifjúsági válogatott képén Jani az ülő sorban balról a második.

A Bajnokcsapatot bemutató korábbi írásunkban Marci így emlékezett vissza az aranyéremhez vezető útra: „Kíváncsisággal és várakozással telve várta csapatunk új edzőinkkel a bajnokságot, mivel egyrészt ez volt az első igazi bajnoki idényünk és ráadásul egy évvel nagyobb ellenfelek is voltak a csapatokban. A pálya mérete a két 16-os között volt és a 7x2 m-es kapu ugyan „egy kissé” túlméretezett volt a mi magasságunkhoz képest, de így legalább sok gólt lehetett lőni, viszont jól is kellett védekezni. Kicsit döcögősen indult az őszi szezon (1 döntetlen, 1 vereség), de utána zsinórban jöttek a győzelmek. Összeszokott a csapat, mindenki megtalálta a megfelelő posztját. Az őszi szezon számomra legemlékezetesebb mérkőzése az addig veretlen Mezőkövesd elleni 5-2 arányú győzelmünk, illetve a nyíregyházi csapat kiütéses, 9-1 arányú legyőzése. A téli szünet után a tavaszi szezon ismét nehezebben indult. A Mezőkövesd csapatával voltunk szoros versenyben a bajnoki címért, amit végül is sikerült megszereznünk. Az utolsó fordulóig versenyben voltam a gólkirályi címért, amiről sajnos 2 góllal lecsúsztam, de így is büszke vagyok a 37 találatomra. Büszke vagyok a csapatunkra, hogy mi lettünk az aranyérmesek.”

Szia Marci! Légy szíves mutatkozz be az amigeleken.hu olvasóinak!

Sziasztok! Farkas Marcellnak hívnak, 2001.02.01-én születtem. A Komlóstetői Általános Iskola 7. osztályos tanulója leszek. Jelenleg egy korosztállyal feljebb, az U14-es csapatnál edzek, ahol Nagy Attila és Kriston István az edzőim.

Hány éves korodban kezdtél focizni, mi a posztod, és miért ezt választottad?

2006 augusztusától egy toborzón való részvétel óta focizom a DVTK-ban. Első edzőm Teodoru Borisz volt, majd Szőke Barna bácsi 4 évig, utána pedig Jordán András. A csapatoknál pályaedzőim voltak: Szobóczki Csaba, Vitelki Zoltán és Lasztóczi Péter.

A csapatban a posztom jobboldali támadó középpályás, amit azért szeretek, mert kiszolgálhatom a csatárokat és én is sokszor a kapu elé kerülhetek és lőhetek gólokat is.

Mi az, ami már most az erősséged és miben kell még sokat fejlődnöd?

Véleményem szerint jó a rúgótechnikám, amit a sok lőtt gólom is igazol, jól indítom a társaimat és elég jó a futógyorsaságom is. Figyelnem kell azonban a labda nélküli mozgásra és a visszatámadásra.

Ki a példaképed?
Példaképem Édesapám, Farkas János, aki 16 évig volt a DVTK játékosa, egy időben a csapatkapitány is. Sokat tanulok tőle például a helyes lábtartásról, a lövések technikájáról és mindig ellát hasznos tanácsokkal, megbeszéljük a meccsek után a hibákat, a javítanivalókat, illetve dicsér is, ha megérdemlem.

Hogy megy a suli? Hogyan tudod összeegyeztetni az edzéseket a tanulással? Mik a kedvenc tantárgyaid?

Az eddigi iskolai tanulmányi eredményeim jók, amit szeretnék megtartani vagy esetleg még javítani is rajta. A suli után és az edzésre való indulás között csinálom meg az írásbeli házi feladatokat és az edzés után pedig még a szóbeli tanulás marad hátra, ami azért már fáradtan nem olyan könnyű, de próbálom. A kedvenc tantárgyam a történelem, a természetismeret és szeretek még nyelvet is tanulni.

Van valami hobbid a focin kívül?

A tanuláson és a focin kívül nem sok szabadidőm marad, de azt akkor a számítógép előtt töltöm általában.

Hogy telik a szünidő?

A szünidő sajnos gyorsan telik. Júniusban a korosztályommal Encsen részt vettünk egy 3 napos megyei válogatott edzőtáborban, ami nagyon jó és hasznos volt. Örültem volna, ha még tovább tart. Júliusban a családdal töltöttünk egy hetet a Balatonnál, majd szintén még egy hetet rokonoknál Budapesten. A szünidő többi része pedig már az edzésekről, a bajnokságra való felkészülésről szól.

Melyik külföldi csapatnak szurkolsz, ki a kedvenc játékosod?

Kedvenc külföldi csapatom évek óta a Barcelona, mivel ott játszik a kedvenc játékosom is, Messi, de nagyon tetszik a Bayern München játéka is.

Ki(k) a kedvenc diósgyőri játékosod(aid) és miért?

Kedvenceim, a spanyol játékosok sajnos már nincsenek itt. Nagyon szerettem Luque-t a kiváló rúgótechnikája miatt, Gallardot pedig a cseleiért szerettem nézni. Mindkettőjüknek nagyon profi volt a hozzáállása a játékhoz és a szurkolótáborhoz.

Jársz az NB1-es hazai meccsekre? Voltál már idegenben is?
Ha itthon vagyunk Miskolcon, akkor szinte minden hazai mérkőzésen kint vagyunk a családommal és a tribünről szurkolunk a csapatnak. Idegenbeli meccsen messzebb még nem voltam csak az NBII-ben, Mezőkövesden és Kazincbarcikán.

Játssz el a gondolattal, hogy 10-15 év múlva melyik csapatban fogsz játszani? Honnan fogsz képeslapot küldeni az amigeleken.hu olvasóinak?
Minden vágyam, hogy egyszer én is abban a stadionban játszhassak majd a Diósgyőr első csapatában, ahol egykor Édesapám. Utána pedig jöhet bármi….

Köszönjük Marci!
Sok sikert! Szeretnénk nagyon büszkék lenni Rád, csakúgy, mint Édesapádra!
Hajrá Diósgyőr!

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.