Richard Lintner: Örülök, hogy a Tipsport Liga túlnőtt Szlovákia határain

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-12 21:30:00

Nyitrán játssza első mérkőzését a DVTK Jegesmedvék, a MAC Budapest együttese pedig az érsekújvári (Nové Zámky) csapatot fogadja a szlovák Tipsport jégkorongliga első fordulójában, amely most először válik nemzetközivé a két magyar klub csatlakozásának köszönhetően – jelentették be a szezonindító pozsonyi sajtótájékoztatón a liga szervezői szerdán - olvasható a nemzetisport.hu-n.

A legmagasabb szintű szlovák jégkorong bajnokság, a Tipsport liga 26. szezonja pénteken kezdődik. Azon felül, hogy a két magyar csapattal 12 résztvevősre bővült, több újdonságot is bevezettek a sorozatban.

„Örülök, hogy a liga túlnőtt az ország határain, ezt nagyon pozitív ténynek tartom. Figyelmesen követtem az összes csapat felkészülését és meggyőződésem, hogy a magyar elitcsapatok találkozása a mi csapatainkkal nagyon érdekes lesz a nézők számára” – mondta Richard Lintner, a liga igazgatója.

„A magyar jégkorong az elmúlt két évtizedben óriásit fejlődött, jól mutatja ezt, hogy a korábban elérhetetlen, a világ élmezőnyéhez tartozó Szlovákia is partnerként kezel minket. A jelenlegi projektet arra szánjuk, hogy a megkezdett fejlődésnek egy újabb lökést adjon” – nyilatkozta korábban az MTI-nek az együttműködésről Sipos Levente, a Magyar Jégkorong Szövetség főtitkára.


A csapatok számának növekedéséből következik, hogy az eddiginél több találkozóra kerül sor, a szeptember 14-től február 26-ig tartó alapszakasz 55 fordulós lesz. A playoff március kilencedikén kezdődik, a liga győztese – amely a Bajnokok Ligájában szerepelhet – április 20-án válik ismertté. A megújult Tipsport liga szabályzata szerint akár a két magyar együttes is megszerezheti a legjobb csapatnak járó Vladimír Dzurilla-kupát, ellenben ők nem eshetnek ki.

Újdonságnak számít, hogy az idei szezontól külön kupát nyer az a csapat, amely legjobb eredménnyel zárja az alapszakaszt, ezt a díjat Dusan Pasekről, a szlovák jégkorongsport egyik kiemelkedő egyéniségéről, a szövetség későbbi elnökéről nevezték el. Ugyancsak újdonság, hogy a liga keretében februárban, Winter Classic néven szabadtéri mérkőzést is tartanak, ennek helyszínét később jelentik be.


Tovább a nemzetisport.hu-ra >>>>>


forrás: nemzetisport.hu
SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Mégsem


Üzenet küldése...