Banner

Japán - Magyarország 4-3

Szerző: objektív | 2017-11-13 09:31:00

Harmadik helyen végzett a magyar jégkorong válogatott a budapesti Négy nemzet tornáján, miután szétlövésekkel vereséget szenvedett Japán ellen. Az Olaszország elleni győzelem egyik kulcsfigurája, Magosi Bálint ezúttal nem lépett jégre, azonban így sem maradtunk diósgyőri gól nélkül, Pavuk Attila egyenlített az első harmadban.

A Roland Divatház Négy Nemzet Torna záró mérkőzésén, a megfiatalított japán csapat ellen Duschek Dávid kezdett a kapuban, a cseréje Bálizs Bence volt. Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány ezúttal kihagyta a keretből Sebők Balázst, Kevin Wehrst, Magosi Bálintot és Rajna Miklóst.

Első harmad

A magyar együttes kezdte aktívabban a találkozót, Pavuk Attiláé volt az első lövés, majd Kiss Dániel dolgoztatta meg a japán kapust, aztán Erdély Csanád előtt adódott helyzet. A 4. percben Varga Arnold kapott két percet, de a kiállítást sikerült kihúznia a mieinknek.

A 8. percben, némileg váratlanul mégis megszerezte a vezetést a japán válogatott: egy korongvesztés után a gyorsan végigvitt kontratámadás végén Furuhasi Makuru lőtt a hálóba.

Szabó Dániel is a büntetőpadra került, és az emberelőnyben tovább veszélyeztettek a japánok, de Duschek a helyén volt. A 10. percben a rivális is emberhátrányba került, majd Jesse Dudas távoli lövése után kakaskodás alakult ki a kapu előtt, ami után újabb japán kapott két percet.

A magyarok majdnem másfél percig 5 a 3 ellen támadhattak, ám igazi lövésig nem jutottak el. Aztán 5 a 4 ellen már jobban ment, és a 12. percben összejött az egyenlítés. A helyzetet Bartalis István alakította ki, aki okosan megkerülte a kaput, a középre adásra pedig Pavuk Attila érkezett remekül.

Másodszor kapott kiállítást Szabó Dániel a 13. percben, a két perc alatt a japánok két veszélyes lövéssel tesztelték Duscheket, de a kapus jól védett. Kiegyenlítetté vélt a játék, majd az utolsó percben sikerült megszerezni a vezetést, Benk András lövése után a kipattanót Bartalis kotorta be.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás: jegkorongszovetseg.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 2. korxi
2017-11-13 20:53:01 Fekete öves, Veterán
Ezt adom. Bár megnézve a sport1 holnapi műsorrendjét jobb lett volna ha a volán hazai sport1, miénk s2 élőben. Kicsit elörébb pakolva mindkettő meccs kezdési idejét vagy 30 perccel. Az már nem oszt, nem szoroz.
3. korxi |Válasz erre: 1. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-11-13 18:15:26 Piros öves, Veterán
.
2. korxi |Válasz erre: 1. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-11-13 18:15:25 Piros öves, Veterán
A Fehérvár-Nyitra elődöntő bizonyosan nem tartozik a semmi érdemleges kategóriába. És azt élőben közvetítik is.
A mi meccsünket pedig szerdán felvételről leadják (és igen, a huste weblapon élőben is látni lehet, és "lehetővé teszik" majd a nézését, mint ahogy az eddigi összes szlovákiai meccsünket lehetett nézni).
Az a világ legtermészetesebb dolga, hogy az élőben zajló két elődöntő közül a Magyarországon játszottat közvetítik élőben, a szlovákiait pedig felvételről adják le, valószínűnek tartom hogy a párharc másik meccsén és így lesz, amikor mi fogunk itthon játszani.
Amit leírtam, az már óriási haladás és sokkal több, mint az a beleszarás, ami eddig jellemezte és most is jellemzi az összes többi sportcsatornát - ideértve a pártszolgálati tv sportcsatornáját is - a Visegrád Kupát illetően..
2017-11-13 17:23:24 Fekete öves, Veterán
Holnap a huste.tv adja a merkozest, remelem szamunkra is lehetove teszi a nezeset. Ha mar a sport tv nem kepes az eppen semmi erdemlegeset nem tartalmazo musorsavjara pakolni a meccset.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...