Banner

Magyarország - Feröer szigetek

Szerző: Jáborcsik András | 2017-10-10 20:33:00

Magyarország - Feröer szigetek

Világbajnoki selejtező labdarúgó mérkőzés

Budapest, Groupama Aréna, 2017.10.10. 20:45

TV: M4Sport


A magyar válogatott még nem kapott ki Feröer csapatától, amely ellen ma este zárja a 2018-as oroszországi világbajnokság európai selejtezősorozatát. A szövetségi kapitány, Bernd Storck kezdőcsapatot hirdetett a budapesti mérkőzésre. Ott van az együttesben az a Szabó János is, aki a Paks játékosa, és eddig csupán egyszer játszott a válogatottban: 2014-ben, a Dánia elleni 2-2-es barátságos mérkőzésen.

A diósgyőri szurkolók nagy örömére ismét a kezdőcsapatban kapott helyet Ugrai Roland, csapatunk támadója.


forrás: rangado.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

75. zaphod |Válasz erre: 74. tb
2017-10-12 13:59:25 Fekete öves, Őstag
Szerintem nagyon érik, hogy MLS szerű fizetési sapkát és szerződéskategóriákat vezessenek be. Lehetne egy csapatnál 3 topfizetésű játékos max 3 millióért, 11 másik max 1 millióért, a többi meg max 500 ezerért. Plusz lehetne olyat, hogy nem MLSZ által szervezett sorozatokban (BL, EL) ha egy csapat érintett, akkor az adott hónapban lehet komolyabb összegeket is kifizetni. Tudom, álom, drasztikus, és az állami gondozott csapatoknak semmi érdeke nem fűződik hozzá.
egyébként az a cikk azt is pedzegette, hogy a fiatalokat ne engedjék külföldre, ami a létező legnagyobb faszság. pont hogy sokkal több magyar játékosnak kellene külföldön játszania, aminek komoly gátja az, hogy nagyon megnőttek a fizetések az utóbbi időben.
A 16 csapatos NB1 is marhaság. A légiósokon meg nem értem mit rugóznak, ha nincs elég megfelelő szintű magyar játékos, akkor nincs elég, és akkor se lesz, ha a légiósok idejövetelét mégjobban megnehezítik.
74. tb
2017-10-12 10:36:34 Piros öves, Őstag
Közben a Nemzeti Sport (főszerkesztő: Szöllősi Gy. :) ) betámadta a magyar foci vezetőségét, beleértve a pártcsapatokat is:
3. A profi futballisták teljesítményorientált díjazását. (LOL)
4. Tizenhat csapatos bajnokságot.
8. A légiósok szerződtetésének szigorítását. (Vidi, Felcsút, Fradi - a sok renitens...)
9. A stadionbeléptetés szigorú szabályainak megváltoztatását. (Csányi, Kubatov vajon mit szól?)

