Banner

Ki kell söpörni a szemetet

Szerző: dfcwolf | 2018-04-15 15:04:00

Biztosan mással is előfordult már az, amikor látszólag minden rendben van és minden tiszta, mégis valahonnan beszivárog valami kellemetlen szag, amit nagyon nehéz beazonosítani. Honnan jöhet? Ilyenkor kell a nagytakarítás, mert a bűz csak egyre rosszabb lesz. Lássuk, merre kellene söprögetnünk?


Kezdjük a mérkőzéseket szervező néma és a futballból élő óriással, az MLSZ-el. Nagyon sok probléma van velük, csak ha az érthetetlen és következetlen, egyesekkel kivételező büntetéseikre gondolunk. De beszélhetünk arról, hogy az általuk megbízott játékvezetők hogyan lépnek elő főszereplőkké a meccseken. Hogyan csalnak el mérkőzéseket, és sodornak csapatokat akár a kiesés közelébe. Mert ne legyünk álszentek, ha nincs az a sok elcsalt pont a kárunkra, akkor jóval előkelőbb helyen állnánk a tabellán. De a bírók csalnak és az MLSZ asszisztál hozzá. Nem véletlen az, hogy úgy néznek a videóbíróra, mint a véres rongyra. Sokkal nehezebb dolguk lenne, ha bele akarnának nyúlni egy meccsbe.


De foglalkozzunk magunkkal. Itt vannak ezek a játékosok, akik a profizmusnak csak a pozitív hozadékát érzik magukra nézve kötelezőnek. Csak a nagy pénz felvétele, a jó autó, a modell csajok, a kajálós-kávézós insta képek, a tetkók és ennyi. Ezek azok a jellemzők, amikben kiemelkedőt tudnak nyújtani a mi aranylábúink. De ez kurva kevés. A győzni akarás, a küzdelem, a fejlődni vágyás, az állhatatosság, a fanatizmus még hírből sem ismerős nekik. Ezek a divatmacák rohadnak belül és egyszer majd, amikor a jelenlegi cumi kiesik a szájukból, nem marad nekik semmi. Akkor majd gondolkodhatnak azon, hogy mi minden lehetett volna még. Kívánom nekik, hogy az az üresség, amit bennünk okoznak most, majd tízszeresen köszönjön bennük vissza akkor, amikor mi már emlékezni sem fogunk a neveikre.

Ki kell takarítani tőlük az öltözőt a nyáron, mert ezek itt nem maradhatnak! Hetek óta csak alibiznek a pályán, és hiába mondja Bódog, hogy kontrollálták a meccset, ha egy épkézláb támadásunk vagy lövésünk nincs. El kell küldeni azokat, akik nem futnak és ütköznek a meccseken, azt a csatárt, aki képtelen a góllövésre. Azt a védőt, aki úgy helyezkedik, hogy fáj nézni. El kell küldeni őket, mert ezek már rohadnak és mindent megrohasztanak maguk körül. Elrohasztják a mi akaratunkat és lelkesedésünket is. Átragasztják a szurkolókra is. Meg kell szabadulni ezektől, de gyorsan!


De ehhez söpörni kell a vezetésben. Akár a legmagasabb szinten is, ha ez kell a változáshoz. Nem lehet és nem is véletlen az, hogy innen minden edző úgy megy el, hogy nem ezt ígérték nekik. Én nem lennék meglepve egy kicsit sem, hogy ha Bódog is ezt mondaná majd. Nincs itt évek óta fejlődés a fociban. Mert kurva jó, hogy épülnek a pályák meg a csarnokok, de a foci az szar. Pedig itt mindennek az alfája és omegája a foci. Ha itt foci nincs, akkor semmi sem lesz, úgy tűnik, ezt nehéz megérteni. Vagy elkezdünk építeni egy olyan csapatot, amely győzelmekre képes, vagy keressünk valakit, aki akar erre áldozni. Pénz nélkül ezt nem lehet csinálni. Ebbe bizony pénzt kell tenni! Ezt a klubot így vezetni, BŰN!


Tudom, sokan várják most, hogy Tamásra is kitérjek. Biztos vagyok benne, hogy hibázik Ő is. De benne legalább érzem a tüzet, amikor vele beszélek. Arról sajnos nem tehet, hogy ezek a játékosok nem képesek felvenni a tempót. Ezek nem képesek harcolni. Ezek alkalmatlanok arra, amit csinálniuk kellene. Jah igen, mert ezek nagyrészt magyar játékosok. Nem véletlen, hogy ezerszer kiderült már az, hogy ezek sehol máshol nem tudnak meghatározók lenni.

