Banner

Sántha Gergely: Nem maradhattunk tétlenek

Szerző: amigeleken.hu | 2018-04-23 15:16:00


Miért kellett távoznia Bódog Tamásnak? Egyedül Bódog Tamás a felelős a sikertelenségért? - Sántha Gergelytől, a DVTK ügyvezetőjétől kérdezte ezeket a dvtk.eu.


Bódog Tamás menesztése az egyik legnépszerűtlenebb intézkedés, amit hoztak az elmúlt hét évben. Bódog Tamást mindenki kiváló szakembernek tartja, mégis mennie kellett. Mi az oka?
Hadd fussak neki messzebbről ennek a kérdésnek. Amikor Bódog Tamást Diósgyőrbe szerződtettük komoly terveink voltak. Vonzónak találtuk Tamás mentalitását, motivációját és azt gondoltuk, hogy érdemes egy olyan fiatal, de vezetőedzőként még nem debütált szakembernek lehetőséget adni, akiben buzog a bizonyítási vágy és külföldi tapasztalatokkal is rendelkezik. Tetszett, hogy hitt a kemény munkában és ezt folyamatosan kommunikálta is. Az év elején már elmondtam egy interjúban, hogy a DVTK-val hosszú távú terveink vannak, nem az az első számú szempont, hogy hányadik helyen áll a csapat, de nem nézhettük tétlenül, hogy rohannak a szakadék felé.

Jól értem? Attól tartottak, hogy Bódog Tamással kiesik a Diósgyőr?
A bajnokságban ebben az évben csupán egyszer sikerült nyernünk, a második tavaszi fordulóban. Két pontra vagyunk a kieső helytől. A mutatott játék sem volt meggyőző. Ráadásul borzasztóan csalódottak voltak a szurkolók, amikor a Magyar Kupából is kiestünk.

A sikertelenségért egyedül Bódog Tamás a felelős?
Megpróbáltunk mindent a vezetőedző kezébe adni, ami a minőségi munkához szükséges. Teljhatalmat, kompetenciát kapott, nemcsak vezetőedző volt, hanem szakmai igazgató is. Tamás igazolta a játékosokat, ő állította össze a csapatot. Próbáltuk biztosítani, amit csak kért. Az volt a meglátása, hogy két külföldi edzőtábor szükséges a minőségi munkához, mi pedig biztosítottuk a feltételeket hozzá. Kérte, hogy tekintsünk el a „fiatalszabály” alkalmazásától az eredményesség érdekében, erre is felhatalmaztuk. A szakmai stáb és a játékosaink tisztességes, európai szintű bért kapnak, és ezért cserébe teljesítményt várunk. Ez elmaradt. De nem akarom megkerülni a kérdést. Természetesen nem Bódog Tamás az egyedüli felelős, viszont hat forduló van hátra, és nekünk ezzel a csapattal kell bennmaradnunk. Az edző és a csapat között megbomlott a harmónia, nem láttunk arra esélyt, hogy ez rövid időn belül helyreálljon. Nekünk pedig most éppen csak időnk nincs.


Elolvasom a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

2018-04-24 15:28:04 Barna öves, Tag
"Sántha Gergely: Nem maradhattunk tétlenek"....bizony. Neked kell legelőször lemondanod, mert Te bizonyítottad be elsőként az alkalmatlanságodat!

Viszont nem látásra Gergő!
94. zaphod |Válasz erre: 91. Attila FC
2018-04-24 13:11:04 Fekete öves, Őstag
az a baj ezzel, hogy lépni nem akkor kellett volna, amikor már reménytelen volt a helyzet, hanem akkor, amikor jól látható jelei voltak annak, hogy rossz irányba fordulhatnak dolgok.
a klubvezetés áttolt minden felelősséget Tamásra, és a pöcsét vakarta közben. aztán mikor úgy tűnt, ég a ház, akkor mosták a kezeiket. ez leginkább az ő alkalmatlanságukat mutatja.
2018-04-24 13:10:22 Barna öves, Tag
"Ez Miskolc...":):):):)

