Banner

Interjú: “A magyarok elvárták, hogy pályára lépjek a Barcelonában”

Szerző: objektív | 2020-04-08 16:09:00

Szeptember elején vált hivatalossá, hogy átigazolási díj ellenében a lengyel élvonalbeli Zaglebie Lubinhoz távozott a DVTK-tól Tajti Mátyás. A Barcelona utánpótlását is megjárt középpályás számára azonban eddig csalódás az Ekstraklasában eltöltött idő, miután csak 3 bajnokin kapott bizonyítási lehetőséget. A 21 éves labdarúgó a csakfoci.hu-nak mesélt arról, mi a legdühítőbb számára ebben a szituációban, kitért a Diósgyőrre, amely távozásakor még az utolsó helyen állt az NB I-ben, jelenleg pedig már az 5., valamint reagált korábbi csapattársa, Busai Attila kritikus nyilatkozatára is.



Fotó: www.zaglebie.com

.....

“Voltak DVTK-szurkolók, akik nem szerettek, mert az édesapám volt a sportigazgató”

A Diósgyőrtől az 5. forduló után távoztál. Akkor a csapat az utolsó helyen állt, a szurkolók éppen bojkottálták a találkozókat, azóta azonban nagyot fordult a világ. Figyeled a csapat szereplését?

Folyamatosan figyelemmel követem a DVTK-t és az egész NB I-et is. Örülök neki, hogy így szerepel a klub, megérdemli a város és a nagyszerű szurkolótábor, hogy a tabella első felében legyenek, szurkolok, hogy még előrébb kerüljenek.

Minek tulajdonítod ezt a nagy fordulatot? Többek között edzőcsere is történt, illetve a sportigazgatói poszton is változás volt, ahonnan édesapád távozott.

Nagy szerepe lehet ebben annak, hogy talán megváltozott a költségvetés, a tulajdonos több pénzt áldozott az erősítésekre az elmúlt időszakban, mint amikor én még ott voltam. Több minőségi játékos is érkezett a távozásom óta az együtteshez, ez pedig nagyot dobott a csapaton.

Édesapáddal utólag próbáltátok már fejtegetni, mi lehetett a probléma? Mit kellett volna másképp csinálni?

Az edzőkérdésre nem fognám, mert nagyon sok trénerrel dolgoztam már együtt külföldön is, és nyugodtan mondhatom, hogy Fernando volt az eddigi legjobb és legfelkészültebb edzőm.

VOLT EGY KERETE, AMIVEL NEM TUDOTT OLYAN MINŐSÉGI JÁTÉKOT JÁTSZATNI, MINT AMILYET SZERETETT VOLNA ÉS AMI AZ Ő FELFOGÁSÁHOZ ILLIK.

Fernando mindenhol, például a Málaga utánpótlásában is látványos játékot játszatott csapatával, toronymagasan vezették a bajnokságot, például simán verték a Sevillát is. Nálunk Diósgyőrben nem volt olyan játékoskeret, amivel ezt meg tudta volna csinálni, ezért egy idő után már mással kellett próbálkoznia. Úgy gondolom, hogy a DVTK jelenlegi keretével ő is sokkal jobb eredményeket produkálhatott volna.

Egy interjúból idéznék neked, ezt Busai Attila nyilatkozta nekünk a múlt hét folyamán: “Miskolcon az egyik vezető szinte átnézett rajtam, semmibe vett, pedig nem ártottam neki. Lehet, hogy a fia vetélytársát látta bennem, akivel ugyanazon a poszton játszottunk”. Nem nehéz kitalálni, hogy édesapádra és rád gondol. Mi erről a véleményed?

Én nem rúgtam bele soha Busaiba, most sem szeretnék. Sokan tudják, milyen húzásai voltak Diósgyőrben Attilának, szerintem inkább ez játszhatott közre abban, hogy kevesebb lehetőséget kapott.

