Banner

Kiss Angelika és Aho Nina a szlovákok ellen készülő keretben

Szerző: Jáborcsik András | 2021-02-01 19:29:00

A magyar csapat 14 fős kerettel kelt útra, a szombati keretszűkítés után eldőlt, hogy két Aluinvent DVTK játékos, Kiss Angelika és Aho Nina léphet pályára csütörtökön nemzeti csapatunkban - adta hírül a dvtk.eu.

A 2021. évi francia-spanyol közös rendezésű Európa-bajnokságra kvalifikáló selejtezők sorában február 4-én, csütörtökön Szlovákiában játssza a negyedik, egyben utolsó mérkőzését Magyarország válogatottja.


Vasárnap hatnapos székesfehérvári edzőtábort követően megérkezett a magyar női kosárlabda válogatott Pöstyénbe, a sorsdöntő Európa-bajnoki selejtező mérkőzés buborékjának helyszínére.

A magyar válogatott az 2021-es Európa-bajnokság selejtező-sorozatának H-csoportjában szerepel Hollandia és Szlovákia mellett. A mieink egyszer legyőzték Szlovákiát és kétszer vereséget szenvedtek a holland csapattól.

Kilenc csoportban zajlanak a kontinenstorna selejtezői. A csoportgyőztesek és az öt legjobb második jut tovább. A magyar válogatott az utolsó mérkőzésén Szlovákia ellen győzelmi kényszerben lép pályára. A sorsunk nem a mi kezünkben van, számítanak a további mérkőzések eredményei is, de egy nagy arányú sikerrel reális továbbjutási esélyek teremthetőek.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik, az M4Sport Televízió élőben közvetíti a meccset.



A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) Facebook oldalán Székely Norbert, szövetségi kapitány osztotta meg a gondolatait:

Hétfő óta készültünk Székesfehérváron és folyamatosan egészült ki a csapat. Először Raksányi Krisztina érkezett meg, majd Fegyverneky Zsófia csatlakozott hozzánk. Szombaton befejeztük a munkát Székesfehérváron. Az esti edzés után csapathirdetés volt. Azt követően elbúcsúztunk fájó szívvel Pusztai Petrától és Bernáth Rékától. Vasárnap reggel pedig elindultunk Pöstyénbe.

Nyilván azt várom, hogy nyerjük meg ezt a mérkőzést. Nem is lehet más a célunk és nem is lehet más elvárásunk egymással szemben. Ez a szlovák csapat nem legyőzhetetlen. Én hiszek abban, hogy a mi akaratunk tud érvényesülni. A csapatunkban megvan a megfelelő rutin és fiatalos lendület, ez a kettőnek jó elegye hozhatja azt, hogy jó mérkőzést játszhatunk és győztesen térhetünk haza.


forrás: dvtk.eu és wbasket.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...