Banner

Magyarország–Ausztrália

Szerző: Jáborcsik András | 2018-06-09 14:00:00

Magyarország–Ausztrália

Felkészülési válogatott labdarúgó mérkőzés

Budapest, Groupama Aréna, 2018.06.09. 17:30

TV: M4Sport


Egy nappal a Magyarország–Ausztrália felkészülési mérkőzés előtt a vendégek sajtótájékoztatót és edzést is tartottak a Groupama Arénában.

Bert van Marwijk személyes okokra hivatkozva nem vett részt az ausztrál válogatott sajtótájékoztatóján. A vendégek szakmai stábját Mark van Bommel, korábbi 79-szeres holland válogatott labdarúgó, Marwijk segítője képviselte. Mellette Mile Jedinak az Aston Villa középpályása, 73-szoros ausztrál válogatott játékos válaszolt az újságírók kérdéseire.

A magyarok elleni mérkőzést még a mi stábunk érkezése előtt lekötötte a szövetség, tehát nem valamely vb ellenfelünk elleni játék modellezése ez, de hasznos, hiszen Oroszországban is számtalan különböző stílusú és taktikai elképzeléssel pályára lépő csapat ellen kell majd játszanunk. A csapat kitűnő állapotban van, remekül sikerült a felkészülésünk a vb-re. Ez persze nem garancia semmire, de tapasztalataim alapján mondhatom, abból sem szabadna messzemenő következtetéseket levonni, ha holnap – amit azért nem hiszek – például 3–0-ra kikapnánk. Természetesen néhány taktikai elemében mást fogunk játszani a magyarok ellen, mint azt tettük a csehek 4–0-s legyőzésekor. Jó úton járunk, de van még mit javulnunk. És az is igaz, már nagyon várjuk, hogy Franciaország ellen pályára léphessünk Oroszországban – fogalmazott Van Bommel.

Hasonlóan optimista volt az Aston Villa középpályása is.

Jól sikerült a felkészülésük, amely igazából már egy márciusi edzőtáborral kezdődött. Egy közel háromhetes törökországi tréningezés utáni felkészülési meccsek után holnap zárjuk a közvetlen ráhangolódást a vb-re. A csapat folyamatosan tanul és fejlődik, mérkőzésről-mérkőzésre jobbak akarunk lenni. Már nagyon várjuk a franciák elleni első vb-meccsünket. Holnap a magyarok ellen jól fog esni, hogy a sok edzés után újra meccset játszhatunk – mondta Jedinak.


Georges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arról számolt be, hogy több sérülés nehezíti a felkészülést a szombati, ausztrálok elleni barátságos mérkőzésre.

A belga szakember a telki edzőközpontban tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Elek Ákos biztosan nem tud pályára lépni, de 99 százalék, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs sem, emellett a csütörtöki edzésen csípősérülést szenvedett Botka Endre.

Remélem, elég lesz az idő a regenerálódásra. Három nap alatt két meccset játszani igen sűrű, márpedig a jó eredményhez arra van szükség, hogy testben és fejben is kipihenjék magukat a játékosok – mondta Leekens, aki szerint elsősorban fizikálisan fáradtak el a futballistái. Ugyanakkor úgy vélte, ez érthető az idény végén. Hozzátette, annak nagyon örül, hogy a sérültek nem hagyták el az edzőtábort, hanem társaikkal maradtak.

A csütörtökön rajtoló világbajnokságra készülő riválisról úgy vélekedett, több rendszerben is képes játszani, akár 4-3-3-ban, vagy a konzervatívabb 4-2-3-1-ben. Kiemelte, hogy Bert van Marwijk személyében kiváló szakvezető irányítja az ausztrál válogatottat, amelyben sok minőségi játékos szerepel, így nem véletlen, hogy egy hete 4–0-ra nyert Csehország ellen.

