Hét évesek lettünk

Szerző: amigeleken.hu | 2019-12-10 23:00:00

Nem tudjuk, melyik jelenleg a világ legnagyobb hullámvasútja, de nekünk nem kell elmenni oda és kipróbálni, ugyanis ez a hét év olyan élményeket adott és olyan érzelmi hullámvasútba ültetett be minket, amit egyetlen fizikai csúcsszerkezet sem tud reprodukálni érzelmileg.

Amin mi, szerkesztők együtt és veletek átmentünk a 7 év alatt, az olyan élmény, amit nem lehet leírni egy felületre, nem lehet érzékeltetni, legfeljebb csak megpróbálni visszaadni az érzelmeket, melyek oly sokszor kerítettek hatalmukba akár magasztos, szentimentális, romantikus, könnyes, örömteli vonatkozásban, de árnyoldalként voltak ebben dühös, haragos, számunkra méltatlan, meg nem értett, dacos vagy durcás, sértődött vagy megbántott hangulati tényezők is, de ezt nem is tagadjuk. Felvállaljuk minden tulajdonságunkkal együtt, mert ezek mi vagyunk, és a bőrünkből akkor sem bújunk ki, ha különböző formákban minket erre ösztökélnek.

Büszkék vagyunk az identitásunkra, a városunkra, a barátságunkra, a klubszeretetre és arra a közösségre, amit együtt alkotunk veletek az amigeleken.hu égisze alatt. Büszkék vagyunk rátok, hogy nem pártoltok el tőlünk, hogy olvastok, látogattok, megkerestek telefonon vagy levélben, üzenetben vagy messengeren, biztatást kapunk tőletek, észrevételeket, időnként jogos kritikákat.

Nagyon-nagyon sok a hét év, de ha visszaemlékszik az ember, olyan, mintha tegnap történt volna, szinte még szavakra is emlékszünk azokról az évekről. Mégis vannak olyan dolgok, amit időről-időre felelevenítünk, mert olyan érzelmi töltöttséget és szép emlékeket adnak, amiket sosem feledünk, bármi is történik.

Az alábbiakban visszaemlékezünk azokra a fantasztikus dolgokra, melyekhez szorosan kötődünk és amit együtt vittünk véghez veletek. Azokra a dolgokra emlékszünk, melyeket büszkén mesélünk majd unokáinknak, és amikor azt mondjuk majd nekik, mi, diósgyőriek vagyunk a legnagyobbak, meg fogják érteni hogy miért mondjuk és mit jelent.


2012 – 2013 – 2014 Év végi jótékonységi tornáink

A Mikulás torna névre keresztelt kezdeményezésünk 2012-ben indult útjára. Első alkalommal egy gyermekeit egyedül nevelő munkanélküli édesanya és általános iskolás fiai részére gyűjtöttünk pénzt, sporteszközöket és ruhaneműt. 2013-ban a résztvevők 1-1 Mikulás csomaggal érkeztek a tornára és az így összegyűlt 37 db csomagot a Gyermekegészségügyi Központ transzplantációs osztályán fekvő gyermekek részére juttattuk el.

A harmadik torna szervezését is azzal az elképzeléssel indítottuk útjára, hogy ismét Mikulás csomagokkal kedveskedünk a GYEK-ben fekvő beteg gyerekeknek. Dr. Simon Réka osztályvezető asszony javaslatára azonban megváltoztattuk az eredeti célkitűzést és elhatároztuk, megpróbálunk összegyűjteni annyi pénzt, hogy vásároljunk az osztály számára egy televízió készüléket. Ezzel szerettük volna kicsit megkönnyíteni a kis betegek számára az osztályon való tartózkodást. Nos, a végeredmény minden képzeletünket felülmúlta. A résztvevő játékosoknak és egyéni felajánlóknak köszönhetően 210.000 Ft gyűlt össze, melyből 4 db 59 cm képátlójú új Samsung típusú tv-monitort vásároltunk az Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztálya részére.

2012. július 27. Dobj egy százast Bencének!

A Fórumfoci Team tagjaival és a Bajtársak szurkolói csoporttal közösen a DVTK–Újpest FC NB I-es labdarúgó-mérkőzésen pénzgyűjtést szerveztünk „Dobj egy százast Bencének!” elnevezéssel a leukémiában szenvedő kapusunk, Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására.