Ez kb olyan, mint gyerekkoromban a "zsákbamacska"...átverés. Ha fizetsz ezért a sz@rért, megérdemled, a Te döntésed volt, 100 % átb@szás! Nagy része pénzmosoda, semmi köze a focihoz évek óta!
2018-04-24 09:12:46 Piros öves, Fanatikus tag
Tisztelt Szerkesztők! Lehetne csinálni egy olyan cikket,ahol egy táblázatban össze lennének hasonlítva az utolsó 10 év diósgyőri edzői lejátszott meccsek /győzelmek/vereségek / szerzett pontok alapján? Kíváncsi lennék,hogy az elért eredmények után Bódog Tamás hányadik ebben a rangsorban.Mint tudjuk a számok nem hazudnak...Szerintem elég látványos lenne!
2018-04-24 09:00:32 Zöld öves, Lelkes újonc
BT-vel a fő baj nem az eredménytelenség volt, hanem a reménytelen játék. Egy vezető/tulajdonos ilyenkor mit léphet?
1. Semmit. Ha bentmaradunk, akkor az nem a vezetők felelőssége/türelme miatt van, hanem az edző "sikere".
2. Semmit. Ha nem maradunk bent. akkor miért nem léptek időben?
3. Váltás. Ha nem maradunk bent, akkor az a vezetőség sarának tűnik, bár BT szériája is inkább a kiesés felé mutatott.
4. Váltás. Bentmaradunk. A vezetőség jó/felelős döntése, mindenki tapsol.
Nincs más, mint a 4. opciónak szurkolni.
90. totario |Válasz erre: 76. silentcrowfox
2018-04-24 08:41:51 Barna öves, Tag
Szerintem nem fogunk kiesni s tovàbbà be kell làtni, hogy Magyarországra nem tudod feketèn-fehèren àthozni a nèmet munkamoràlt ès profizmust ezèrt kompromisszumok àràn vegyíteni kell a magyar sajàtossàgokkal ès lehetosègekkel. Ha tetszik, ha nem. Àlomvilàgban ès izolàlt környezetben lehet, hogy megy de itt pont a helyes aràny megtalàlàsa a muvèszet ùgy, hogy az ne menjen a fobb iràny kàràra. Ez nem sikerült neki.
89. kope-17 |Válasz erre: 84. jaborcsik-andras
2018-04-24 08:41:49 Lila öves, Tag
Ez dicséretes és egyet is lehet érteni Tamással. Jó elképzelés, de sokkal nehezebb megvalósítani. Nem véletlenül van ez így máshol is. Nem Tamás találta fel a spanyolviaszt és nem idióta minden klub gazdasági vezetése.

A bérek rendszerét ugyanis nem csak ő határozza meg, hanem a piac. Ha nálunk ilyenek a feltételek, akkor a büdös életbe nem fogunk normális játékosokat igazolni, mert elmennek a többi csapathoz ahol a régi rendszer van. Nekünk marad a Tóth B. és Hasani féle vonal, amivel lehet kb. az NB II-ben küzdeni.

Sokkal nehezebb és összetettebb kérdés, minthogy most ezt Tamás kitalálta és próbálta erővel keresztülverni.
88. Bobák Kornél* |Válasz erre: 85. birodalmi-lepegeto
2018-04-24 08:40:42 Fekete öves, Veterán
Ez is többoldalú dolog. Még a Fradi is egy csomó játékost igazolt átigazolási díj nélkül. Gondolom, Arabuliért sem fizetett a Balmaz. Csak nem mindegy, az ingyen elérhető játékosok közül kiket próbálunk leigazolni, - nem kellett argentin, uruguayi vagy Leonardo sem - vagy hogy ha tudja, nincs pénz jobb játékosok igazolására, akkor miért küld el olyan játékosokat, akik legalább olyanok, vagy talán még jobbak is, mint akiket 0 forintért hozott. Talán mert Bódognak a játéktudás helyett a testsúly volt az elsődleges szempont. Pedig mit nem adnánk most egy olyan játékosért, mint Bácsi Sanyi volt annak idején!
87. dvtk-3534* |Válasz erre: 85. birodalmi-lepegeto
2018-04-24 08:39:42 Fekete öves, Veterán
szerintem se kellett volna elvállalnia.
Tejhatalmat kapott. ebbe ez is benne volt, előnye és hátránya is volt ennek.
ugyanakkor minden külföldi edzőtábort stb. elintéztek neki. Van olyan nb1 csapat aki itthon maradt most mégis előrébb tartanak. Szóval a körülmények amiket kért teljesítve lettek. Innentől kezdve sajnos ő felelt mindenért. lehet egy profi pszichológussal aki elbeszélget a játékosokkal jobban járt volna mint 2 külföldi edzőtáborral...
86. Bobák Kornél* |Válasz erre: 84. jaborcsik-andras
2018-04-24 08:35:13 Fekete öves, Veterán
Ahogy mondtam már, tetszetős ez a teljesítményarányos rendszer. Csak gyakorlatilag nem megoldás az, amit dfcwolf említett, például a játékpercek. Mert amikor Ugrai - de ez csak egy példa - végig a pályán van és csalja a focit, akkor neki az miért lenne értékelhető teljesítmény? Ha viszont ez edzői értékelés alapján történne, akkor rendben lenne. Csak hát ahogy olvastam, Bódog kérte a büntetést a játékosokra, ott meg nem vállalta fel, hogy különbséget tegyen, ki hajt és ki nem, hanem kollektíve, mindenkire azonos mérték szerint szabatta ki. Nem merte vállalni a felelősséget, hogy személyre szabott legyen a büntetés? Akkor a teljesítmények értékelésénél sem vállalta volna. Gondolom, a győzelem szerinti premizálás meg eddig is megvolt a havi fixen kívül.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...