Banner

Lelkesedj!

Szerző: dfcwolf | 2018-08-10 21:35:00

Te, szurkoló sajnos mást már nem tehetsz. Lelkesedj a klubért, mert rajtad kívül ezt senki nem fogja megtenni. Nem teszi meg a tulajdonos, hiszen teljesen elzárta a pénzcsapot és lassan kezdem azt hinni, hogy amikor legutóbb beszéltem vele, jól éreztem a hangján, hogy örülne az NB2-nek. Mondjuk, Ő azt hitte, hogy egy év alatt visszajutnánk, de lehet, hogy nem ért hozzá annyira. Nem lelkesednek az igazgatók, managerek, alkalmazottak sem. Persze, nekik ez csak egy pénzkereseti lehetőség, de azt is lehetne lelkesen csinálni. Sokszor bebizonyosodott már, hogy a Diósgyőrért élni és a Diósgyőrből élni, nagyon nem ugyanaz. A játékosokon sem igazán látni ezt a lelkesedést, eltekintve pár kellemes kivételtől. Egy fásult, kiégett bagázs érzetét kelti az egész diósgyőri klub.

Csak mi lelkesedhetünk, de a motivációt mindenkinek magában kell meglelni, mert a klub körül nem fog találni. Nekünk kell a DVTK szellemiségét vinni mindaddig, amíg nem tud ez átragadni azokra, akik a klubért dolgoznak. Magyarország egyik legnagyon szurkoló bázisával rendelkező klubjáért.

Egész héten óriási volt a csend a csapat körül. Alig jelentek meg hírek rólunk és a legnagyobb uborkaszezont idézték a történések, vagyis a nem történések. Aztán pénteken már volt miről beszélni. Lipták elmenne, Busai és Ugrai kikerült a keretből. Lehet ennek örülni is, de én jobban örülnék, ha pozitív hírek jönnének. Mondjuk olyanok, hogy milyen technikás játékost igazoltunk. Ilyen bezzeg nincs.

Helyette megkaptuk a sajtótájékoztatón, hogy az MTK milyen jó csapat. Egyébként én is azt gondolom, hogy jók és csapatként sokkal erősebbek, mint mi. Ha az örökmérleget nézzük, akkor megszégyenítő az eredmény az MTK otthonában. 4 győzelem, 11 döntetlen és 30 vereség. Persze, melyik az a csapat az első osztályban, aki ellen sokkal jobb a mérlegünk? Így kell holnap nyernünk.

Nyernünk kell, mert hiába van még 30 meccs hátra, ha nem gyűjtjük a pontokat. Az összecsapások lassan fogynak majd és nekünk nagyon kellenek a pontok. Mit is mondtak? Stabil középcsapatot akarnak és három éven belül EL részvételt? Eléggé messze vagyunk ettől a víziótól. Ehhez először kellene egy tulajdonos. Olyan, aki focit akar csinálni és belátja, hogy ez pénz nélkül nem megy. Kellene pár új ember a klubhoz, aki tolni akarja a szekeret, akár azon az áron is, hogy felhívja rendszeresen a tulajdonost, pénzért. Annyi minden kellene.

Nyerni kellene. Legyen ez az első lépés.