Rengeteg adomány érkezett a szurkolóktól, a mérkőzés napján összesen 695 300 forint gyűlt össze, amelyet a Bajtársak szurkolói csoport 150 ezer forinttal egészített ki. Így a jótékonysági akció teljes összege pontosan 845 300 forint volt.2012. december 31. - BUÉK 2013

2012 év végén a Fórumfoci Team tagjainak közreműködésével a naposoldali lelátón a DVTK 1910 feliratot mécsesek segítségével átalakítottuk BUÉK 2013-má, így búcsúztattuk az óévet és kívántunk boldog új évet az egész DVTK Családnak.2013. március 14. Segíts nevetve!

A Stand Up Brigáddal karöltve jótékonysági humorestet szerveztünk az Avasi Gimnázium színháztermében, ahova a zord időjárás ellenére is szép számú közönség látogatott el. Az estét egy mini-teremlabdarúgó torna előzte meg a humoristák, az újságírók és a Fórumfoci Team 2 csapata részvételével. A fellépők (Erdei Sándor, Maksa Zoltán, Beleznay Endre, Ürmös Zsolt, Csordás József, Szép Bence és Szikra László) a nap teljes bevételét szintén Bence gyógykezelésére ajánlották fel.
2013 március 16. - Jó szurkolást, Bálint bácsi!

Két alkalommal is, a 2013-14-es és a 2014-15-ös bajnokság tavaszi idényére megvásároltuk a bérletet Kalmár Bálintnak a kedvenc napos oldali helyére. Az ötletgazda Zombor Tomi volt, kezdeményezésünkhöz csatlakoztak a Fórumfoci Team valamint a Fórumfocik immár állandó vendégei, a Diósgyőri Divat Drukkerek tagjai is. Rajtuk kívül a Női Szurkolói Klub tagjai is jelezték, hogy hozzájárulnának a bérlet árához, ennek köszönhetően a bérlet árán felül megmaradt összeggel Bálint bácsi szerény nyugdíját is ki tudtuk egészíteni.

Bálint bácsi mindkét alkalommal a lelkünkre kötötte, mondjuk meg mindenkinek, aki segített a bérlet megvásárlásában, hogy nagyon köszöni a segítséget és ölel, csókol mindenkit.2013. június 2. José Luque búcsúmeccse

Emlékezetessé szerettük volna tenni a Kapitány búcsúmeccsét, mely egyben Gallardo és Fernando búcsúja is volt, ezért a Fórumfoci Team tagjainak segítségével látványos koreográfiákkal készültünk a Pápa elleni záró mérkőzésre. A csapatok bevonuláskor piros és sárga lufikból spanyol zászlót jelenítettünk meg a naposoldalon, amikor pedig elérkezett a 7. és a 20. perc, megindultak a hatalmas Gallardo és Fernando mezek és kézről-kézre járva tették meg az utat oda-vissza a lelátón. Volt virtuális bikaviadal is a naposoldalon, majd a 77. percben fehér és piros kartonlapokból egy hatalmas LUQUE felirat bontakozott ki és sok ezernyi torokból zengett a Luque, Luque. Felejthetetlen élmény volt mindannyiunk számára.
2013. november 21. - Magyarságunkhoz és a csapatunkhoz való hűségünk kifejezése

A Videoton elleni bajnoki meccs előtt piros-fehér-zöld színekbe öltöztettük a naposoldalt, és "Egy Isten, egy nemzet, egy csapat" felirattal fejeztük ki hűségünket hazánk és a DVTK mellett.


2013. december 1. Kezdőrúgás ajándékba

A Győr elleni bajnokit megelőzően megkerestük Körmöndi Zoltánt, a DVTK akkori marketing igazgatóját, legyen segítségünkre abban, hogy a 76. életévét néhány hónappal azelőtt betöltő Kalmár Bálintnak egy életre szóló élményt tudjunk szerezni. Kérésünk meghallgatásra talált és Bálint bácsi végezhette el a második félidői kezdőrúgást. A szünet után zúgott a stadionban a "Bálint, Bálint". Megható volt látni, ahogy a könnyeivel küszködött, örömkönnyekkel.


