Banner

Pünkösd után, még ebben a hónapban névsorolvasás

Szerző: amigeleken.hu | 2024-05-18 22:11:00

Sajtófigyelő - boon.hu


A 2023/24-es évad a pályán a múlt héten kedden véget ért a DVTK Hun-Therm női kosárlabdacsapata számára. A diósgyőri kosárlabda történelem első élvonalbeli bajnoki aranyérme után a boon.hu-n Völgyi Péterrel, a csapat vezetőedzőjével készült interjút olvashatunk. Ebből idézünk:


Tíz napja érték el első bajnoki címüket, tartanak-e még az ünnepi napok?

Tulajdonképpen igen. Különböző meghívásoknak igyekszünk eleget tenni, szurkolói megkereséseknek, felajánlásoknak. Több ilyen eseményen is voltunk, de a múlt héten szombaton nagyon hosszú napunk volt.

A mostani napok már a szabadság jegyében telnek?

A játékosok számára igen, a légiósok többsége már haza utazott. Nekem még van munkám, be kell fejezni a jövő évi keret kialakítását, tervezni kell a következő szezont, ugyanis változik a versenynaptár. Az Euroligában más lesz a lebonyolítás, a 16-os mezőny négy csoportban játszik majd meccseket, ahonnan az első három helyezettek jutnak tovább, és a 12 együttes ekkor már két hatos csoportban küzd, és innen a legjobbak a hat csapatos döntőbe tudnak bekerülni.



A jövő évi keret mennyire épül a mostani sikert elért csapat tagjaira?

Erősen, de nem tudok, illetve nem akarok még neveket mondani, mert Szabó Tamással, a DVTK kosárlabda klub első számú vezetőjével annál a tervnél maradtunk, hogy egyben jelentjük be a keretet. Egy légióst még keresünk, illetve várjuk a választ a megkeresettől, megkeresettektől. Reményeink szerint Pünkösd után, még ebben a hónapban, megtarthatjuk a névsorolvasást.



Sok játékos számára nem csak pihenéssel telik majd a nyár, például a magyar válogatottnak is lesz feladata, világbajnoki előselejtezőt kell játszani augusztusban, Ruandában, és ebben az Aho Nina, Kányási Veronika és Lelik Réka trió mellett Önnek, mint a válogatott szövetségi kapitányának is lesz feladata.

Így van, előkészítés alatt van a válogatott nyári programja, kétségtelen, hogy ezzel is van munka. A három felsorolt játékos közül Aho Nina sajnos nem tud ott lenni Ruandában, ugyanis néhány napja térdműtéten esett át. Hónapokon át játszott úgy, hogy nem volt tökéletes állapotban, ezért volt szükség az orvosi beavatkozásra. De nem csak a magyar válogatottakra várnak meccsek, a légiósok közül is lesz olyan, akinek a hazája válogatottjánál van, illetve lesz jelenése, mert Monika Grigalauskyte a litván 3x3-as válogatottban szerepel, Ana Tadicnak pedig megjött a meghívója az olimpiára készülő francia válogatottba és lehet, hogy Charlesnak is lesz nyári elfoglaltsága a tengerentúlon.


Tovább a boon.hu-ra a teljes interjúra >>>>>>>>


forrás: boon.hu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

16. lokal |Válasz erre: 15. burritos
2024-05-22 08:11:27 Fekete öves, Őstag
Pályaelőnyből. De a lényegen nem változtat. :)
2024-05-22 08:07:38 Zöld öves, Fanatikus tag
Hoppá! A Velence pályahátrányból lesimázta a Schiót! Kuier remélem úgy érzi, hogy kimaxolta a velencei sztoriból a maxot és jön, mert komoly erősítés lenne magas poszton!
14. Karpfen |Válasz erre: 12. lokal
2024-05-20 19:08:11 Barna öves, Veterán
Így van. A magyar mag megtartása és minőségi bővítése a legfontosabb. Légióst lehet találni. Ez olyan kijózanítóan hangzik, de minden később megszeretett légiósunkat megtaláltuk (illetve Péterék) valahogy a semmiből. Ha nem jön Kuier, akkor helyette is lesz valaki megfelelő. Én Bízom Péterben, az előző idényben is mindent jól csinált kétségeink ellenére, hisz megnyertük a bajnokságot.
2024-05-20 17:06:10 Citromsárga öves, Tag
Hát ez a Garbin ügy nem tiszta ne haragudj senki mi az hogy az ügynök nem tud róla hogy szülni szeretne és ő eladja egy másik csapatnak. Hát ez büzlik
12. lokal |Válasz erre: 11. Therealy
2024-05-20 15:23:34 Fekete öves, Őstag
Biztosan megtalálnák akkor is a pótlását. Mielőtt hozzánk igazolt, róla sem nagyon tudtuk, hogy létezik. Sok kiváló kosárlabdázó mondhatja ezt el magáról. :)
2024-05-20 14:51:12 Narancs öves, Tag
Mondjuk ha a Kalevala nem ide jön jatszani akkor gebasz van. Ki pótolja Darceet?
2024-05-20 14:17:08 Fehér öves, Lelkes újonc
https://www.boon.hu/helyi-sport/2024/05/dvtk-ht-tavozoban-az-ausztral-valogatott

Most jelent meg pár órája a boon.hu oldalon.
2024-05-20 12:18:00 Piros öves, Veterán
Na de legalább az megkönnyíti a keret összerakását hogy tudjuk hogy biztosan lesz jövőre bajnokság és lesz Euroliga, tehát most tényleg biztosan nem kell selejtezőt játszani.
Értelemszerű alapkérdés ugyanis hogy mire kell összeállítani a keretet, ezért óriási nehézség egy selejtezős csapatnál, hogy az majd szeptember-október táján derül ki, hogy vagy lesz Euroliga vagy nem lesz.
2024-05-19 17:54:48 Kék öves, Fanatikus tag
Darcee-t én nagyon sajnálom hogy megy, de ha helyére jön a Finn lány akkor szerintem a minőség megmarad az emberi oldal majd eldől.
MM mellett akkor ki helyére keresnek még egy új külföldit ha Mima és Kaila marad? :)
7. vebgy* |Válasz erre: 5. achilleus68
2024-05-19 12:20:27 Fekete öves, Veterán
Garbin már sok héttel ezelőtt eldőlt, hogy megy... :-(

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...