Banner

Interjú Fogarasi Zoltánnal - dvtk.eu

Szerző: objektív | 2020-01-15 12:56:00

A rövid téli szünet után hétfőn megkezdték a felkészülést a DVTK utánpótlás labdarúgói is. Fogarasi Zoltánnal, a DVTK Labdarúgó Akadémia igazgatójával beszélgettünk. - dvtk.eu



Államilag elismert akadémia lett a DVTK Labdarúgó Akadémia. Hogyan jelenik ez meg az akadémia mindennapjaiban?
Az EMMI-vel történő keretmegállapodás megkötését követően azonnal megkezdtük az új akadémiai rendszernek megfelelő szervezeti átalakítást. Első lépésként megváltoztattuk a már eddig is működő három szekciónk korosztályos összetételét. A kis szekciót az U6-U9, a középső szekciót az U10-U14, míg a felső (akadémiai) szekciót pedig az U15-NB III. korosztályok alkotják. Fontos szempont volt a szekciók átszervezésénél, hogy az akadémiai korosztályoknak egy egységen belülre kellett kerülniük. Az akadémia egyéb szakmai területein is jelentős változásoknak nézünk elébe, hiszen ezen részlegek bővítése, működési mechanizmusainak a kialakítása a játékosok képzésében még professzionálisabb munkavégzést tesz majd lehetővé. Növeljük az erőnléti edzők számát, videóelemző csoportot hozunk létre, a scout-hálózatunkat kibővítjük, ami a szeptemberben elindított tehetségkiválasztó programunk hatékonyságát fokozhatja. Az egyéni képzésre szakosodott, azokban nagy tapasztalattal bíró szakemberek bevonásával pedig igyekszünk javítani a Double Pass belga tanácsadó intézet által is megjelölt fejlesztendő területek közé sorolt egyéni képzési rendszerünk metodikáján. Ezekben a napokban még az átszervezés elején tartunk, de ezzel a nagy lehetőséggel, ami a megállapodást követően az akadémiánk jövőbeli fejlődéséhez teret adhat és ami egyben nagy szakmai felelősséggel is jár, szeretnénk egy olyan útra lépni, ami az elmúlt évek akadémiai fejlődését folytonossá teheti a következő években is.

Milyen személyi változások történtek az utóbbi hetekben?
A személyi változásokat két részre bontanám. Minimális átszervezéssel egyrészt házon belül töltöttük fel - a kollégák egyéni karrierterveit is figyelembe véve - az egyes munkaköröket, másrészt pedig folyamatosan tárgyalunk azokkal az új szakemberekkel, akik a hiányzó pozíciókat rövid időn belül betölthetik. Az elmúlt napok tapasztalatai alapján nyugodtan kijelenthető és örömmel is tölt el, hogy nagyon sokan szívesen csatlakoznának az akadémiánkhoz, ami az elmúlt évek folyamatos fejlődésének az egyik visszaigazolása. Mivel a felkészülést a héten kezdték el a csapataink, ezért játékosmozgásokról egyelőre még nem tudok beszámolni.

Bár hivatalosan csak hétfőn kezdte meg a felkészülést az utánpótlás, már múlt héten láthattunk fiatal labdarúgókat a DVTK Medical Centerben. Milyen vizsgálatokra került sor?
Nagyon örülök annak, hogy a DVTK Medical Center megkezdte a működését, hiszen ezzel a játékosaink orvosi ellátásában, a sportsérülések kezelésében, a játékosok rehabilitációs és diagnosztikai szükségleteinek a kielégítésében, és természetesen a felkészülés kezdetén már megszokott felmérésekben is egy nagy lépést tettünk előre az akadémia életében. Az elmúlt héten az U12-U19-es korosztályok 3 napon át vettek részt különböző tesztelési eljárásokon, amelyeket egy részét a diagnosztikai központunkban (vérvétel, inbody teszt, EKG, FMS teszt, stb.) végeztek el rajtuk a egészségügyi részlegen dolgozók, míg a tesztelési eljárások többi részét a pályatesztek tették ki. A már ismert eredmények tudatában az is kijelenthető, hogy a játékosaink a téli szünetben nagy hatékonysággal végezték el a részükre kiadott, egyénre szabott otthoni edzésprogramokat, így megfelelő fizikális szintről kezdhetik meg a felkészülés érdemi részét, ami csökkentheti a sérülések kialakulásának a veszélyét.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2. zaphod |Válasz erre: 1. makaó
2020-01-17 10:21:21 Fekete öves, Őstag
évek óta lehet olvasni jól hangzó nyilatkozatokat az UP-pal kapcsolatban. Már Bene Feri idejében is, aztán Sütőék idejében is remekül felvázolták, hogy milyen remek elképzeléseik vannak, ami tök jól hangzott. A gyakorlatban viszont az utánpótlásból kikerülő legjobbak kb. az NB3 szintjén vannak, és ez évek óta állandó.
Éppen ezért én erősen szkeptikus vagyok, majd akkor fog megváltozni a véleményem, ha sikerül fiatalokat beépíteni a felnőttcsapatba, és nem csak azért, mert az MLSZ pénzt ad a játszatásukért.
Mondjuk most meg lefogadom, megint az lesz a szöveg, hogy időt kell adni a munkának.
1. makaó
2020-01-15 19:10:08 Barna öves, Fanatikus tag
Így elmondva szép jövő elé néz utánpótlásunk.
Már csak az a kérdés hogy megvalósul-e?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...