2014. március 2. - Búcsú Bencétől!

A Debrecen elleni hazai meccs előtt feketébe öltöztettük a naposoldalt és miután a két csapat felsorakozott a kezdőkörön, felhívásunkra szurkolótársaink telefonjaikkal világítottak a lelátón, Szabó István trombitán szólaltatta meg az Il Silenzio című dalt, miközben egy gyertya alakú tüzijátékkal búcsúztunk Örök kapusunktól.


2014. augusztus 31. Gyógyulj meg, Tomika!

A fiatal kaposvári labdarúgó, Horváth Tamás gyógykezelésének támogatása érdekében kispályás tornát szerveztünk. Tamásnál egy szemsérülést követő kivizsgálás során diagnosztizáltak agydaganatot. A tornán résztvevők csapatoknak köszönhetően 63.000 Ft gyűlt össze, amit Barczi Dávid segítségével juttattunk el Tamás szüleihez.


2014. augusztus 3. - Táncolj Törő! jótékonysági torna

Az UTE-DVTK bajnoki labdarúgó mérkőzés előtt jótékonysági kispályás labdarúgó tornán vettünk részt. A „Táncolj Törő” elnevezésű tornát az egykori legendás újpesti csatár, Törőcsik András gyógykezelésének támogatása céljából szervezte az UTE Baráti Kör. Hatalmas megtiszteltetést jelentett számunkra, hogy szeretett csapatunkat, szurkolótársainkat képviselhettük a tornán. A szervezők és a résztvevő csapatok nagy szeretettel fogadtak minket, hiszen mindannyiunk legfőbb célja a szurkolói barátság erősítése, illetve az egykori újpesti kedvenc mielőbbi felépülésének elősegítése volt.2014. november 4. Regina újra a lelátón

A 2013-as Mikulás Tornán összegyűlt Mikulás csomagok átadásakor találkoztunk a Gyermek Egészségügyi Központban Szarka Reginával, aki Bencéhez hasonlóan a leukémiával vívott ádáz küzdelmet. Megtudtuk róla, hogy nagy Diósgyőr drukker, de betegsége miatt nem lehet ott kedvenc csapata meccsein. Már akkor elhatároztuk, hogy mihelyt állapota megengedi, megszervezünk számára egy emlékezetes meccslátogatást. Erre a Nyíregyháza elleni keleti rangadón került sor, melyet a Miskolc Autó Kft. ügyvezetőjének, Sándor Attilának köszönhetően Regina és édesanyja a VIP páholyból izgulhatott végig. A meccs után pedig találkozhatott kedvenc játékosával, Gosztonyi Andrással, aki egy mezzel kedveskedett neki.

(Sajnos, Regina szervezete 2015. december 23.-án feladta a küzdelmet a betegséggel szemben)


2015. január 24. Rakaczki Bence Emléknap

Miután Bence eltávozott közülünk, elhatároztuk, hogy örök emléket állítunk neki, és ezt az emléket sohasem hagyjuk majd elhalványodni. Ennek első lépéseként január végén egy egész napos monstre kispályás labdarúgó tornát bonyolítottunk le az Avasi Gimnázium tornacsarnokában. A résztvevő 20, többségében szurkolói csapat számára ezúttal nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos. A nap végén ezért nem is hirdettünk győztest, mert célunk az volt, hogy a résztvevő csapatok, játékosok ezen a napon közösen emlékezzenek Bencére, arra a fiatalemberre, aki sokunknak példát mutatott küzdeni akarásból, ahogy harcolt a betegséggel szemben.

A nap méltó zárása volt a DVTK és az Újpest öregfiúk csapatainak gálamérkőzése volt.

Az Emléknapot hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára, a befolyt adományokat egy, a stadionban elhelyezésre kerülő bronz emléktábla készítésére kívántuk fordítani. Úgy gondoltuk, ezzel méltó módon tudunk megemlékezni „Örök kapusunk”-ról.

