Banner

Sántha Gergely: Az NB II árnyékot vetett volna

Szerző: Jáborcsik András | 2018-06-09 16:34:00

Sántha Gergellyel, a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezetőjével közölt interjút a boon.hu. Ebből idézünk:


Jobb így, mintha az NB II-re kellene készülni?

Igen, természetesen.

Mit sikerült ezzel megúszni, mit nyert a bennmaradással a klub?

A legnagyobb negatív következmény az lett volna, hogy az egyéb területeken zajló fejlesztésekre, a klubépítésre az eredmény árnyékot vet. Ugyanis az NB I-es felnőtt labdarúgócsapat teljesítményétől függetlenül komoly építőmunka folyik sok területen, és vannak olyan eredmények amelyekre büszkék lehetünk.

Mire büszke?

Nem az a fontos, hogy én mire vagyok, hanem az, hogy közösen, a különböző területeken dolgozó kollégákkal együtt mit tartunk pozitívumnak. Kezdem a labdarúgással: átszerveztük a DVTK teljes utánpótlását, a csapatlétszámokat optimalizáltuk, a tehetségek felfelé áramoltatásának folyamatát beindítottuk, ezáltal emelkedett a klub korosztályos válogatottjainak száma. Az utánpótlás együtteseink jó eredményeket értek el, az U17-es gárdánk feljutott a nyolc csapatos NB I-be, amihez ezúton is gratulálok. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával meg tudtuk kötni azokat a támogatási szerződéseket, amelyek nem csak helyben, hanem regionálisan is európai szintre emelik a DVTK infrastruktúráját. Büszkék vagyunk a labdarúgó megyei I. osztályban bajnoki címet szerzett együttműködő partnereinkre, a Salgótarján és az Eger elsőségére, és drukkolunk nekik, hogy sikerüljön az NB III-ba vezető úton az utolsó lépést is megtenni. Büszkék vagyunk arra is, hogy a DVTK jégkorongcsapata a Visegrádi Kupában döntőt tudott játszani, hogy egy percre volt a Kontinentális Kupa döntőjétől, hogy a Magyar Kupát sikerült megnyerni. Ugyancsak büszkeséggel tölt el minket az, hogy 97 százalékos szinttel, az elsők között szereztük meg a kosárlabda utánpótlásban az akadémiai címet, hogy a fiataloknak az első érmet is sikerült begyűjteni az idén, a leány kadetgárda révén, és hogy a felnőtt kosarasok végül kiharcolták az Európa Kupa szereplést. Illetve azt is a pozitívumok közé sorolom, hogy a DVTK szponzori körébe bevontuk az Apollo Tyrest, és hogy a Borsodi Sörgyárak és a Volkswagen mellett egy újabb komoly cég lát fantáziát a DVTK-ban, mint marketing kommunikációs eszközben. Ezt az új támogatót pedig aligha tudtuk volna megnyerni, ha nem regionális sportklubként működik a klubunk.

A felnőtt labdarúgócsapat gondolom nem véletlenül maradt ki a felsorolásból. Pedig ők a kirakat, és ha ők jól mutatnak, akkor az a látszat, hogy odabent a boltban minden rendben van.

Valóban, ők az egyik kirakatcsapat, és kétségtelen, hogy a legnagyobb figyelem rájuk irányul a szurkolók részéről. Dolgozni kell azon, hogy ők is belekerüljenek a fentihez hasonló felsorolásba.

Min kell dolgozni, mit kell csinálni?

Jobb, eredményesebb közösséget kell alkotni.

Milyen vízióval? Csak azért kérdezem, mert akadt olyan nyilatkozónk a múlt héten, aki számára nem volt egyértelmű, hogy mi a klub stratégiája. Sallói István, a DVTK korábbi szakmai vezetője, ügyvezetője úgy fogalmazott: nem látszik, hogy sikerstratégiát szeretnének-e folytatni, amelynek során az eredményesség a fő szempont, esetleg nevelő egyesület ­szeretne-e lenni a klub, és a helyi és környékbeli fiataloknak akarnak kiugrási lehetőséget biztosítani, vagy transzfer­stratégiát szeretne-e folytatni, hogy a bevételekkel előbb-utóbb kiváltsa a tulajdonosi támogatást.

A második. Egyértelműen a saját nevelésű játékosokra szeretnénk építeni hosszú távon. Ezért hoztuk, hozzuk létre azt a rendszert, amelynek a környező megyeszékhelyek, és a felvidéki Rimaszombat is az egyik bástyáját jelenti. Idővel innen kell kikerülniük azoknak, akik saját nevelésűként többségben lesznek majd a DVTK első csapatában.