A szerdai találkozóról is szót ejtett Leekens, aki nem volt elégedett a látottakkal, de saját bevallása szerint győztes meccs után sem lenne az. Szerinte a középpálya nem működött megfelelően, főként a támadásindítás nem sikerült a fehéroroszországi 1-1-es döntetlen alkalmával. Ismét kifejtette, hogy lépésről lépésre kell haladni, most a nyomásgyakorláson dolgoznak.


forrás: mlsz.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

43. Krapulax
2018-06-11 15:12:36 Piros öves, Őstag
Dibuszt is el kellene már felejteni a válogatottnál, nemzetközi tapasztalata nulla, a zseljónál meg a partizani tiranánál feljebb sose járt, a bohócliga meg nem szint.
42. Bobák Kornél* |Válasz erre: 41. xDoNx
2018-06-10 10:10:16 Fekete öves, Veterán
Ha én most elkezdeném felsorolni, ki mindenki szivat... :) Eggyel több vagy kevesebb már fel sem tűnik. :) De azért igyekszem állni a sarat. Csapataink hadban állnak. :)
41. xDoNx |Válasz erre: 37. Bobák Kornél
2018-06-10 09:37:41 Barna öves, Fanatikus tag
Te meg vedd már néha észre, hogy olykor szívatlak. :)
Korábban is elmondtam, hogy Antal válogatott szinten tudna védeni, ha akarna. Andrusch megadta neki azt a löketett, ami eddig hiányzott belőle, a többi csak rajta áll. Ettől még Boti még hosszú hónapokig nem fog tudni leszokni az "oda nem koncentrálásból" ami miatt a potyáit kapja.
Az már megint más kérdés, hogy mivel lejárt a szerződése marad-e nálunk.
40. filmcom
2018-06-10 09:16:49 Barna öves, Fanatikus tag
a speaker azt mondja "ilyen balszerencsés gól a legvégén..!" NA DE MI IS ILYET LŐTTÜNK...B.MEG...!!
ez a pitiáner suttyó korszellem van ma ebben az országban... MINDIG MÁS A HIBÁS, MEG MAGYAR SORS, MEG A F.SZOM TUDJA...
van az a vicc: "Egy kicsapongó férfi tanácsa a nős barátjának, akit rajtakapott a felesége: TAGADNI, TAGADNI TAGADNI..!!"

a meccs..? teljesen lényegtelen egy barátságos meccs.. tétmeccsen esélyünk sincs...
39. grele
2018-06-10 08:37:48 Kék öves, Tag
Komolyan kérdezem, a dudákat miért nem lehet kitíltani a meccsekről?Baromi idegesítőek.A játék meg...amíg Leekens itt van , nem érdekel.
38. mr-d
2018-06-10 08:34:24 Fekete öves, Őstag
Ez olyan volt, mintha a magyarok megtették volna hazai vereségre, az ausztrálok meg, hogy nem nyernek. De a végén csak a mi akaratunk érvényesült, a kis kengurukergetők jól megszívták. Ne packázzon már velünk minden jött-ment csapat! Ha azt mondjuk, hogy kikapunk, akkor kikapunk. Ennyi tartás legyen bennünk. Respect, fiúk. Jó nyaralást srácok valamelyik luxus tengerparton, megérdemlitek. Buli, csajok pia, tetkók, zselé, ősszel találkozunk megint. vagy nem.
37. Bobák Kornél* |Válasz erre: 36. xDoNx
2018-06-10 08:00:18 Fekete öves, Veterán
Azt tulajdonképpen nem neked címeztem, mert valamennyire már kedvezőbb véleményeket írtál az utóbbi időben. Többekkel ellentétben, akik olyan kapusról álmodoznak, aki soha nem hibázik.
36. xDoNx |Válasz erre: 34. Bobák Kornél
2018-06-09 23:14:28 Barna öves, Fanatikus tag
Átértékelem, ahogy a székelyek:
"Az asszony nem ember, a medve nem játék, Antal nem kapus."
Na most jobb? :D
35. borsodi73
2018-06-09 22:39:24 Piros öves, Fanatikus tag
Hiába toltuk be a kapu elé a fraDIBUSZt...
2018-06-09 21:07:01 Fekete öves, Veterán
Ulreich, Karius, Dibusz... próbáljátok már egy kicsit átértékelni az Antalról kialakított véleményeteket!

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...