2015. szeptember 16. Emléktábla avatás

Az elkészült bronz emléktáblát szeptember 16-án avattuk fel. Az eseményen Bence egykori gimnáziumának, a Fráter György Katolikus Gimnáziumnak a kórusa közreműködött 2 gyönyörű dallal. Bence emberi és sportolói nagyságát méltatta beszédében Dr. Kriza Ákos polgármester, Regős Zsolt, Bence egykori gimnáziumi osztályfőnöke és a Rakaczki Bence Alapítvány képviselői, Oláh Ferenc, a DVTK Aranycsapatának tagja és Fuhrmann Géza. Az emléktáblát Stefán Zoltán szirmai görög katolikus paróchus áldotta meg.


2015. december 19. Fórumfoci Karácsonyi Torna - Segítsd Te is Damirát!

Az amigeleken.hu immár negyedik alkalommal rendezte meg a már hagyományosnak mondható év végi jótékonysági kispályás tornáját. Az eseményen 5 csapat, a Sajóvámos Öregfiúk, Péchy Team, a Czevaro Team, a MIVÍZ csapata és a Fórumfoci Team vett részt és mindenki azért jött, hogy segítse egy beteg kislány, Kertai Damira gyógyulását.

A résztvevők adományainak köszönhetően a nap végén 120.000 Ft gyűlt össze. Damira édesanyja, Gréta könnyeivel küszködve köszönte meg az adományt és a lelkünkre kötötte, hogy valamenyi résztvevőnek tolmácsoljuk a köszönetüket, hálás szívvel gondolnak mindenkire, aki hozzájárult kislányuk kezelésének költségeihez.2016. január 23. I. Bánka-Rakaczki Emléktorna

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör közösen rendezte meg a Vasas Fáy utcai sportcsarnokában az I. Bánka-Rakaczki Emléktornát. Célunk az volt, hogy egyrészt méltóképpen ápoljuk az újpestiek egykori kiváló játékosának, Bánka Kristófnak, valamint a mi Rakaczki Bencénk emlékét, másrészt a torna bevételéből egy olyan alapot hozzunk létre, amiből hasonlóan nehéz helyzetbe került, betegséggel küzdő, rászoruló sportolókat részesíthetünk támogatásban.

A tornát megelőzően az UTE és a DVTK labdarúgói is a kezdeményezés mellé álltak és külön-külön 220.000 Ft-tal járultak hozzá az akció sikeréhez. A kilátogató nézők izgalmas és rendkívül sportszerű mérkőzéseket láthattak. Az emléktornát az MTK Baráti Kör csapata nyerte veretlenül, akik a döntőben az UTE Baráti Kör együttesét győzték le. A kisdöntőben a DVTK-amigeleken.hu csapata győzedelmeskedett az FTC Baráti Kör fölött. A díjakat Bánka Gyula, Kristóf édesapja, valamint Rakaczki Tamás, Bence testvére adta át.
2016. december 11. I. Péchy Tibor Emléktorna

2016 feruár 2.-án megrendülve értesültünk szurkolótársunk halálhíréről. Már temetése előtt elhatároztuk, hogy minden évben megemlékezünk róla és az év végi, immár hagyományossá váló jótékonysági tornánk névadója lesz. Tibor nagyon közel állt hozzánk, nagy tisztelet övezte a körünkben. A 2013-as DVTK Családi Napon a főzőversenyen a főszakácsunk volt és megtisztelt minket a Fórumfoci Családi Napunkon is.

A csapatok által befizetett nevezési díjaknak és az egyéni felajánlásoknak köszönhetően 280.000 Ft-ot gyűjtöttünk össze, melyet a Lórántffy Zsuzsanna Református Kismamaházért Alapítvány részére ajánlottunk fel. Az általuk működtetett Maros utcai Kismamaházban szociálisan hátrányos helyzetbe került, otthonából menekülni kényszerült, krízishelyzetbe került anyáknak, gyermekeiknek és várandós anyáknak nyújtanak átmeneti segítséget. Adományunk révén az otthon lakóinak és gyermekeinek karácsonyát tudtuk egy kicsit szebbé varázsolni.
2017. március 18. II. Bánka-Rakaczki Emléktorna

Az amigeleken.hu és az UTE Baráti Kör közös szervezésében 2017. március 18-án Miskolcon, a Generali Arénában került megrendezésre a II. Bánka-Rakaczki Emléktorna, melyen 12 szurkolói csapat vett részt.

