Banner

Fernando: Fejlődik a csapat

Szerző: Jáborcsik András | 2018-10-05 21:54:00


Az OTP Bank Liga 10. fordulójában a Budapest Honvéd vendége lesz a DVTK az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A találkozó előtt Fernando Fernandez válaszolt az újságírók kérdéseire.


Fernando Fernandez: - Az előző bajnokságban és az idei szezon elején nagyszerűen szerepelt a Honvéd, de a legutóbbi három mérkőzésén nem tudtak győzni, még gólt sem lőttek, pedig nagyon jó támadóik vannak Danilo, N'Gog és Holender személyébén. Mindig nehéz a kispestiek ellen játszani, de bízom a sikeres szereplésben, mert számunkra minden pont fontos. A Vidi elleni mérkőzésen már látható volt, hogy fejlődik a csapat, de ez önmagában kevés, pontokra van szükségünk.



forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

51. xDoNx |Válasz erre: 44. Bobák Kornél
2018-10-08 15:57:13 Barna öves, Fanatikus tag
"Nekem sem tetszik, amit mostanában játszunk. A probléma az, hogy lehet taktikai elképzelés a lendületes támadó játék, de képtelenek vagyunk párharcokat jó arányban nyerni, a szorosan mellénk álló ellenfélen nehezen tudunk átjutni egy az egyben. Talán ezért próbálja Fernando a labdajáratást, hogy esetleg nyithatnak egy rést az ellenfél védekezésében akár a szélek váltogatásával. Csak az a baj, hogy inkább magunkra húzzuk az ellenfelet, mert kevés a labda nélküli mozgás, nem jutunk ötről a hatra."

Hallottad már azt a kifejezést, hogy "Futball-Kultúra Idegen"? Volt már Magyarországon Olasz Focisuli, Holland Focisuli, Belga-módszer, Német Módszer. De spanyol sosem! Mert az ibériai foci olyan távol van tőlünk felfogásban, mint Makó Jeruzsálemtől.
A spanyol válogatott és a Barcelona, azért tudja ezt a játékot magas szinten játszani, mert labdabiztos, gyorsan és pontosan passzolni tudó játékosok alkotják. Nekünk nincsenek ilyen játékosaink! A legtöbb passz átvétele is 10-30 cm-re pattan el a lábakról, ha nem méterekre. Azért mert serdülő és ifjúsági korban ezt nálunk csak minimálisan gyakoroltatják! Ezért alul képzettek a játékosaink a nemzetközi szinthez képest.
Szóval nem "ragad" a lábakhoz a labda, máris hátrányban vannak a mieink, már az átvétellel. Innen kéne nekik gyorsan és pontosan továbbadni. Nem fog menni! Ez az amit Fernando nem lát be! Ezért lát minden szurkoló értelmetlen passzolgatást, támadás építés nélkül. Mert már a labda átvétellel eltűnik a támadás lehetősége.

A bódogi gegenpress, azért működött, mert ahhoz a stílushoz nem kellett semmilyen extra technikai tudás. Csak erőnlét kellett hozzá, sprintben közlekedés és megfelelő helyezkedés. Itt pont azt használtuk ki, ami most nem megy. Azaz megtámadtuk az ellenfelet, mert a többi magyar csapat sem tud labdát pontosan levenni, csak néha.