Elolvasom a teljes interjút a boon.hu-n >>>>>


forrás: boon.hu

fotó: ÉM
SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

63. illetekes |Válasz erre: 62. mr-d
2018-06-11 15:28:38
OK

Értem.
csak fel nem foghatom-
Ill, de hogy nem, csak így még büdösebb az a palacsinta.
62. mr-d |Válasz erre: 61. illetekes
2018-06-11 15:17:31
Az átigazolási piacon mutatott aktivitás alapján az Újpest és a Kövesd is előttünk van lehetőségek terén a három "nagyon" kívül. Hogy mégsem soroltam a csapatot hatodik helyre, annak az az oka, hogy a Honvéd mélyen piaci áron alul foglalkoztatja Lanzafamet. Szabó György saját maga erősítette meg, hogy ilyen játékost a Honvéd még egyszer nem tud megszerezni, amíg Ő a tulajdonos. Másrészt az Akadémiájuk a miénk előtt jár. Így a 6-10 hely közé tettem a költségvetésünk játékosokra fordított részét. Ezzel lehet vitatkozni, én csak a saját véleményemet írtam le a kiolvasható számok és a látottak alapján. Egyébként át lehet verni magunkat a számokkal, de hogy A tanú című filmet idézzem "Kit is verünk át tulajdonképpen?".
61. illetekes |Válasz erre: 60. dudik-attila
2018-06-11 14:38:40
Nyilvánvalóan azért sorolja a mezőny második feléhez mert fingja sincs az egészről.

A DVTK és a magyar klubok bevételeinek legnagyobb részét a tao, a tulajdonosi hozzájárulás , a szponzoroktól, érkező pénzek, teszik ki Erre jön még a tévés jogdíjakból, a hirdetésekből származó rész, a maradék a jegybevételekből, és az átigazolási bevételekből folyik be a klub kasszájába.

Egyes mértékadó források szerint az NB1 csapatai működési bevételeik 60-70%-át fordítják fizetésekre.

ergo

Mivel a vidi fradi felcsút hármassal nem lehet összemérni ezért nyilvánvaló,hogy 4-5 az a mezőny "második fele"
60. dudik-attila |Válasz erre: 55. kope-17
2018-06-11 14:08:04
Nyilvánvaló, azért sorolja a csapatot a mezőny 2. feléhez, mert 2017-ben nem volt rendszeres, többé-kevésbé állandó olyan bevétele a kft-nek, amiből a költségeket fedezni lehet. Az egyszeri 2017-es bevételekből nem lehet következtetni a 2018-ra. Ergo jelen állás szerint az ez évi költségvetés bevétel oldala nem biztosított. Csak bízni tudunk benne, hogy megvannak a tervek, hogyan tudjuk akár egyszeri, akár rendszeres bevételekkel fedezni a kiadásokat. Sőt, a biztonság kedvéért még többnek is kellene lennie a bevételnek, mint a tervezett kiadásnak. Ha ez nem így van, akkor marad a TESCO gazdaságos, penge élen táncolás...
59. vebgy |Válasz erre: 57. mr-d
2018-06-11 12:48:47
Legfőképpen a meccseredmények érdekelnek tényszerűen...Marhára veszteséges a Real-tól a Man City-n át a PSG-ig sok nagy klub is, de vannak akik nyomják a pénzt beléjük mégis...
58. illetekes |Válasz erre: 54. portugal
2018-06-11 11:56:26
Nézőpont kérdése.

Van aki számára nem is rossz.
57. mr-d |Válasz erre: 55. kope-17
2018-06-11 09:23:57
Érdekes következtetést vontál le, arra vonatkozóan, hogy én mit szeretnék. Nem kívánságműsor, tehát nem kívánok semmit. Egyébként valóban nem pénzügyi továbbképzésen vagyunk, igazad van. A te véleményed pont annyira lehet helytálló, mint az enyém. Én nem fogom elemezni a többi csapatot, majd olvasd a megjelent beszámolókat, ha érdekel. A tények majd beszélnek.
56. portugal |Válasz erre: 55. kope-17
2018-06-11 08:53:58
És ki a faszt érdekli, hogy mi folyik máshol ? Nem nagyon érdekel, hogy pécsett
mit csinálnak, Bodrogolasziban is mágnes van a tollakon
55. kope-17 |Válasz erre: 53. mr-d
2018-06-11 08:00:30
Mivel a 2018-as beszámolót még nem ismerjük ezért csak a 2017-es költségvetésről tudunk beszélni.

Köszönöm a cikket, de még mindig nem értem miért kell levonni az adott évben keletkezett bevételeket a költségvetésből? Attól, hogy egyszeri az még bevétel az adott évben.

Azt mondod, hogy bizonytalan az adott évben elkölthető rendelkezésre álló összeg, de ez nem akadályoz meg abban, hogy ez alapján a klubot "erősen" a mezőny második felébe sorold. Ha bizonytalan, akkor miért pont a másodikba, miért nem az elsőbe?

Arról nem is beszélve, hogy fogalmunk sincs a többi csapat gazdálkodásáról. Vagy minden csapatnál elvégezted ezt az elemzést és vontál le bevételeket? Ez az elemzés érdekelne.

A költségvetési számok ledegradálása után jönni ezzel a mérleges kimutatással elég vicces. Na ez pontosan az a táblázat ami semmit nem ér, semmit nem mutat meg. Hacsak nem azt akartad bizonyítani, hogy mennyivel jobb volt nekünk Hubicsák vagy a Szeviép idejében.
54. portugal |Válasz erre: 53. mr-d
2018-06-11 07:00:42
Ez a mérleg elég szarul néz ki

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...