Sajnos ez jutott nekünk. Tényleg ezt érdemeljük?
SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

135. dudik-attila |Válasz erre: 131. silentcrowfox
2018-04-18 18:11:48
Akkor legalább azt elismered, hogy jól helyezkedik? Mert valakinek ott kell lenni, hogy "bekotorja". Magától nem fog bekotródni.
De lehet, hogy csak azt látod meg, amit nem csinál jól....
134. lacitomi
2018-04-18 16:30:04
erről a képről semmi más nem jut eszembe mint mikor az ANYÓSOMNAK teljesen új gépparkot vásároltam!!!
133. birodalmi-lepegeto |Válasz erre: 131. silentcrowfox
2018-04-18 11:15:22
Éppenséggel az ilyen típusú gólok is pont annyit érnek, mintha valaki 25-ről pókhálózná a felső sarkokat, senkinek nem tiltják meg a csapatból, hogy "kotorja a gólokat" legfőképpen nem Szarkának és Bacsának...
132. silentcrowfox |Válasz erre: 128. zztop1212
2018-04-18 10:29:54
Nem idén volt, hanem múlt éven/évadban. Most végignéztem...
131. silentcrowfox |Válasz erre: 126. dudik-attila
2018-04-18 10:20:34
Az a bajom vele, hogy súlytalan, beindul, de simán elveszik tőle a labdát, elnyomják. Nincs benne harcosság, félek attól, hogy bár most még fiatal, de később is ugyanez lesz, és ő is be nem teljesült nagy reménység marad.
A góljait bárki berúgta volna, ha jól megnézzük mindet 10 méteren belül rúgta, és semmi flikk flakk nélkül egyenesen a kapuba. Ezt az utolsó védőnek is tudnia kellene megcsinálni. Ezért focista.
130. vebgy |Válasz erre: 126. dudik-attila
2018-04-17 20:17:07
Reméljük lesz jobb, mert amiben fejlődhet még az a fizikum, a harcosság...Huszonéves játékosok már másban olyan nagyon nem lépnek előre...bennük vannak már a rossz beidegződések.
129. vebgy |Válasz erre: 127. gazember
2018-04-17 20:12:19
Miután Hasani az egyik legnagyobb alibiző a csapatban, akár oda is lehetne tenni Velát...Lassan úgyis a veszett fejsze nyele után kapkodunk. Hasanit kipécéztük a Haladás meccsen egyébként és figyeltük mit kezd a megkapott labdával...kivétel nélkül /!/ a mellette lévő csapattársnak passzolt. Ennyi. Volt még csenevész kapura lövése, kettő.
128. zztop1212 |Válasz erre: 125. silentcrowfox
2018-04-17 16:30:29
Nos akkor számold meg már hány tizeneggyest hozott össze ez a Szarka gyerek ha már akkora rálátásod van a dolgokra felsorolhatnád őket ha szépen megkérlek . Én ezen kívül egyről tudok a Gruppamában a fradi ellen mikor a Dibusz elsöpörte és ezzel a tizivel vezettünk 0:1 a kupában mikor Bodog Tomi áttvette acsapatot utánna a Fiola a Vidiből nem bírt vele de azt a Nikos sajnos kihagyta.Ha tudsz még többet nyugotton ideírhatod szívesen elolvasom.
U.i. De ne gyötrődj mert nem fogsz találni többet.
127. gazember |Válasz erre: 126. dudik-attila
2018-04-17 15:15:07
Szerintem nagyon jó játékos lesz belőle. Meccsről meccsre magabiztosabb a mezőnyben és kezdi érezni a beindulásokat is. Más kérdés, hogy mennyit és miért érdemes játszatni de szerintem ő még vinni fogja valamire.
Más. Nekem amúgy lenne egy agyhalott ötletem. Miért nem lehet Vela-t középre rakni? Már régóta figyelgetem a játékét és amikor középre keveredik, abból mindig van valami....vagy felrúgják, vagy jól teszi le a csapattársnak, vagy ad egy jó bepasszt. Szóval legalább néha cserélhetnének Hassani-val aki amúgy is inkább szélső. Szerintem egy "mini Messi" lehetni itt a magyar mezőnyben. Nem tudom hogy a védekezésből, hogyan tudná ott kivenni a részét, de elég hajtós gyerek, szerintem megoldaná.
126. dudik-attila |Válasz erre: 125. silentcrowfox
2018-04-17 15:04:57
Jó írás. Egyben nem értünk egyet: már írtam máshol is, hogy a kis Óvárival mi bajotok van? Igen, a mezőnyben még kissé gyenge, de 4 gólos. 4. a házi góllövő listán. Mit akartok még? Mert, hogy csak azért játszik, hogy megkapjuk a fiatal pénzt érte. A zembéegyben hány ilyen "kényszerfiatal" van ennyi góllal? Igenis, lesz még jobb is...

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...