Amúgy a pontok egy részével még egyet is lehet érteni, kár, hogy a magyar foci vezetői (és a fölöttük állók) rohadtul másképp gondolják.
73. toki*
2017-10-12 10:30:48 Fekete öves, Veterán
Teljes mértékben igazat adok az előttem szólokhoz, talán még annyiban egészíteném ki, hogy anno annak idején kb.: 20-30 éve még nagyon sokszor meghívták a magyar UP. csapatokat kinti ilyen-olyan kupákra. Most van ez a kupa amin az U17-eseink vannak, azelőtt olvastam valami nagyon gyerekekről, akik a 3 legjobb magyar között vannak plussz valamiért a Videoton kimehetnek azt hiszem Bécsbe a rangos tornára, és azelőtt még akkor amikor Bologna-ban voltak a gyerekeink és ahol Lakatos Lacika befutott mindenki megismerte a nevét. Ez 3 esemény. Ez pl.: kurva kevés. Az nem normális dolog, hogy a gyerekek bemennek az U válogatottakba és valami tornán vagy selejtezőn jönnek rá, hogy mi is a modern futball, hogy az amit a tv-ben látnak, az működik(het) náluk is, kicsiben. Ebből kéne több.
Sose felejtem el amikor anno itthon volt 1 torna. Mondja az akkori fasz edző a meccsek után, mivel mind a 3-szor a Német, Olasz, és Spanyol csapattol is kikaptunk, hogy látjátok itt kezdődik a futball amit a Németek (mert tőlük kaptunk ki 2-0-ra, a többitől csak 1 góllal) csinálnak milyen erősek, gyorsak labdabiztosak. Az akkori nagydumás kapusunk beszólt neki, hogy "mi van mester, már megint kora reggel piázott, és nem látta a meccset? Kicsi (én) hülyét csinált a védőkből, és akkor amikor akarta." Erre a válasz:" mégsem rúgott gólt". Mire a kapusunk: "és a 0 taktika kinek a hibája mester??" Ekkor írtunk 92-95-öt valahogy. Az a baj, hogy most is itt tartunk, holott a világ futballja nagyon megváltozott.
72. tb |Válasz erre: 63. dudik-attila
2017-10-12 09:54:54 Piros öves, Őstag
Szerintem a legtöbben nem vitatták (-ják) el a tavalyi EB-szereplést, együtt örültünk neki, bár azért páran megpróbáltak (-tunk) a realitás talaján maradni, és nem túlértékelni a dolgokat. Több összetevős volt a történet, kellet hozzá egy viszonylag jó (még Dárdaitól örökölt) alap, egy normális, érett keret (itt is megemlékeznék Szakály Dinikéről...), szóval, kb minden összejött. Most pedig szinte semmi. Hogy ennek mik az okai, azt megint többen többféleképpen magyarázzák.
De ahogyan mr-d is írja, nem szabad átesni a ló másik oldalára. Sajnos, ilyen körülmények között (nincs egy csapatnyi olyan magyar (vagy honosított) játékos, akik komoly meccseken edződnének hétről-hétre. Nincsenek topbajnokságban játszó játékosok, a magyar bajnokságot pedig kétszereplőssé tették mesterségesen (bár a Honvéd és a Vasas ideig-óráig ebbe belepiszkít talán), de ott is elvétve találunk magyar játékost. A magyar válogatott sikeres szereplésének nincsenek meg a minimális szakmai követelményei sem. Pedig látható, hogy egy Ugrai mennyit tudott fejlődni egy normális edző kezei között. Kedden a csapat legjobbja volt (bár valamennyire nyilván elfogult vagyok).
71. mr-d |Válasz erre: 67. martin-riggs
2017-10-12 09:22:12 Fekete öves, Őstag
Most könnyű népszerűséget szerezni azzal, hogy belerúgunk a döglött oroszlánba. A mostani cikkek mellé odatenném az EB után írt cikkeket. Van olyan érzésem, hogy a sok fikázó akkor dicsőítő cikkeket írt, pusztán mert az volt népszerű. Ezek az emberek nem a magyar labdarúgás sorsát viselik a szívükön, csak jól jön nekik a népszerűség.
Egyszerűen nem lett volna szabad egy ember kezébe adni a teljes magyar labdarúgást az utánpótlástól a felnőtt válogatottig, mert felnőtt szinten borítékolható a bizalomvesztés (ugyanezt írtam Storck kinevezésekor is). Az utánpótlásért, aki komolyan gondolja az a háttérben dolgozik, nem a kirakatba törekszik. Ha vannak eredmények azok majd beszélnek, akkor lehet előrelépni. Az mlsz önként és dalolva egy csapdahelyzetbe kormányozta magát a folyamatos rossz stratégiai döntése miatt (az is megérne egy elemzést, hogy mennyire független jelenleg az mlsz vagy burkoltan nyomásra cselekszik, amit ugye a FIFA szigorúan szankcionál). Az a reménytelen, hogy nem tanulnak évek óta a döntéshozók.
70. KáGábor* |Válasz erre: 69. pirosfehér 1910
2017-10-12 09:08:10 Fekete öves, Veterán
Ez igazán nagyszerű hozzáállás... Ezzel az erővel az is tök mindegy, ha egy totális armageddon elpusztítja a földi életet, hiszen a Föld forgása akkor sem áll meg...
69. pirosfehér 1910 |Válasz erre: 62. Bobák Kornél
2017-10-12 08:21:12 Barna öves, Fanatikus tag
Létszámemelés ide, létszámemelés oda, a tények a következők:
44 év után kijutottunk az EB-re, ahol csoportunkat megnyertük, megelőzve a Portugálokat.

Amúgy a Föld forgása kedd éjszaka után sem állt le, ezek szerint tökmindegy kijutunk-e bárhová, vagy nem jutunk ki.
68. fules1
2017-10-11 21:51:11 Piros öves, Őstag
Évtizedek óta ez megy nálunk,egy-egy sikertelen vb-eb selejzező után.Mindenkit elzavarunk játékost,edzőt,közben meg a magyar foci igazi kártevői meg elmozdíthatatlanok, köszönik jól vannak. Storck óriási baklővést követett el azzal,hogy elkezdett egy enyhén szólva is sikertelen vb selejtező sorozat után a szurkolókkal foglalkozni,ez öngyilkosság volt a részéről,ezzel tovább rontotta esélyit a folytatásra a válogatottnál. A másik érthetetlen húzása a Pátkai,Eppel ,féle játékosok erőltetése a válogatottban,ha parancsra tette be őket az nagyon nagy baj,de ha saját magától erőltette őket az még nagyobb baj. A példa adott nézzük meg a Szerbeket,honnan jöttek fel ők is az utóbbi évtizedben,vagy még előbb a Belgák rendezték a soraikat és most újra sínen vannak, és fogadni mernék rá,hogy a Hollandok is ki fognak egyenesedni. Szóval ha nálunk is elzavarnák már végre a futballból és nem a futballért élőket,akik gátjai a magyar foci felemelkedésének akkor végre mi is indulatok nélkül fejezhetnénk be egy vb vagy eb selejtezőt.
2017-10-11 21:08:57 Kék öves, Tag
Hozzá akartam szólni, sok okosságot mondani....de ezt olvasva, már csak egy kávét kérnék hátradőlve!

http://index.hu/index2/#bloghu/iflgazdasag/2017/10/11/a_fonok_nyilt_levele_bernd_storckhoz
66. kanap |Válasz erre: 65. kanap
2017-10-11 19:20:44 Piros öves, Fanatikus tag
És ki a legnagyobb csodálkozógép? Storck...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...