MIVEL ÉDESAPÁM VOLT AKKOR A SPORTIGAZGATÓ, EZÉRT VELEM KAPCSOLATBAN SZINTE SENKI NEM TUDOTT ETTŐL ELVONATKOZTATNI, SENKI NEM TUDOTT RÁM ÚGY TEKINTENI, MINT MÁS JÁTÉKOSRA, ÚGY TŰNIK, ATTILA SEM.

Szerintem sokat segítettem a Diósgyőrön egy év alatt, sokat tettem hozzá ahhoz, hogy ne essen ki, 20 évesen 30 mérkőzés alatt rúgtam 7 gólt, ez nem rossz adat.

A SZURKOLÓK SEM TUDTAK MÁSKÉPP TEKINTENI RÁM, VOLTAK AKIK NEM SZERETTEK, MERT AZ ÉDESAPÁM VOLT A SPORTIGAZGATÓ.

Ha apa és Fernando valakit kitett a csapatból, az azért lehetett, mert nem olyan volt a mentalitása, és mert ők nem szeretik a link játékosokat, de innentől kezdve biztosan azt gondolhatta néhány játékos, hogy csak nekem kellett helyet csinálni. Ezt azonban Attila esetében sem gondolnám így, hiszen olyan rendszerben játszottunk, hogy mindkettőnknek lett volna helye akár egyszerre is a pályán. Rajtam kívül pedig több középpályás is érkezett akkor a csapathoz, például Márkvárt Dávid vagy Szabó Bence. Foghatja rám, nem tudok ezzel mit kezdeni. Én is előbb magamba néztem, amikor Lengyelországban nem kaptam lehetőséget, tudom, hogy miket hibáztam.

.....

Olvasd el a teljes cikket a csakfoci.hu-n >>>>>>


forrás: csakfoci.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. repohár
2020-04-11 10:33:08 Piros öves, Őstag
El kéne engedni ezt a témát végre!
2020-04-09 16:32:46 Fekete öves, Veterán
Én szívesen látnám most is a csapatban, voltak olyan labdái, mozdulatai, amiért érdemes meccsre járni. Kár, hogy nem jött be eki a váltás eddig, remélem idővel ki tudja hozni magából a maximumot.

Engem sosem érdekelt, ki az apja, csak az amit a pályán láttam tőle. Kettejük közül valószínűleg ő tett többet a DVTK-ért az alatt az idő alatt amíg itt voltak.
7. repohár
2020-04-09 14:59:23 Piros öves, Őstag
Jó helyen volt nála a labda mindig, “finom” középpályás, viszonylag sok jó passzal. Sok sikert neki a klubjában!
6. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 3. KáGábor
2020-04-08 20:46:44 Fekete öves, Veterán
A "Fernandos" féle dióban ő sem nagyon találta helyét.
Egy FeczkóMaczkó féle csapatban lehet jobban nyomná. De ezt már nem tudhatjuk meg.
5. repohár
2020-04-08 20:24:36 Piros öves, Őstag
Egy klasszikust idézve: Az kizárt dolog mert nem tudom
4. anszkord |Válasz erre: 1. walaki
2020-04-08 20:20:57 Piros öves, Őstag
Név szerint?
3. KáGábor*
2020-04-08 20:10:20 Fekete öves, Veterán
Nem volt ő rossz, én marasztaltam volna. Most lenne még egy technikás játékosunk.
2. toki*
2020-04-08 19:56:53 Fekete öves, Veterán
Én drukkolok a kis Tajtynak, mert tehetséges, ügyes kis gyerek. Valóban lehet van/volt 1 kis arc, de ha az apuci nincs itt, akkor másabb lett volna a szitu. Ja, és ne felejtsük el 20 évesen, idegen helyen, és ott van fater. Így azért másabb. De tény, hogy ügyes srác. Nem hiába akarta már korábban Bódog is leigazolni.
1. walaki
2020-04-08 17:31:52 Piros öves, Őstag
Lassan a helyére kerül a Tajty família.
Helyére került Bognár, Ugrai, Busai stb is.
Jó helyen van Feckó Tamás is.

Van még pár ember, aki nem illik Diósgyőrbe, de az élet az majd megoldja a problémát... ;)
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...