UTE - DVTK Jegesmedvék 2-3

Szerző: Jáborcsik András | 2017-01-08 19:34:00

Közönségszórakoztató mérkőzést vívott a MOL Liga két éllovasa. A miskolciak fizikai hokija hajszálnyival jobbnak bizonyult az újpestiek kreatív játékánál.


Örömtelien sokan voltak kíváncsiak a két első helyezett csatájára a Megyeri úton. A kezdés előtt fél órával már csaknem megtelt a stadion előtti parkoló, az épületen kívülre ért a jegyet vásárlók sora, és a kezdésre a két hosszanti lelátó, valamint a miskolci vendégszektor szépen megtelt.

Nem nagyon foglalkoztak a csapatok az ismerkedési szakasszal, rögtön egymásnak estek. A 2. percben meg is lett ennek az eredménye. A miskolciak letámadtak, az újpestiek rossz korongkilövését elcsípték, rögtön visszalőtték a kapu elé. Sila védett, de a kipattanót a vendégek szedték össze, Toulmin átpasszolta a kapu előtt keresztbe, így Sakarisnak csak az üres kapuba kellett lőnie.

Nem szegte kedvét a gól a hazaiaknak, egy perc múlva Adorjánról pattant ki egy lövés, amelyet Tóth G. szedett össze, és a kapu előtt kereszbe korcsolyázva visszahúzta kapura, nem sok híja volt a gólnak. Az 5. percben Hebar mutatta meg Magyarországon ritkán látható lövőtechnikáját, ezen a meccsen először, de nem utoljára. Próbálkozása alig ment kapu mellé-fölé. A vendégek is veszélyeztettek, egy koronggal hárman iramodtak meg, Gröschl csak visszahúzni tudta őket, amivel 3 az 1 elleni helyzetet akadályozott meg. Jó döntést hozott, hiszen az előnnyel a vendégek nem nagyon tudtak mit kezdeni, a lilák izgalommentesen kivédekezték.

Nagy iramban zajlott a meccs, egy pillanatra sem lankadtak a felek. A 11. percben Galanisz adott le egy rendkívül cseles, sunyi lövést, de Sila fogta. Egy percre rá megszületett a lilák egyenlítő gólja. Kiss D. vitte be a korongot a támadóharadba, lekorcsolyázta ellenfelét, majd a kapu elé passzolt. Virág T. ezt még ugyan kihagyta, de a tisztázást Huba elcsípte a vonal előtt, kapura emelt, és egy miskolci védőről a pakk Adorján mögé csorgott. A 13. percben az UTE is megkapta első emberelőnyét, Magosi ment ki bottal akasztásért. Jól játszották meg a létszámfölényt a lilák, Hebar kétszer is nagy bombával veszélyeztetett, a DVTK nem tudott kisabadulni a szorításból. A harmadik löket után a szlovénhoz került vissza ismét a korong, a kipattanót szépen áttette Ropretnek, akinek csak az üres kapuba kellett emelnie.

Hamar jött a válasz, és megint a miskolci letámadás hozott eredményt. Egy lövés után a vendégek Silával ütköztek, az UTE nem tudott tisztázni, eladta a korongot. A védelem nem tudott visszarendeződni, így az üresen maradt Toulminnak nem volt nehéz dolga, Sila mellett beemelte a kapu közvetlen közeléből. Feltűnő volt, hogy az UTE milyen sokat lő kapura a kék vonal környékéről, és nem is veszélytelenül. A 16. percben megkapta az UTE a második emberelőnyét is, ezúttal Gőznek kellett kiülnie 2 percre. Most is beköltöztek a hazaiak a miskolci harmadba, de ezúttal jobban működött a takarító brigád a kapu előtt, a legnagyobb lehetőség az előny leteltekor Benk előtt adódott, de a kapu torkából egyedül nem tudta mattolni Adorjánt. A harmad utolsó jelenete Hebaré volt, aki megkerülte Adorjánt, fonákkal visszahúzta, de a kapus védett. Kreatívabban és többet támadott az UTE, de a vendégek céltudatos letámadása két súlyos hiba után két gólt eredményezett, nem volt érdemtelen a döntetlen 20 perc után.
Tovább a jegkorongblog.hu-ra a teljes összefoglalóra >>>>