A megnyitót követően a délutáni betétprogram részeként először a DVTK és UTE öregfiúk csapatai léptek pályára. Igazi sztárparádét láthattunk a pályán, olyan játékosok léptek pályára, akiknek több ezer élvonalbeli meccs és több száz NB-I-es gól fűződik a nevéhez. A lila-fehéreknél öltött mezt többek között az Újpest örökös bajnoka, a kilencszeres bajnok Zámbó Sándor, a hétszeres magyar bajnok, olimpiai ezüstérmes Juhász Péter, és a szintén kilencszeres bajnok Tóth András is. Csak hármójuk neve mellett 1015 élvonalbeli meccs és 113 gól áll. A csapatot erősítette többek között Bánka Gyula, Kristóf édesapja, valamint az egykori diósgyőri játékos, Csillag Krisztián is.

Nagy megtiszteltetésünkre a DVTK egykori kedvencei közül is nagyon sokan elfogadták a meghívásunkat. A pályán, illetve a lelátón üdvözölhettük Szabó Géza mesteredzőt, a csapatot bajnoki bronzéremre és kétszeres kupagyőzelemre vezető edzőnket, a játékosok közül Kovács Istvánt, Vass Lászlót, Sikora Ferencet, Oláh Ferencet, Veréb Györgyöt, Tatár Györgyöt, Teodoru Boriszt, Szabó Lászlót, Szalai Istvánt, Kiss Istvánt, Molnár Istvánt, Farkas Jánost, Bém Gábort, Szakos Csabát és Kiss Józsefet. A csapatot erősítette még Kriston István és Ifj. Vass László is.

Az Öregfiúk csapatában edzője, Vitelki Zoltán engedélyével pályára lépett Lakatos Laci is, aki az I. Emléktorna támogatottja volt.

Az Emléktornát végül a DVTK szurkolói csapata nyerte meg az UTE csapata előtt, harmadik helyen pedig a Videoton drukkerek végeztek.


2017. szeptember 7. Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből - 1. rész - A 70-es évek második fele Miskolcon, - futballista szemmel

Az amigeleken.hu, a Herman Ottó Múzeum és az Észak-Keleti Átjáró Egyesület a Múzeum impozáns kiállítótermében, a Szemere Szalonban rendezte meg az öt állomásból álló, Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből című beszélgetéssorozatot. Az első beszélgetés vendége a DVTK aranycsapatának két legendás alakja, Salamon József és Tatár György voltak. A végig jó hangulatú, két órás beszélgetésen végigkövethettük a két labdarúgó pályafutását gyerekkorukktól egészen a pályafutásuk befejezéséig.


Ide kattintva elolvashatod a beszélgetésről készült összefoglalót >>>>>>


2017. október 5. Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből - 2. rész - Egy elfeledett generáció - a '60-as évek DVTK-ja

Hatalmas érdeklődés nyilvánult meg a szurkolók részéről a beszélgetéssorozat 2. része iránt is. A szurkolók teljesen megtöltötték a múzeum kiállítótermét, hogy meghallgassák a hatvanas-hetvenes évek négy meghatározó diósgyőri játékosának, Kovács István, Kovács Pál, Sikora Ferenc és Vass László visszaemlékezéseit. A négy örökifjú labdarúgó számtalan érdekes, izgalmas és humoros történettel szórakoztatta az érdeklődőket, akik a beszélgetés végén szűnni nem akaró tapssal köszönték meg nekik a felejthetetlen élményt.


Kattints ide és meg is tekintheted a teljes beszélgetésről készült videót >>>>>>


2017. november 2. Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből - 3. rész - Görögök Diósgyőrben

A beszélgetéssorozat harmadik állomásán, a Görögök Miskolcon című beszélgetésen a DVTK Aranycsapatának görög származású védője, Teodoru Borisz, Édesapja, Teodoru Szotirisz, valamint a bajnoki bronzérmet nyert csapatunk kapitánya, Oláh Ferenc voltak a vendégeink. A beszélgetés emlékezetes percei voltak, amikor Teodoru Borisz édesapjának köszönhetően megismerhettük a történelem egy, sokak által kevésbé ismert szeletét is. Szotirisz elmesélte, hogyan került testvéreivel Magyarországra a görög polgárháború borzalmai elől menekülve. A két legenda pedig számtalan érdekes pillanatot elevenített fel pályafutásából.

