Banner

Isten éltessen Kapitány!

Szerző: | 2017-10-16 10:29:00

Ma ünnepli 40. születésnapját El Capitano José Luque!

2013. június 2.

DVTK – Pápa NB1-es labdarúgó mérkőzés. José Luque búcsúmeccse. Ezen a meccsen búcsúzott a diósgyőri szurkolótábortól a Kapitány, akit külföldiként két és fél év alatt úgy megszeretett a miskolci közönség, hogy az párját ritkítja a magyar futballban.

Búcsúmeccsen a 77. percben a Naposoldal fehér és piros kartonlapokból a nevét formálta meg és az egész stadionban zúgott a Luque, Luque!

Faragó Richárd, a mérkőzés kommentátora ezekkel a szavakkal méltatta a levonuló Kapitányt: „Félelmetes! Két és fél év alatt ez az ember így megszerettette magát ezekkel a szurkolókkal. És ez nem lehet véletlen. Tud valamit ez az ember, mondhatjuk rá.”

Mi, akik megéltük ezt a két és fél évet, tudjuk, hogy ez nem véletlen.

Búcsúüzenetében José így búcsúzott a diósgyőri publikumtól: „Amikor két és fél évvel ezelőtt Diósgyőrbe kerültem, sokkal kevesebbre számítottam, mint amit végül kaptam. Már a másodosztályban felejthetetlen élményben volt részem, amikor hatalmas hátrányt ledolgozva jutottunk fel a Nyíregyháza előtt. Akkor már éreztem, nagy klubba igazoltam.

Nem gondoltam volna, hogy sikerül ekkora hátrányt ledolgoznunk a másodosztályban. Az első osztályban az volt a célom, hogy Miskolcnak és a szurkolóknak meg tudjuk szerezni az áhított sikereket, amit igazán megérdemelnek, hiszen ők a legnagyobbak. A legnagyobb győzelem, amit elérhettem, az mégsem a Magyar Kupa vagy a bajnokság elhódítása, hanem az, hogy szívembe zárhattam a várost, a klubot és a drukkereket és örökre magammal is vihetem őket. Ez egy igazi ajándék Tőletek, amiért mindig hálás leszek.

Sok szerencsét kívánok Nektek és a lehető legjobbakat! Mindig a szívemben lesztek, hiszen nagyon jó pillanatokat éltünk át együtt. Örökké emlékezni fogok Rátok és ígérem, többször visszatérek Miskolcra. Ahogy magyarul mondják: mindig a szívemben lesztek!”

Kapitány!

Mi is örökre emlékezni fogunk Rád és mindig a szívünkben leszel.

Boldog születésnapot!

Capitano!

Siempre recordaremos y siempre estás en nuestro corazón.

Feliz cumpleaños!

Elolvasom a "Volt egyszer egy búcsúmeccs" írást >>>>

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.