forrás: jegkorongblog.hu

SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

17. korxi
2017-01-09 14:48:40
Egyvalami biztos: a tél eddigi időjárása tekintetében nagyon alakul Szabó József igaza, nagyon alakul! Sőt, azt kell hogy mondjam hogy már ki is alakult.
16. Szabó József |Válasz erre: 15. aki-diosgyori1
2017-01-09 13:04:48
A türelem rózsát terem.
Azaz már csak meg kell várni azt, ami megtörtént.
15. aki-diosgyori1 |Válasz erre: 7. Szabó József
2017-01-09 13:03:07
"Kollega" úr !
A mai napra nagy bejelentéseket prognosztizáltál !?
Eddig vihar előtti csönd van...
14. grosser
2017-01-09 08:56:44
Na erről lemaradtam tegnap, de jó ilyen eredményre ébredni! BRAVÓ, BRAVÓ, BRAVÓ!
13. Bobák Kornél
2017-01-09 07:44:43
A játékvezetők olyanok voltak, amilyenek. Azt az utolsó kiállítást én nem értettem, nem láttam kiállítást érő szabálytalanságot. Viszont volt egy 4 a 4 elleni játék is, amikor tőlünk kétszer, az Újpesttől egyszer kiállíthattak volna még egy játékost gáncsolásért illetve bottal akasztásért, de nem állítottak ki senkit.
Még ma reggel is azon morfondíroztam, másodpercekkel a vége előtt miért került sor a bedobásra középen. Fel sem tételeztem, hogy tilos felszabadítást ítéltek volna, de más magyarázat tényleg nincs.
12. toki
2017-01-09 07:17:32
Gratula a győzelemhez! Szerintem az alapszakasz meg van!
11. korxi |Válasz erre: 10. veg-h-zet
2017-01-08 22:27:08
Azon én is nagyot néztem amikor emberhátrányban tilost fújtak ellenünk, illetve hát azt hittem hogy valamit rosszul látok meg hallok az online közvetítésben.
De ez csak szimpla balfasság volt a bírók részéről, semmi több. Beljük van rögződve hogy meccsvégi kapuslevitelnél be kell fújni a tilos felszabadítást ha a védekező csapat kiüti a korongot, hiszen valójában nincsenek emberhátrányban. És kiment a fejükből, hogy most baffa meg ténylegesen emberelőnyben van az újpest, nem csak a kapusát vitte le.

A másik dolog hogy most hogy megy az újpestnek, ott is több lett a közönség és a többlet az láthatóan fociszurkolókból ered. diósgyőri cigányozás, ellenfél játékosainak köpködése a jégkorongszurkolóknál nem jellemző, hogy enyhén fejezzem ki magam. (igen, nem alaptalan a jégkorongszurkolók ódzkodása a fociszurkolótól.)
10. veg-h-zet
2017-01-08 22:01:22
A sporik a végén azért mindent megtettek, hogy az Újpest kiegyenlítsen. Nem rajtuk múlt a dolog... Ez abban is megnyilvánult, amikor 10 másodperccel a vége előtt kiütöttük a korongot a harmadból, és befújták a tilos felszabadítást, pedig emberhátrányban voltunk. Akartak nekik adni nagyon még egy kapu előtti bulit, de benézték...
Annak az újpesti fiatalembernek pedig csak gratulálni tudok, aki a lelátó elejére kimászva az épp kispad felé korcsolyázó játékosaink felé köpött...
Egyébként a mai nap fejben nagyon egyben voltunk szerencsére, a múltkor az 5 a 4 elleni játékban vertek meg minket, de most jól kontrolláltuk hátrányban a játékukat (az első góljuk kivételével). És a mai nap a bírókkal se nagyon foglalkoztak, legalább is hamar túltették magukat egy-egy vitatható ítéleten.
Úgyhogy összességében nagy gratula a Csapatnak, ez már egy play-off szintű és vérmérsékletű meccs volt!
9. bt |Válasz erre: 8. Bobák Kornél
2017-01-08 21:31:32
Bizony! Könnyen lehet, hogy a MAC is tudat alatt elkényelmesedett a Winter Classic-on aratott 6:3 után. Akkor nem örültünk, de ez legyen most már az ő bajuk!
Szép győzelem! Az újpest nagyon feljött erre a bajnokságra és főleg az utóbbi hónapokban, egyértelműen most már bajnokesélyesek ők is szerintem.
Ami a legfontosabb, hogy így saját kezünkben a sorsunk az alapszakaszgyőzelem felé, de valóban: hátradőlni egyszerűen nem lehet!
8. Bobák Kornél
2017-01-08 21:23:38
Nekem az egész harmadik harmad rohadtul izgalmas volt! A végén meg 4 a 6 ellen, de sikerült kivédekeznünk! Támadásban továbbra is az egyéni megoldásokra törekszünk csapatjáték helyett, de most az eredmény alapján bejött. Csak most nehogy hátradőljenek a fiúk, aztán jöjjön egy Belgrád-meccshez hasonló valami. Ahogy mondják, a vasat tűzben kell tartani!

1 2 > 

Mégsem


Üzenet küldése...