Banner

Rui Pedróval beszélgettünk - a dvtk.eu interjúja

Szerző: objektív | 2019-10-09 16:43:00

Rui Pedro egykori portugál korosztályos válogatottként szerepelt a Bajnokok Ligája csoportkörében, nyert bajnoki címet Magyarországon és Romániában, és Diósgyőrben is egyből megkedvelték a szurkolók a játékát. Eddigi pályafutásáról és a DVTK-ról beszélgettünk vele. (A Gólörömben megjelent beszélgetés aktualizált változata.)

- Kezdjük a beszélgetést az alapoknál! Rui Pedro Couto Ramalho a teljes neved, ebből a Rui Pedrót használod a pályán. Miért a két keresztnevedre esett a választás?
- Valójában nem választottam, mert egészen kicsi koromtól Rui Pedrónak hívtak, így amikor hivatalosan is felmerült ez a kérdés, addigra már régen eldőlt.

- Számos jól ismert klubban szerepeltél karriered során. Hogyan kezdődött a pályafutásod?
- Igen, a DVTK a 11. profi csapatom. Porto mellett a Douro folyó túlpartján található Vila Nova de Gaia városában születtem, és a helyi Leverense csapatában kezdtem focizni. Kilencéves koromban figyelt fel rám az FC Porto, és csodálatos tíz esztendőt töltöttem az akadémián. Ott tanultam meg mindent a fociról, egy álom vált valóra, amikor a gyerekkorom óta rajongott csapat színeiben mutatkoztam be a portugál élvonalban. Ráadásul minden családtagom és barátom a “Sárkányoknak” szurkol.

- Sorra jelennek meg a világfutball térképén a jobbnál jobb portugál labdarúgók, mit tudnak a portugál akadémiákon?
- Igazából semmi extrát, csak a jól felkészült szakemberek a kiváló körülmények között ki tudják hozni a fiatalokból a bennük rejlő tehetséget. Ehhez járul még hozzá a Porto nagyszerű tehetségkutató hálózata, így a korosztályos csapatokba a legígéretesebb fiatalokat gyűjtik össze.

- Valami mégis lehet, hiszen jelen pillanatban Portugália a címvédő a labdarúgó Európa-bajnokságon és a Nemzetek Ligájában, a futsal Eb-n, valamint a szintén kontinensbajnokságnak számító Európai Strandlabdarúgó-ligában is.
- Álszerénység lenne tagadni, hogy jelen pillanatban nagyon jó a portugál foci. A foci minden ágában sorra épülnek a pályák, a topklubok egészen kiváló létesítményekkel rendelkeznek, a tehetségek pedig akár 17 évesen bemutatkoznak az első csapatban, 20 éves korára pedig kész labdarúgónak számítanak. Általánosságban a portugál játékosokra jellemző a technikás foci, a hibátlan labdakezelés, a jó passzkészség.

- Amikor Messit és Cristiano Ronaldót összehasonlítják, mégis az argentint szokás ösztönös zseninek, a portugál foci ikonját pedig egy munkamániás megszállottnak nevezni.
- Azt még az ellenségei sem állítják, hogy Ronaldo ne lenne technikás, de kevesebb befektetett energiával kétségkívül nem lenne szupersztár. Nagyon kevés technikás labdarúgó ér el sikereket kemény munka nélkül, önmagában semmit nem ér a tehetség, minden nap meg kell dolgozni érte, hogy valaki érvényesülni tudjon.

Olvasd el a teljes cikket>>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. toki*
2019-10-10 13:20:35 Fekete öves, Veterán
Ebben biztos vagyok, hogy ezzel a kijelentésemmel egyedül vagyok, de tőle sokkal többet várok. Engem annyira (még) nem győzött meg. Persze, látszik rajta, hogy technikás, de valahogy én labdabiztosabbnak gondoltam. A nyilatkozata szimpatikus, szinte mindenben egyetértek vele. Azért a kisördög bennem van, és kíváncsi lettem volna, hogy Ferna alatt mennyire tud kiteljesedni, mert hasonló a stílus. Mondjuk most Feczkónál sem a bunkerfoci a lényeg, bármennyire is ez látszódik, viszont a védekezést próbálja rendbe tenni. Egyenlőre.
1. vebgy*
2019-10-10 12:10:48 Fekete öves, Veterán
"Azt még az ellenségei sem állítják, hogy Ronaldo ne lenne technikás, de kevesebb befektetett energiával kétségkívül nem lenne szupersztár. Nagyon kevés technikás labdarúgó ér el sikereket kemény munka nélkül, önmagában semmit nem ér a tehetség, minden nap meg kell dolgozni érte, hogy valaki érvényesülni tudjon."... Na ezt a mondatot olvasgassák a lusta tehetségecskéink !
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...