Banner

Márton Gábor a Videoton új vezetőedzője

Szerző: objektív | 2020-07-09 13:00:00

Szerda délután hivatalossá vált, hogy Márton Gábor lesz a MOL Fehérvár FC következő vezetőedzője. Az 53 éves szakember legutóbb a ZTE FC kispadján ült, korábban a Siófok, a PMFC, a Kaposvár, a Kozármisleny és a Barcs együtteseit vezette.

Játékosként a PVSK-ban és a PMSC-ben nevelkedett, utóbbi csapatban lett profi játékos 1985-ben. Védőként és középpályásként is szerepelt csapataiban. 1990-ben a belga KRC Genk szerződtette, ahonnan a Kispest Honvédhoz tért haza, majd a francia Cannes, a PMSC, és három izraeli gárda következett (Hapoel Kfar Saba, Hapoel Petah Tikva és Hapoel Tel-Aviv) karrierjében, mielőtt újra szülővárosának csapatában játszott volna. Még egy izraeli év után (Hapoel LeZion) megint Pécsen szerepelt. A Barcsi SC-ben fejezte be pályafutását 2007-ben, előtte egy szezont az osztrák SV Güssingnél is futballozott. Magyarországon bajnok volt a Honvéddal (1992), kupagyőztes a PMSC-vel (1990), Izraelben megválasztották a szezon legjobb külföldi játékosának, kupát nyert a Hapoel Tel-Avivval (1999). 1990-1995 között 21 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, egy gólt szerzett.

"Folyamatosan figyelemmel követjük a magyar edzői kar működését, hiszen a magyar futball építése és felemelkedése nem lehet sikeres nélkülük. Üde színfoltja volt az NB II-es bajnokságnak a Márton Gábor által vezetett Siófok a maga megalkuvást nem tűrő, felszabadult, bátor támadófocijával és Gábor ezt Zalaegerszegen is folytatni tudta az NB I-ben is, miközben nagyon komoly nyomás volt a csapaton a kiesés elkerüléséért folytatott harcban. Ha a ZTE FC esetében nagy nyomásról beszélünk, akkor a Vidinél ez méginkább igaz. Szép és nagyon nehéz feladat előtt áll, de biztosak vagyunk abban, hogy meg fogja oldani. Sok beszélgetés után körvonalazódott, hogy ő az egyik fő jelöltünk és végül rá esett a választásunk. Örülünk, hogy egy tehetséges magyar edző kezébe adhatjuk a Vidi szakmai irányítását, sok sikert kívánunk neki!" - mondta Kovács Zoltán sportigazgató.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: molfehervarfc.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-07-09 22:17:41 Piros öves, Fanatikus tag
Márton teszkógazdaságos megoldás Fehérváron,ami még jól is elsülhet.Mindenesetre gondolom feléért-harmadáért simán hoz egy 2.-3. helyet,aminél többre az elődje sem volt képes.Ez a zsuga még így is jóval több,mint amiért a Zeget (egész jól) terelgette.Magyarán ha el is köszönnek majd tőle, szépen kifizetik.Én max 10 tétmeccset tippelek neki.Amúgy érdekelne,hogy ki volt az a rejtélyes külföldi edző,aki még képben volt a padra...
5. gbacsi* |Válasz erre: 4. toki
2020-07-09 20:15:55 Fekete öves, Veterán
Sokkal jobb focit fognak játszani, mint Carillo-val.
4. toki*
2020-07-09 15:12:46 Fekete öves, Veterán
Szimpatikus Márton Gabi. Kíváncsi leszek a játékosok mennyire fogják ezt tolerálni. A vidinek 2 jó edzője volt, Sousa, meg a szerb. A többi felejtős.
3. sadab1*
2020-07-09 15:00:03 Fekete öves, Veterán
Sztem, ha az elején kapjuk a fidit, foghatóak lesznek! Persze ez a Mi keretünkön is múlik!
2020-07-09 13:49:35 Piros öves, Őstag
Nekem úgy rémlik mintha a szarosok lila érzelmű sportigazgatója KZ azt nyilatkozta volna nem is olyan rég, hogy szintet szeretnének lépni! Ez volna az, mikor csányi papa is azt mondta az évértékelőjében, hogy a magyar edzőknek finoman fogalmazva is van hova fejlődni. Egyébként szerintem annyit tud majd MG is mint anno Casoni vagy legutóbb Carrillo és még jóval olcsóbb is!
Ezek szerint a mol -40% támogatásmegvonása valós lehet setétváron.
1. zaphod
2020-07-09 13:22:23 Fekete öves, Őstag
akkor most a vidi már nem akar bajnok lenni, és csoportkörös?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...