A beszélgetésről bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz >>>>>


2017. december 7. Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből - 4. rész - Egy induló története

Ezen az estén Balogh Attilának, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület képviselőjének a beszélgetőpartnerei a Reflex együttes tagjai voltak. Az este során az érdeklődők megtudhatták, hogyan született a DVTK legendás indulója, de számtalan izgalmas és humoros sztorit is hallhattunk a zenekar életéből. A beszélgetés emlékezetes pillanatai voltak, amikor a program bevezetéseként Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze elszavalta a DVTK indulóját.Kattints ide a részletes összefoglalóért >>>>>>


2017. december 10. II. Péchy Tibor Emléktorna

Az amigeleken.hu a Szabó Lőrinc Általános iskola tornatermében rendezte meg a II. Péchy Tibor jótékonysági emléktornát. Ezzel emlékeztünk, immár második alkalommal szurkolótársunkra,Tibi bácsira.

Az Emléktorna bevételével a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Onkohaematológiai és Csontvelő transzplantációs Osztályának segítettünk egy új betegmegfigyelő monitor megvásárlásához. A csapatoknak és egyéni felajánlásoknak köszönhetően 330.000 Ft gyűlt össze, melyet a Bonta Zoltán Emlékére - Leukémiás és Daganatos Gyerekek Gyógyítására Létrehozott Gyógyászati Alapítványon keresztül juttattunk el az osztály számára.2018. január 25. Nyitva van a pálya - Történetek a DVTK legendás évtizedeiből - 5. rész - Kapuslegendák Diósgyőrben

Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy az ötödik beszélgetésre elfogadta invitálásunkat a DVTK három élő kapuslegendája, Tamás Gyula, Veréb György és Szabó László. A három egykori kedvenc mesélt pályafutásáról a termet zsúfolásig megtöltő érdeklődőknek. Nagy örömünkre a rendezvény immár országos érdeklődésre is számot tartott, hiszen budapesti, debreceni és nyíregyházi érdeklődők is helyet foglaltak a közönség soraiban. Szalma Pál kapusedző kíséretében a DVTK kilenc utánpótlás kapusa is megtisztelte jelenlétével a kapuslegendákat.


Ide kattintva elolvashatod a beszélgetésről készült összefoglalót >>>>>>


2018. január 27. III. Bánka-Rakaczki Emléktorna

16 csapat részvételével került megrendezésre a III. Bánka-Rakaczki Emléktorna. Budapest, illetve Miskolc után idén két helyszínen, Ercsiben és Százhalombattán került lebonyolításra a torna. A programnak ezúttal is része volt a legendák mérkőzése valamint egy utánpótlás minitorna, melynek keretében két házigazda város U10-es csapatai az Újpest és a DVTK hasonló korosztályú fiataljaival játszottak körmérkőzést. A DVTK öregfiúk gárdájában (a képen balról jobbra) Kiser László, Földvári Tibor, Farkas János, Budai Tibor, Sivák Sándor, Tábori István, Szűcs Lajos és Bém Gábor lépett pályára, a kapunkat Szalma Pál őrizte.

Nagy-nagy örömünkre egy határon túli csapat is elfogadta a meghívást, így a résztvevők között köszönthettük az OSK Sepsi szurkolói csapatát is. A Székely Légió együttesében a klub tulajdonosa, Diószegi László is megcsillogtatta futballtudását.

Az Emléktorna egyik legfelemelőbb pillanata volt, amikor a Rakaczki szülők, valamint gyermekük Péter, és unokájuk, Jancsika átadott egy-egy példányt a székely csapat tagjainak az Ahová mindenki hivatalos című könyvből, amelyet Rakaczki Péter fordított le és amely egy leukémiás kislány küzdelmét írja a betegséggel szemben.

Az Újpest-Videoton döntő végül a lila-fehérek győzelmét hozta, így az MTK, és a DVTK után Újpestre került egy évre a Bánka-Rakaczki Emléktorna győztesének járó vándorserleg. A DVTK szurkolói csapata a dobogó harmadik fokára állhatott fel.