Ehhez képest a fernandoi stílusnál, az átlagosnál jobb labdakezelés és szituáció felismerés kellene. De az egy szem ifj.Tajtin kívül, senki más nem képes rá. Ezért tartunk ott, ahol.
50. Dunyo67 |Válasz erre: 49. Bobák Kornél
2018-10-08 11:10:05 Narancs öves, Tag
A szerb lehet hogy nem tud spanyolul és Márkvárt mivel középpályás ott állt ahol a helye, csak nem kapta a labdát. Igaz lehet hogy nem is várta,csak állt mert tudta mi a taktika:) Biztos nekem van rossz elképzelésem a fociról mert meggyőződésem hogy gólra játsszák.
49. Bobák Kornél* |Válasz erre: 46. Dunyo67
2018-10-08 11:05:59 Fekete öves, Veterán
A szerb vagy Márkvárt nem tudta, mi a taktika? :)
48. awas
2018-10-08 10:01:23 Barna öves, Fanatikus tag
Akkor játékosoknak ez a taktika sem tetszik? Akkor mondják meg ők mit szeretnének játszani.
47. Dunyo67 |Válasz erre: 46. Dunyo67
2018-10-08 08:02:04 Narancs öves, Tag
Azt sem értem miért nem lövünk a 16os környékéről? Miért passzolunk még tovább?
Miért nem támadjuk meg a labdás játékost ? Miért vesztünk ennyi párharcot /igaz lehet hogy kerüljük is/?
Miért nem futunk a meccseken:? Miért állva várjuk a labdát?
Miért csak hátra vagy oldalra passzolunk mikor kontrázni akarunk?
Ezek mind a játékosok hibája vagy egyszerűen nem tudja az edző azt játékstílust megtanítani amit elképzelt?
Elég sok kérdés felvetődött még bennem de csak az jut szembe hogy valami nem gömbölyű a szakmai stábbal.Valamit nem csinálnak jól.
46. Dunyo67 |Válasz erre: 41. Bobák Kornél
2018-10-08 07:54:02 Narancs öves, Tag
Egyszer néznél meg 1 meccset élőben akkor látnád mi megy a pályán és nem csak a fotelból osztanád az észt.
A szerb most i beindult nem egyszer üresbe erre haza vagy hátra felé adják a labdát.A középpályán ott áll üresen Márkvárt erre újra csak hazaadják a labdát és Antalnak az pechje hogy hátra már nem tudja adni ezért megpróbál belebikázni egyet és megy a labda oda ahova akar.Ha ennyit tudnak akkor tényleg nagy a baj ez egész kerettel /ezt nem akarom elhinni/ ha meg ez a taktika akkor Fernandó a hibás.
Azt meg végkép nem értem hogy pl Makrai miért úgy akarja megjátszani a labdát hogy befut a védő mögé.Arra számít hogy az elvéti a labdát vagy tilos párharcba bonyolódni ?
45. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 39. Bobák Kornél
2018-10-08 07:00:47 Fekete öves, Veterán
Vigyázni kell a népmese állandó felhozatalával, mert, mint kiderült, az sem volt népmese, hogy H.F. egyes szám első személyben mesélt a fizetés elmaradásáról.
44. Bobák Kornél* |Válasz erre: 43. xDoNx
2018-10-08 06:04:16 Fekete öves, Veterán
Voltam tagja csapatsportnak, kosárlabdáztam. NB.I-ben is. Van fogalmam csapatjátékról.
Persze hogy van edzői elképzelés, mit kell játszani. Fernandonál lehet a labdabirtoklás. De az túlzás, hogy a visszapasszolásokra alapozna, és aki nem azt teszi, azt lecseréli. Bárdost sem azért hozta le, mert nem passzolt hátra vagy oldalra, hanem mert hibát hibára halmozott a védekezésben.
Amíg a Sport tévékben ment a spanyol foci, viszonylagos rendszerességgel néztem. A Barca és a spanyol válogatott valóban járatta a labdát, a többire nem volt jellemző. A Real például egyes BL-meccseken igen, de inkább a lendületes támadó játékot játszották. Az Atletico gyakran kemény letámadást alkalmazott lendületes ellentámadásokkal. Vagyis nem lehet általánosítani. Nincs spanyol felfogás, van aki ezt játssza, van aki azt. És ugyanaz a csapat sem ugyanazt játssza az egyes meccseken.
Nekem sem tetszik, amit mostanában játszunk. A probléma az, hogy lehet taktikai elképzelés a lendületes támadó játék, de képtelenek vagyunk párharcokat jó arányban nyerni, a szorosan mellénk álló ellenfélen nehezen tudunk átjutni egy az egyben. Talán ezért próbálja Fernando a labdajáratást, hogy esetleg nyithatnak egy rést az ellenfél védekezésében akár a szélek váltogatásával. Csak az a baj, hogy inkább magunkra húzzuk az ellenfelet, mert kevés a labda nélküli mozgás, nem jutunk ötről a hatra.
43. xDoNx |Válasz erre: 41. Bobák Kornél
2018-10-08 04:39:38 Barna öves, Fanatikus tag
Kornél.
Látom nem voltál igazolt tagja egyetlen csapat sportnak sem.
Akkor, hogy felhomályosítsalak. Minden edző követel a csapattól egy ALAP játékot, amit az edzések során gyakorolnak be.
Pl. Horváth Ferinél ez egyik ilyen az volt, mikor a védők átívelték a középpályát a csatároknak. Egervárinál a biztos védekezésből, visszatámadás. Bódognál a letámadás. Fernandonál meg, hogy járjon labda, mozgásban legyen, mindegy milyen irányban! Ha egy edző a meccsen nem látja viszont a begyakorolt alapjátékot, akkor előbb mutogat a játékosnak, második alkalommal "agyfaszt" kap az oldalvonal mellett, harmadik alkalommal lecseréli azt, aki nem követi a megbeszélteket, mint pl mikor Bárdost lekapta a pályáról az első félidőben.
Úgy hogy elhiheted, ez az edzői utasítás, hogy folyamatos passzolgatás, akár hátra, akár oldalra.

Fernando amit viszont szeretne látni a pályán, valójában a spanyol válogatott sok passzos, labdatartásos játéka, lebutított verzióban! Mellesleg a legtöbb spanyol klub is ezt játsza. Ha láttad a VB-n a spanyolokat, akkor észre vehetted, hogy van mikor 40-50 passzal jutnak el az ellenfél kapuja elé. Folyamatos oldal és hátra passzokkal operálnak, amíg meg nem találják azt az egy rést a védelemben amit megpróbálnak kihasználni. Csak amíg a spanyol válogatottnak van Iniesta, meg Busqets, meg Isco stb, nekünk nincs! Ez a csapat erre a játékra alkalmatlan! Független attól, hogy ki hányszor volt válogatott tőlünk, vagy korábban mennyi meccse volt az első osztályban. A magyarokat, szlovákokat, horvátokat, szerbeket nem erre a játékra "konvergálták" gyerek korukban...
42. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 41. Bobák Kornél
2018-10-07 19:38:26 Fekete öves, Veterán
Sehol sem írtam azt, hogy ez a legfőbb edzői utasítás, de ezt kéri tőlük Fernando, akár elhiszed, akár nem.

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...