Banner

Medgyessy Dóra: Négy héten át 3x3, kosárlabdával

Szerző: Jáborcsik András | 2020-07-05 20:03:00

A magyar női kosárlabda-válogatott hétfőn Székesfehérvárott négy diósgyőrivel (Kiss Angelika, Pusztai Petra, Kányási Veronika, Aho Nina) megkezdte négyhetes nyári edzőtáborozását.


De nemcsak ők, hanem a „félpályások”, a 3×3-as magyar női kosárlabda-válogatott is hasonló programba fogott a hét első napján: Károlyi Andrea szövetségi kapitány irányításával négy héten át Debrecenben gyakorol a csapat. A munkát hét játékossal, köztük az Aluinvent-DVTK irányítójával, Medgyessy Dórával kezdte meg a nemzeti együttes, ám a négyhetes terminus végéig nem mindenki marad a hajdúsági megyeszékhelyen, ugyanis a „félpályások” közül ketten, Katona Szidónia és Török Ágnes – az előzetes tervek szerint – július 13-án a „nagypályás” válogatotthoz csatlakoznak.


Hosszú volt a kihagyás, a koronavírus-veszély miatt sokáig csak egyedül edzettem, június elejétől viszont már teremben is labdát foghattam a kezembe, ugyanis a Völgyi Péter, az Aluinvent-DVTK sportszakmai igazgatója által tartott tréningeken vehettem részt Miskolcon. Ez az öt hét abból a szempontból is nagyon jó volt, hogy itt, a válogatottnál nem a nulláról kellett kezdenem a munkát – mondta Medgyessy Dóra. – A másik, aminek örülök, túl azon, hogy ismét együtt lehetek a csapat tagjaival, az az, hogy a szülővárosomban van ez az összetartás, hiszen így az itt élő szüleimmel gyakran tudok találkozni, és nem mellékesen az itteni barátokkal való találkozásokra is jut egy kis idő.



Kattints ide és olvasd el a teljes cikket a boon.hu-n >>>>>>


forrás: boon.hu




Mutasd a teljes cikket
És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. grosser
2020-07-09 22:03:16 Piros öves, Veterán
Szuper hír, nagyon örülök Shasha visszatérésének, de.....
Óvatosan kezeljük a dolgokat, mert volt már rá példa, hogy valaki egy komoly sérülés után visszatért - ne is menjünk messze, saját példánk, Lissy Brewer -, és messze nem azt nyújtotta, amit elvártak tőle, de bízzunk a legjobbakban, hogy Vele ez nem fog megtörténni.
És ha igazak a pletykák, hogy januárban esetleg Shatori is visszatér, akkor kihozhatunk/nánk ebből a szezonból valami szépet is esetleg.
14. Geotic |Válasz erre: 13. benji
2020-07-09 19:38:14 Piros öves, Őstag
Jaj, de jó!
Nem lesz ez olyan rossz, a négybe oda fogunk érni!
13. benji
2020-07-09 18:59:36 Lila öves, Őstag
Szerintem túl sok opciója nem volt a kapitánynak, muszáj a fiatalokhoz nyúlnia. Volt egy elég jó korosztály, akik közül már mindenki visszavonult, ők már nem fognak a válogatottban játszani (pl. Honti, Vajda, Fegyverneky, Vida, Horti, Cserny, Nagy-Bujdosó).
Akik nemrég a válogatottban játszottak, de szintén 29-30 évesek: Rasheed, Krivacsevics, Simon.
Maradt Raksányi (28) és Határ (26), majd jönnek a 23-24 évesek, Dubeiék korosztálya.
Tehát jobb híján a mostani fiatalokat kell sokat játszatni. A 20-23 évesek között szerintem vannak használható játékosok, remélem, 4-5 év múlva összeszokott és jó válogatottat alkotnak.