2018. december 16. III. Péchy Tibor Emléktorna

A jótékonysági tornán összegyűlt adományokat idén annak a Látás-Mód Alapítványnak ajánlottuk fel, melynek munkáját szurkolótáborunk két szeretett tagja, Bokros László és Perjési Zsuzsa is segíti önkéntesként. Az Emléktorna megnyitóján Weisz Ildikó, az alapítvány vezetője is köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, hogy munkájukkal látássérült gyerekek és felnőttek tanulását, mindennapjait segítik.

A csapatoknak, a Rakaczki családnak és Tibi bácsi özvegyének, Ildikónak köszönhetően 230.000 Ft-tal tudtuk segíteni az alapítvány munkáját.
2019. január 26. IV. Bánka-Rakaczki Emléktorna

Húsz határon inneni és határon túli szurkolói csapat részvételével rendeztük meg a IV. Bánka-Rakaczki Emléktornát. Az eseménynek Dunakeszi és Mogyoród adott otthont.

Az Emléktornát ezúttal is színesítették az U9-es korosztályú utánpótlás csapatok minitornája, melyen a DVTK és az UTE csapatai mellett a két házigazda város hasonló korosztályú csapatai vettek részt. A nap egyik fénypontja az All Star gálamérkőzése volt, amelyen az emléktornán résztvevő szurkolói csapatok klubjainak egykori játékosai csillogtatták meg tudásukat a közönség nagy örömére.

A döntőbe jutásért Semleges Térfél-Videoton és Újpest-DVTK összecsapásokra került sor. A torna legkellemesebb meglepetését okozó Semleges Térfél gárdája 5-0-ra győzte le a fehérváriakat, míg a két szervező szurkolói csapatainak mérkőzését egy gól döntötte el a javunkra.

A döntőben tehát a Semleges Térfél várt a Max által vezérelt csapatunkra. A döntő nagy izgalmakat tartogatott, felváltva estek a gólok, végül 4-3 arányban a mieink diadalmaskodtak és immár másodszor hódítottuk el a vándorserleget.

Az All Star mérkőzés jó hírverése volt a futballnak, az egykori kedvencektől látott gyönyörű megoldások után többször csattant nagy taps a nézőtéren.

A lenti képen az álló sor balról: Koszta János, Vitelki Zoltán, Ifj. Bene Ferenc, Hamar István, Szlezák Zoltán, Urbán Flórián, Lőrincz László, Dizmacsek Emil, Krajnyák Dávid a DVTK szurkolói csapatának kapusa. Guggolnak: Csillag Krisztán, Lisztes Krisztián, Véber György, Katona György, Telek András, Ifj. Fekete László, Kisznyér Sándor és Keller József.


2019. március 24. Segítsünk együtt Dávidnak!

Március végén az amigeleken.hu és a DVTK közös jótékonysági akciójában igazán különleges ereklyéket hirdettünk meg licitre és a befolyt összeget szurkolótársunknak, Molnár Dávid Gergelynek ajánlottuk fel.

Jótékonysági akciónk során az alábbi, igazán különleges tárgyakra lehetett licitálni:

  • a 2016. október 29-én lejátszott DVTK-FTC stadionbúcsúztató emlékére készült mez, melyet a DVTK akkori keretének játékosai dedikáltak,
  • az Aluinvent DVTK játékosai által aláírt kosárlabda valamint egy dedikált csapatfotó,
  • a DVTK Jegesmedvék játékosai és a szakmai stáb által dedikált Jegesmedve mez és csapatfotó,
  • valamint Gőz Balázs Bauer Supreme 1S típusú hokiütője, melyet szintén az egész csapat aláírt, és ajándékba hozzá egy dedikált csapatfotó.

Miért is szerettünk volna segíteni szurkolótársunknak?

Dávid 2018. október 30-án súlyos balesetet szenvedett, amikor munkahelyére menet a Zsolcai kapuban a gyalogátkelőhelyen elütötte egy autó. A gázolás következtében fejsérülést, kulcscsont- és bordatörést, valamint egyéb zúzódásokat szenvedett, ami azt eredményezte, hogy hónapokra munkaképtelenné vált.

