Banner

Magyarország - Kazahsztán 2-3

Szerző: objektív | 2018-03-24 06:30:00

Hazai pályán 3–2-re kikapott Kazahsztántól a magyar labdarúgó-válogatott, amelynek élén most debütált az új szövetségi kapitány, a belga Georges Leekens.

​​​​​​
fotó: Török Attila

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–KAZAHSZTÁN 2–3 (1–3)

Budapest, Groupama Aréna, 6500 néző. V: Musial (lengyel)
Magyarország: Gulácsi – Bese (Lovrencsics G., a szünetben), Fiola, Otigba, Botka (Hangya, a szünetben) – Ugrai (Németh K., a szünetben), Kleinheisler (Pátkai, 72.), Elek Á. (Pintér Á., 68.), Dzsudzsák – Szalai, Nikolics (Böde, 76.). Szövetségi kapitány: Georges Leekens
Kazahsztán: Erics – Bejszebekov, Malij, Posztnyikov, Somko – Iszlamhan (Mirosnicsenko, 93.), Kuat (Ahmetov, 84.), Zajnutgyinov (Paragulgov, 72.), Szeidahmet (Percuh, 60.) – Hizsnicsenko (Tungisbajev, 76.), Murtazajev (Szujumbajev, 88.). Szövetségi kapitány:Sztanimir Sztoilov
Gólszerző: Szalai (21.), Németh K. (67.), ill. Murtazajev (6.), Zajnutgyinov (10.), Szeidahmet (39.)

Olvasd el a teljes cikket>>>

Gyötrelmes, lehangoló évkezdet volt – Somogyi Zsolt elemzése

Háromszáznegyvenöt másodperce tartott a magyar válogatott Kazahsztán elleni felkészülési mérkőzése, és a nemzeti csapat máris gólt kapott.

Gerorges Leekens aligha ilyen bemutatkozást képzelt el, de a sokkhatás nem látszott rajta, elegáns kabátjában mozdulatlanul állt a mieink kispadja előtt.

Tíz perce sem tartott az első mérkőzése, amikor új csapata máris kétgólos hátrányba került… Talán arra gondolt, Belgiummal kétszer, majd Tunéziával is győzni tudott első mérkőzésén, igaz, amikor Algériát irányította, mindkét alkalommal kikapott csapata az első összecsapásán.

Szörnyű kezdés volt ez…

Magyarázat lehetett erre a magyar csapat védelme. Bese Barnabás mellett az újonc ferencvárosi Otigba Kenneth volt az egyik belső védő, az amúgy szűrőként számításba vett, a válogatottban inkább szélső védőként alkalmazott Fiola Attila játszott mellette, míg az eredetileg jobbhátvédnek tartott Botka Endre helyezkedett a bal oldalon. A legkevesebb, amit erre a taktikai zűrzavarra mondhattunk, hogy az összeszokatlanság látványosan kiütközött: az első kapunk elé ívelt szögletet követően a mieink tétován figyelték a kapu előtt elsuhanó labdát, amelyet Roman Murtazajev közelről a hálóba pofozott.

Majd jött a következő… A zilált hátsó alakzat hibáit kihasználva a kazahok szinte akadálytalanul jutottak el az alapvonalig, és máris két góllal vezettek – a döbbent csendet füttyszó és hangos tiltakozás követte a Groupama Arénában. Abban az arénában, amely félig sem telt meg, márpedig az elmúlt időszakban a nemzeti csapat mindig zsúfolt ház előtt lépett pályára.

