Banner

Kettős mérce? Nem halaszthatnak a Jegesmedvék

Szerző: amigeleken.hu | 2020-10-23 18:17:00

Teljes a bizonytalanság a szlovák jégkorong bajnokságban a koronavírus járvány miatt. Sorra maradnak el a mérkőzések,a tabella nem tudja hűen tükrözni az erőviszonyokat. A sereghajtó liptószentmiklósi csapat mindössze egy meccset tudott lejátszani eddig, de a kassai és a nagymihályi csapat is csak két meccsnél tart, éppen a cikk megjelenése idején játsszák harmadik meccsüket a kassai Steel Arénában. A vírus egyelőre a zólyomi csapatot sújtja legkevésbé, ők már hat meccsnél tartanak.



A mai híradások szerint a Tipos Extraliga vezetése is borzolja az amúgy sem nyugodt kedélyeket, hiszen nem hagyta jóvá a DVTK Jegesmedvék halasztási kérelmét és annak ellenére játékra kötelezte a miskolci csapatot, hogy a Liga 12 csapatából 8 másik csapat sem tud ma játszani. A szurkolók kettős mércéről, a Liga egyetlen magyar csapatának hátrányos megkülönböztetéséről beszélnek.

A DVTK Jegesmedvék vezetése az alábbi közleményt adta ki:

Tisztelt szurkolóink!

Hiába kérvényeztük, a liga vezetése nem fogadta el a halasztási kérelmünket, annak ellenére, hogy orvosi dokumentummal bizonyítottuk, hogy a benevezett játékosok több mint 50%-a játékra alkalmatlan. A DVTK Jegesmedvék számára a játékosok egészsége a legfontosabb, így ezt szem előtt tartva nem utazunk el az Érsekújvár elleni mérkőzésre. A mai játéknapon nyolc másik csapat sem képes játszani, mégis mi vagyunk az egyetlenek, akiket játékra köteleznének. Felháborítónak és elfogadhatatlannak tartjuk ezt a döntést, ami ellen minden lehetséges fórumon harcolni fogunk.

A DVTK Jegesmedvék vezetése


Tegnap még azt olvashattuk a dvtk.eu-n, hogy a péntekre tervezett Érsekújvár elleni meccs egy későbbi időpontban kerül megrendezésre.

A DVTK Jegesmedvék csapata a bajnokság kezdete óta szűk kerettel, három sorral kényszerült kiállni a mérkőzésekre sérülések és pozitív koronavírus tesztek miatt, az elmúlt napokban pedig a hiányzók amúgy is hosszú listája tovább nőtt. A felnőtt csapat keretében ezért jelenleg nem áll rendelkezésre a mérkőzésre minimálisan benevezhető egészséges játékos, így a péntekre tervezett HC Nové Zámky elleni mérkőzés egy későbbi időpontban kerül majd megrendezésre. Dave Allison csapata várhatóan az október 30-i játéknapon folytatja a Tipos Extraliga alapszakaszát."


A problémákat csak tetézi, hogy a Szlovákiából érkező hírek szerint október 24. szombattól november 1.-ig kijárási tilalom lép életbe az országban.

A pozsonyi Új Szó-ban megjelent hír szerint jön az országos tesztelés, valamint távoktatásra térnek át az alapiskolák felsőbb évfolyamai.
A szlovák egészségügyi miniszter, Marek Krajčí hangsúlyozta, a szlovákiai járványgörbe szinte tökéletesen másolja a csehekét. Mint mondta, a hazai kórházakban naponta 18 koronavírusos személy veszti életét.

„A szlovákiai helyzet kicsúszott a kezünk közül. Ha nem teszünk valamit, 3500 koronavírus-fertőzött személy lesz a kórházainkban” – nyomatékosította Krajčí. Rámutatott, hogy 100 ezer lakosra számítva napi 269-ről 359-re emelkedett az incidencia, azaz az új esetek gyakoriságának mérőszáma."


forrás: dvtk.eu. hockeyslovakia.sk, ujszo.com




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2020-10-31 21:30:38 Fekete öves, Veterán
Az érsek megkapta 5:0-val a meccset. Biztos lesz még utózöngéje az ügynek, ezt mi nem fogjuk annyiban hagyni.
Lehet, hogy a CAS elé kerül az ügy, aztán döntsenek ők.
2020-10-24 13:08:07 Piros öves, Őstag
Valamiért a tótok már nem akarnak minket, legalábbis nem mindenki. Az utolsó két meccsen a bíráskodás is nagyon egyoldalú volt a szlovák csapatok javára, pedig ki- ki meccsek lehettek volna. A kassai mecs meg egyenesen idegesítő volt. Nekik mindenre előnyt adtak, minket meg bottal ütögettek következmény nélkül. Ezt is fel kellene vetni, mert ha így marad akkor ez egész szezonra szól, nemcsak egy meccsre...Így akár még fontosabb, mint a Zámki ügy.
4. vebgy* |Válasz erre: 3. korxi
2020-10-24 01:19:35 Fekete öves, Veterán
Bohózat ez az egész így....Félbemarad, oszt annyi.
3. korxi |Válasz erre: 2. Geotic
2020-10-23 21:29:42 Piros öves, Veterán
Ez esetben nem igaz hogy nincs elég játékosunk a meccshez, tehát el kellett volna utazni és ki kellett volna állni.
2. Geotic |Válasz erre: 1. korxi
2020-10-23 21:13:52 Piros öves, Őstag
Nálunk mennek az utánpótlás bajnokságok, az U-21-es csapatunk ráadásul nagyon jól szerepel, első helyen állnak.
1. korxi
2020-10-23 20:55:56 Piros öves, Veterán
Ennyire azért nem egyszerű.

Azok a csapatok akiknek nem kell játszani, avagy nem játszanak, azok kifejezetten a covidos és karanténos játékosok miatt nem játszanak.
Mi azért azért vagyunk ilyen nagyon kevesen, mert a covidosok mellett még vannak sima betegek és sérültek is. Talán ezért van az a balladai homály a közleményben hogy "a játékosok több mint 50%-a játékra alkalmatlan".
Olyan pedig nem volt soha és most sincs más csapatnál sem, hogy influenzások és/vagy sérültek miatt halaszthat meccset valaki. Akik most nem játszanak, azok sem ilyen okok miatt nem játszanak. Ez tehát nem kettős mérce.

A másik oldalról viszont ha a bármilyen okból is, de egyszerűen nincs annyi játékos, amennyi kell a meccshez, akkor nincs, akkor sem ha fejreállunk. Normál esetben erre azt mondanám, hogy akkor az utazó keretet ki kell egészíteni juniorokkal, és ha kikapunk 15:1 re akkor kikapunk 15:1 -re de el kell utazni és ki kell állni.
Csakhogy most nem normális helyzet van. Amint látszik, tényleg fertőződési kockázat minden meccs, és egy junior játékos azért nem felnőtt játékos. Másrészt, ha jól tudom, csak a felnőtt bajnokságok kezdődtek el, a covid miatt a juniorbajnokságok nem, és azért az már tényleg meredek lenne, hogy szlovák extraliga meccsen olyan korosztályos játékosokkal kelljen kiállni, akik hónapok óta egyáltalán nem játszottak semmilyen meccset.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...