És ezzel még nem is volt vége a kálváriájának. Szemere utcai lakásuk, amelyben édesanyjával él, a ház kezelőjének hibája miatt évek óta beázik, óriási károkat szenvedett, szinte már lakhatatlanná vált. Dávidék esőzéskor vödrökkel kénytelenek felfogni a vizet a lakásban, melynek nagyszobáját kénytelenek voltak lezárni, mert életveszélyessé vált.

A licitből befolyt összeget Dávidék lakásának felújítására, lakhatóvá tételére ajánlottuk fel.

Az akció eredményeként 220.000 Ft-tal tudtuk támogatni szurkolótársunkat.


Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
BannerBanner
Hozzászólások

1 2 3 > 

26. rk
2019-12-11 18:08:57
Boldog szülinapot!
Köszi a munkátok, és jó egészséget mindenkinek!
És ha már 7, akkor azt kívánom a csapat is 7 győzelemmel teleljen.
25. aki-ide-koltozott
2019-12-09 22:09:25
Hűű, csak most olvastam el a cikket.
Isten éltessen benneteket erőben-egészségben még nagyon-nagyon sokáig! :)
Nagyon szépen köszönöm utólag is, amit Bálintért is tettetek! Én akkor még nem ismertem, de mesélte később, mennyire örült mindennek, amit kapott tőletek!
Boldoggá tettétek a kezdőrúgással is; csak azon izgult, hogy le ne essen a nadrágja, a kezdőkörben meg állítása szerint azt mondta Rudolf Gergelynek, hogy: "Javuljál meg, fiam!" :D
Tisztelet és elismerés nektek, amennyi jót cselekedtetek ez alatt a hét év alatt, és amilyen profin és magas színvonalon üzemeltetitek ezt a honlapot, munka mellett!
Még sok-sok szép évet kívánunk nektek! :)
24. vass-laszlo
2019-12-09 08:57:40
Az okos és fejlődéspárti klub és szakvezetők - természetesen a rosszindulatú kommentek figyelmen kívül hagyásával - az oldalon minden lényeges, felvetett szakmai és egyéb kérdésekre könnyebben megtalálhatják a helyes válaszokat, hiszen a labdarúgás nem öncélú játék, kevesek anyagi és egyéb gyarapodásaik irányában tett hasznos tevékenység, hanem tömegeket vonzani képes minőségi sport, s egyben a szórakoztatás egyfajta eszköze, amire térségünkben szerencsére igen nagy igény jelentkezik. Boldog Születésnapot és további sikereket kívánok !
23. .B.E.
2019-12-08 08:50:57
Nagyon Sok Boldog Születésnapot kívánok!
22. grosser
2019-12-06 15:13:38
Isten éltessen Titeket sokáig, még legalább 2-3 hétéves ciklust kívánok Nektek és magunknak itt a fórumon!
21. Pele1958
2019-12-06 12:35:13
További erőt-egészséget a munkátokhoz.
Csak igy tovább!
Hajrá Diósgyőr!
20. bloodmage
2019-12-06 11:11:18
Rohan az idő! Erőt egészséget mindenkinek aki ebben részes!Nem emlékszem mikor találtam rá erre az oldalra de egyáltalán nem bántam meg! Mindent köszönök!
19. miskolci
2019-12-05 21:34:36
Bizony végigolvasva a bevezetőt,a listát bevallom férfiasan és büszkén nem szégyellem,hogy elmorzsoltam egy két könnycseppet... Tisztelt szerkesztők! Hatalmas dolgot hoztatok létre,amihez további sok erőt és kitartást kívánok! Még nagyon sok boldog születésnapot kívánok nektek és magunknak!
18. piros79
2019-12-05 21:30:28
Gratulálok! Szép munka! Reméljük a hetvenet is megéljük! :)
17. objektiv |Válasz erre: 16. norbee
2019-12-05 19:40:17
Drága Norbee! A bögréd már lassan utazik feléd, mert alá is írattuk egy játékossal, akivel szeretted volna. Viszont jelen helyzetünkben ezek a dolgok nem mindig mennek zökkenőmentesen, nézd el nekünk. Hamarosan megérkezik hozzád, és remélem nem arra emlékszel majd, hogy késlekedtünk vele, hanem hogy jó szívvel adtuk. Üdv: obi
BannerBanner

1 2 3 > 

Mégsem


Üzenet küldése...