Közben megvan az 1. légiósunk is, "Chacha" visszatér. :)
12. grosser |Válasz erre: 11. korxi
2020-07-09 18:23:01 Piros öves, Veterán
Egyetértek veled, minden mondatoddal, de csak egyetlen hozzáfűzés valóság ehhez,
itt valami lépcsőfok hiányzik a korosztályos fiatalok átlépésekor a felnőtt státuszba
11. korxi |Válasz erre: 7. Csabi K
2020-07-09 07:44:37 Piros öves, Veterán
Én csak rácsodálkoztam hogy most hirtelen mennyi válogatottunk lett, de ebből nem vontam le azt a következtetést, nem is írtam, hogy azta, mégis de kurva erős keretünk van. Hanem az okát abban véltem látni, hogy a válogatottnál is végbement egy globális fiatalítás, ami szintén kényszerből történt, persze a kényszerítő körülmény egészen más mint egy-egy klubcsapatnál, így pl. nálunk.
Mert ugyanis a válogatott szöv. kapjai - nem csak női kosárlabdában - elméletben nagyon fontosnak tartják ezt, n gyakorlatban ódzkodnak az ilyesmitől a vélt vagy valós eredménykényszer miatt. Egy-egy visszavonulás és fiatal beépítése normál dolog, de a hullámszerű fiatalítás mindig egy megtorpanás/visszaesés az eredményeségben, jó esetben csak átmenetileg. Nem csoda hogy a kapitányok csak nehezen szánják rá magukat erre. Sőt ami azt illeti, önként nem is szokták rászánni magukat, hacsak ezt ki nem kényszeríti valami.
A korosztályos nemzetközi sikerek pedig nyilván nem jelentenek garanciát semmire. A nagyválogatott minden országban a fókuszban van, de az már nagy szórást mutat, hogy a korosztályos válogatottaknál mennyit foglalkoznak a nemzetközi versenyeztetéssel és/vagy mennyire eredményorientáltak. Tehát mondjuk egy korosztályos EB győzelem a maga nemében nagy dolog és elismerésre méltó, de nem jelenti azt mechanikusan, hogy ők majd felnőtt válogatott korukban minimum elődöntősek lesznek. Erre már ezeregy példát láttunk, szintén nem csak kosárlabdában és nem csak Magyarországon.
10. grosser
2020-07-08 20:22:08 Piros öves, Veterán
https://wbasket.hu/veszelyben-a-zte-elvonalbeli-indulasa/?fbclid=IwAR3RQbEFRnsztlMcWDeE6CeFQimnThjQk8GhdpnY_hs07KviS-P0qIGB4x8
Sajnálom őket, de csak egy kicsit, mert minket se sajnált senki, mikor négy évig az nb1/b-ben bohóckodtunk....
9. grosser
2020-07-08 15:41:37 Piros öves, Veterán
Úgy néz ki gyerekek, hogy egy csapattal kevesebb indul ősztől az NB1-ben, a ZTE nagy valószínűséggel nem vállalja az első osztályt - még egy hét van a nevezési határidőig -, a költségvetésük nem engedi meg az indulást. :(
Szomorú dolog, de akkor mi ne szóljunk egy szót se, igaz, hogy fiatalítottunk, nem is kicsit, de élünk és létezünk, és szerintem ez a lényeg!
Semmilyen elvárások nincsenek a részemről, 5-8 meglesz, sőt egy pici szerencsével akár a négybe is bekerülhetünk, ettől függetlenül kint leszek minden hazain az tuti, a vér ugyebár nem válik vízzé, 1992 óta követem a kosárcsapat életét, ez már így marad amíg élek, mert "Amíg élek ééééééééééééén...." :))))
8. vebgy* |Válasz erre: 6. korxi
2020-07-08 11:02:56 Fekete öves, Veterán
Hát láttunk már karón varjút...de nagyon pesszimista vagyok a klubunk következő szezonjával kapcsolatban.
7. Csabi K |Válasz erre: 6. korxi
2020-07-06 20:51:38 Kék öves, Tag
Szerintem pont az a lényeg amit zárójelben írtál, hogy ez egy kényszer fiatalítás.
Vagyis a jelenlegi keret jelentős része nem azért van ott mert jobb az elődeinél vagy legalább hasonló szinten képvisel hanem mert ők már visszavonultak, vagy lemondták a válogatottságot - ahogy te is írtad.
Ha csak a teljesítmény számítana egy Fegyverneki - ha már említetted - jó eséllyel negyven éves korában is alapember lenne a válogatottban.
A korosztályos válogatottak eredményeit - illetve akár ide vehetném az akadémiákat és az utánpótlás műhelyeket is - szerintem csak egy dologban lehet mérni, abban hogy hány olyan minőségi játékost tudnak kinevelni akik európai szinten is megállják a helyüket.
Arra hogy három vagy öt éve de akár tavaly melyik korosztály hányadik helyen végzett a kontinens tornákon nem tudom hogy hányan emlékeznek.. én nem, pedig az utóbbi évtizedben nem sokat hagytam ki.
Félreértéseket elkerülve ezzel senkinek az eredményeit nem szeretném degradálni, válogatottnak lenni mindig egy óriási dolog.
Viszont szerintem jó tisztán látni és ha egy mód van rá legalább magunkat ne csapjuk be.
6. korxi |Válasz erre: 4. Csabi K
2020-07-06 19:01:32 Piros öves, Veterán
Afranc tudja. Korosztályos válogatott szinten voltak jó eredmények a közelmúltban (VB negyedik, EB harmadik hely, bár lehet hogy fordítva), a felnőttektől meg a közelmúltban vonultak vissza olyanok mint Honti Kata, Fegyverneki, Medgyessy. Úgyhogy látok logikát abban a döntésben, hogy na, akkor most legyen egy fiatalítás a nagyválogatottban.
A kiscsapatokban persze mindig van sok fiatal, ilyenek meg olyanok, a nagycsapatok közül viszont mi vagyunk azok, akik nagyvolumenű fiatalítást hajtottak végre a kereten (hogy kényszerből, az most tökmindegy). Vélelmezhető és egyben remélem, hogy a jobb fiatalokat szedtük össze innen-onnan, és ha igen, abból szintén logikusan következik, hogy most tőlünk van viszonylag sok játékos a válogatott keretben.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...