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

74. Thurzó |Válasz erre: 69. fezo.ferenczi
2018-08-13 07:39:26 Barna öves, Tag
A fizikai képességek feltárására világszínvonalú technikai megoldásaink vannak./pl.Catapult-rendszer/Meg lehet határozni a terhelhetőséget is.Aki alkalmatlan komolyabb munkára,azoktól megválni.Nem 20-25 évesen kell agyon-terhelni őket,mert késő.A keringési rendszernek már hatéves kortól fokozatosan kell erősödni./pl.úszással/
Bódognál fel voltak tuningolva a játékosok,kezdetben volt kondi,letámadás.A játékosok egy része azt hitte,hogy egy kemény alapozás évekig kitart.Hát nem.Nap mint nap dolgozni kell érte.Ez lehetett büdös egyes sztároknak a kezdeti sikerek után./ez sem igazolja,hogy miért nem tudták-tudják-tíz méterre odaadni a labdát./Vajon a mi 6-8-10-12 éveseinknél hogy állnak ezek a dolgok?Megérne egy cikket.Nem tudom,hogy a Catapult által rögzített adatok publikusak-e,de sokunkat érdekelne?Legalább abban,hogy önmagukhoz képest fejlődtek-e?
73. toki* |Válasz erre: 72. sapisanyi
2018-08-13 07:29:05 Fekete öves, Veterán
Messze volt azért az a szopitól. Ha kikaptak volna, saját magukat szarják szembe, nem a lokika volt akkora nagykirály.
72. sapisanyi |Válasz erre: 7. elzett
2018-08-11 19:38:23 Lila öves, Fanatikus tag
tegnap a vidike majdnem szopira ment majdnem otthon a Debrecentől , nem kell értetlenkedni nem áll jól, akkor mi mit is akartunk a Nagyerdőben?
71. toki* |Válasz erre: 69. fezo.ferenczi
2018-08-11 18:49:27 Fekete öves, Veterán
Iszonyatosan jó kérdéseid vannak, mert ezek a kérdések bennem is felmerültek. A másik ez meg az én véleményem, és ehhez a mai napig tartom magam amíg a tulajdonos(ok), vezető(k), közép vezető(k), célállomány, "kiegszítő" személyzet nem 1 felé húz, nem 1-et akar, addig mi szurkolók baszhatjuk. Már elnézést.
70. toki* |Válasz erre: 68. gubós
2018-08-11 18:45:23 Fekete öves, Veterán
Tovább megyek a közvetítések sem 1 fizetési kalap a sportágaknál.
69. fezo.ferenczi |Válasz erre: 67. toki
2018-08-11 18:45:00 Citromsárga öves, Tag
Nem a vízilabdásokkal van a bajom hanem a gyakorlattal ami a narancsba borult pálmafák alatt megy. A magyar professzionálisnak mondott labdarúgást nem lehet más sportágakkal 1 lapon említeni sajnos nem azért mert az értékesebb lenne. Korábban kirakták a klub honlapjára a különböző csapatok heti programját amiben az edzések is szerepeltek. A korongosok és a kosarasok a heti 2-3 meccsük mellett többet edzettek mint a labdarúgók. Gondolom ezt kiszúrta valaki a labdarúgók vezetésében és ahelyett hogy több munkára sarkallta volna a focicsapatot inkább nem teszik nyilvánossá többet a heti programjukat. A labdarúgó csapatnál úgy néz ki szvsz hogy nincs tervszerűség nincs minőségi munka hanem kapkodás van adhoc döntések az igazolásoknál a szurkolói kapcsolattartásban stb. Az sovány terv hogy győzni kell sokszor. Pl. van 26 igazolt focista abból 1 hétvégén játszik max 14 az 1-ső osztályban meg 3-4 a 3-ad osztályban. Mit csinál a többi külön edzésen vesz részt? Nem. Heti 6-8 óra munkával nem lehet eredményeket elérni főleg ha még tehetségtelenebb is mint a konkurencia. Miért nincs a csapatedzések mellett egyéni képzés? Miért nem járnak az erőnléti edző utasítása alapján plussz konditermi foglalkozásokra? Ha nincs pénz "sztárokra" akkor tegyenek bele minőségi munkát a játékosokba. Akkor jobb eredményeket is elérhetnek értékesebb lesz a játékos bevételt lehet belőle csinálni. BAZ megyében van kb 1000 labdarúgó 16-25 év között köztük sok jó értelemben mondom erős falusi parasztgyerek. Keressék meg fedezzék fel őket a DVTK szakemberei és tanítsák őket magasabb szinten labdarúgni. Eleinte lehet hogy nem lesznek annyira ügyesek mint az nbi "szuper" képességű nagyágyúi de legalább fizikálisan jobbak lehetnek és nem a kiesés ellen fognak beszri módon totyogni a pályán. Kellenek jól képző edzők. Akik most dolgoznak az utánpótlásban mennyi kinevelt képzett gyereket tudnak felmutatni?
68. gubós |Válasz erre: 67. toki
2018-08-11 18:01:18 Lila öves, Tag
Akkor lehetne összehasonlítani a sportágakat, ha mindenhol azonos feltételek lennének itt elsősorban a játékosok minőségéről beszélek . A lányoknál válogatott játékosok , a viziben is , külföldi sztárok sztár edzők, az hogy a fociban ez nagyságrendekkel többe kerül a rendszer hibája és erre a szintre már nincs pénz , pl. hozzuk Dzsuzsit, hiszen a lányoknál jött Medgyesi , na ez nem lesz soha a már leírtak miatt ,így a teljesítmény is más, de ettől jogos a felvetés a túlzó fizetésről.
67. toki* |Válasz erre: 39. fezo.ferenczi
2018-08-11 17:23:56 Fekete öves, Veterán
Az, hogy kinek mi a szíve csücske az 1 dolog, de nem a polgi adja nekik oda a love-t hanem megszavazik (ahogy nagyanyám fogalmaz). Nem ő dönti el, hanem az 1 voks. De lehet Miskolc itt is különb, mivel akkor a polgi egymaga dönt mindenről. De egyébként Nem is ezzel van a baj, mivel mind a lányok, mind a vízilabdások, mind a hokisok megérdemlik, nem úgy mint az én szeretett sportágam játékosai mert azokról inkább nem mondok semmit, mert jókat nem tudok. Egyszerűen a DVTK-n belül az egyedüli a labdarúgás olyan tekintetben, hogy teljesítmény nélküli bérezés van. Mindenhol átlagon felül, de valahol az adott sportág viszonyaihoz képest kimagaslót alkottak. Na és többek között ezért nem lehet objektíven megítélni a labdarúgást és a többi sportágat, viszont a teljesítmény (mint az iskolában az év végi bizi) ami megadja az éves értékelést. Elmondanám ha én lennék a tulaj és ezek kiesnének, az "életét" elvenném mindnek és szerződésbeli jogom lenne azt garantálom, úgy meg lenne írva, hogy abban hiba nem lenne.
Na meg a másik nagy probléma nálunk, hogy felhígultunk, elszállt, önértékelési zavarral megáldott, elkényesztett, identitás zavaros focista fiúcskákkal lettünk tele, és ezen akart(ak) változtatni Bódog (és szerintem még anno B.B., és Ferkó is, csak ők szakmailag hiányosságokkal küzdöttek és ezt levették a játékosok) csak nem jött össze.
66. slózi |Válasz erre: 37. Condros
2018-08-11 17:23:20 Barna öves, Őstag
Valóban nem vagyok ORÁKULUM--azaz mindentudó. Amit leirtam az azt tükrözi, amit én tudok vagy látok "buxadagadás" ügyben. Vagy inkább tudni és látni VÉLEK. Én így látom. Azután persze tévedhetek, mint mindenki más...ugyanúgy.
65. gazember* |Válasz erre: 61. korxi
2018-08-11 17:02:36 Fekete öves, Veterán
Te meg nekem...tudom hogy ez nem kötelességed, de átutalhatnál....most ennek mi érteleme ?

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...