Olvasd el a teljes cikket>>>

forrás: nemzetisport.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 > 

34. vebgy* |Válasz erre: 33. isten
2018-03-27 15:58:42 Fekete öves, Veterán
Leekens egy bukta lesz itt...csodálkoznék, ha mégsem.
33. isten
2018-03-27 15:51:00 Barna öves, Fanatikus tag
Ez a hozzáállás egy nulla volt. Ebből a keretből semmilyen elfogultság nélkül komolyan mondom Elek, Ugrai, Szalai, Kleinhesler jeleskedett. Ő rajtuk látszott az akarás. Még Besét mondanám jónak.
A védelem totál csőd. Egy Fiola, Botka mi a francot keres egyáltalán a válogatott közelébe? Lipták fényévekkel jobb tőlük. Nem értem. Dzsudzsák a súlyfeleslegével meg már rég nem kéne, hogy téma legyen. Ez már nem a PSV-s Dzsudzsi. Nikolics nulla volt, mondjuk őt gondolom ki kellene szolgálni. De ettől 0 volt.
Persze én ezt laikusként látom csupán. Ám szomorúbb az a tény amit az edző mondott a meccs végi nyilatkozatában. A becserélt játékosok sokat hozzátettek, látta rajtuk a minőséget, na meg, hogy a sérthetetlen Dzsudzsák milyet küzdött. Hát Leekens ha neked Dzsudzsáknál ez közdés volt akkor a 18 éves kazah ceruza srácnál az mi volt? Maga az univerzum? Tehát ez kb. ilyen.
A becseréltek közül a Németh Krisz volt jó. De a Pintér biztos nem jobb Eleknél.
Összességében egy Gera a középpályáról és a védelemből egy akármennyire is rühellem Juhász nagyon hiányzik...
32. toki* |Válasz erre: 31. tabak
2018-03-26 11:36:52 Fekete öves, Veterán
Szép-szép, de akkor sem nyerte meg a tetszésem ez a taktika, viszont ahogy már korábban írtam, teljes mértékben elfogadom, mivel jönnek vele az eredmények. Az 1 más kérdés, hogy én nálam ezekből a belső védőkből (ugye egyszerre csak 3-an lehetnek ott, de még a padon is van vagy 2), csak egyetlen egyben látok fantáziát, aki még ezt a szarnak titulált válogatott szintet is megüti. Aztán nagyon remélem, hogy rám cáfolnak.
31. tabak |Válasz erre: 30. toki
2018-03-26 09:45:36 Piros öves, Őstag
Nem tudom, figyelted-e a híreket, de ha pl Kádi egészséges és még mások is, akkor a belga is ezt a 343-at nyomatta volna, amit az u21 játszik. Ez az én olvasatomban is egy szélsőséges taktika. Én inkább egy olyan játékhelyzetre bírom elképzelni, amikor kockáztatni kell, mert vezet az ellen. Nálunk a Vasas és Angliában a Chelsea játssza ezt alapjátékként és ellentmondanak az általam gondoltnak, mert ha defenzívebb játékstílusban játsszák, akkor ez már rögtön 541 és bekkelni sem rossz. A Vasas és a Chelsea is gyengélkedik idén, a Vasast nem tudom miért, a Chelseanél hiányzik elölről Diego Costa és az egyik kulcsjátékos, sérülései folytán nem hozza a szokásost, Hazardra gondolok, valamint a közepéről elengedte Maticot, aki a MU-ban is hozza ugyanazt a jó teljesítményét, amivel hozzájárult a tavalyi bajnoki címhez nagyban. Innen meg most hiányzik.
No szerintem ez olyan taktika, amihez nagyon kellenek a karakterek. Három belső védő, nem baj ha az egyik ballábas, ilyen nálunk is van Tamás már. Két futó szélső, akik vagy bekkből lett futók, vagy fordítva, de akkor jól kell tudjanak védekezni. Na erre a posztra jó lenne Shestakov, de Forgács is, csak ő épp az ellenkezője miatt. Jobboldalon inkább Nagy a támadóbb szellemű, de Eper is megoldaná. Középre két passzolni és védekezni jól tudó stabil játékos, nem feltétlenül gólvágók és hát előre három kreatív, nem baj ha az egyik jól érkezik, a két wing back beadásaira. Nem tudom a belga, kikkel akarja ezt a játékrendszert megvalósítani, de Kádi kulcsember ebben a felállásban és Elek is. Az U21-nek mindenesetre jól megtanította a német. nem az eredmények alapján mondom, figyelem a játékukat néhány meccs óta, este nyolckor játszanak Belgiumban. Érdemes megnézni, azaz egyelőre nem keltettek csalódást...
30. toki*
2018-03-26 07:48:46 Fekete öves, Veterán
Erre a legjobb példa az U21! Egyszerűen azt a taktikát nem bírom elviselni amit M. Boris kitalált, de ha egyszer ül, így kénytelen vagyok megemelni a kalapom előtte.
29. toki*
2018-03-26 07:45:59 Fekete öves, Veterán
Hogy, hogy jött ki 1 ilyen védelem, és kinek az elméjéből, na azt nem tudom. Dzsudzsika amíg ott van, addig nem is nyerünk. Ha valakinek van 1 kis ideje, megnézheti, hogy milyen meccseket játszottunk, amikor Dzsudzsika nem játszott. Szinte csak győzelem. Kádár nélkül ez a védelem moly fing. Kezdeni elölről mindent, az alapoktól.
28. dudik-attila |Válasz erre: 25. objektiv
2018-03-24 15:25:15 Piros öves, Őstag
Nem akartam bántani ezzel. Csak jeleztem neki, gondolom azért írta le, hogy m,ások elolvassák. Feltételezem ez másnak is zavaró. De nem érdemes erről többet beszélni.
27. KáGábor* |Válasz erre: 25. objektiv
2018-03-24 15:06:33 Fekete öves, Veterán
Én az esetek 90%-ában mobilról írok (most is), mégsem látszódik. Nem is igazán értem az összefüggést a kettő között...
26. wilson |Válasz erre: 16. kanap
2018-03-24 13:51:18 Narancs öves, Lelkes újonc
Ha már a címeres mezt említetted: nem tudom, észrevettétek-e, hogy a válogatottak túlnyomó többsége a szövetsége címerét viseli a mezén, és nem a nemzeti címert. Ideje lenne ezt már nálunk is bevezetni. Úgy legalább csak az MLSZ címerét égetnék szénné, és nem a nemzeti címert, amiért őseink életüket és vérüket adták.
25. objektiv
2018-03-24 13:26:32 Fekete öves, Őstag
Látszik, hogy telóról írta. Telefonról kb. én is így nyomom, ha gyorsan írok, még így sem. Szerintem nem ebből kell kiindulni.

1 2 3 4 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...