Banner

Feczkó Tamás: A három pontért utazunk

Szerző: objektív | 2020-10-16 14:09:00

Szombaton délután Budafokon játszik a DVTK az újonc, de öt meccsen hét pontot gyűjtő BMTE ellen. A találkozó előtt Feczkó Tamás vezetőedzőt kérdezte a dvtk.eu.

74 év után tért vissza a Budafok az NB I.-be, és nem is kezdték rosszul az idényt.

- A bajnokság elején a Budafok megmutatta, nem érdemtelenül jutottak fel az élvonalba. Több bravúrt is bemutattak, legutóbb az MTK otthonában 10 emberrel is nyerni tudtak. A stabil védekezésre alapozzák a játékukat otthon és idegenben egyaránt, elöl pedig nagyon gyors játékosokkal rendelkeznek, akik gólokat is képesek szerezni. Ennek köszönhető, hogy öt mérkőzés után hét ponttal rendelkeznek - mutatta be az ellenfelet Feczkó Tamás.

Balassagyarmaton egy átlövésből és egy pontrúgás után szerzett góllal jutott tovább a betömörülő hazaiak ellen a DVTK a Magyar Kupában. Budafokon is hasonló lehet a játék képe, és ugyanaz lehet a nyerő taktika? - érdeklődtünk.

- A csapatban többen is kiváló rúgótechnikával rendelkeznek, ezért fontos, hogy minél több átlövéssel próbálkozzunk. Ennek megvan az a “mellékhatása” is, hogy ha a védők kilépnek a lövőkre, akkor a többiek előtt több tér nyílik. A pontrúgásokat súlyozottan gyakoroljuk, és arányaiban nagyon sok gólt szereztünk rögzített szituációt követően, aminek nagyon örülök.

A DVTK győzelemmel kezdte a bajnokságot, majd utána az MTK ellen döntetlent játszott, azt követően azonban leállt a ponttermelés. Lehet-e más cél ilyenkor, mint a győzelem? - folytattuk a kérdezősködést.

- Amióta a DVTK edzője vagyok, egyszer sem küldtem úgy pályára a csapatot, hogy elég egy pontot szerezni - válaszolt a sportszakember. - A Paks ellen is győzni szerettünk volna, a hajrában is támadtunk, mert győzni akartunk. Nem nézzük le az ellenfelet, de Budafokra is a három pontért utazunk. Egy győzelemmel felzárkózunk a középmezőnyhöz, és akkor máris kellemesebb ránézni a tabellára még akkor is, ha a bajnokság ilyen korai szakaszában sokkal fontosabb a pontok gyűjtése, mint a helyezések számolgatása.

Olvasd el a teljes cikket >>>

forrás, fotó: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

14. kohasz |Válasz erre: 13. Borsodi Bányász
2020-10-18 14:08:37 Barna öves, Fanatikus tag
Légy szíves mond már meg Feczkó minek a mestere, mert a labdarúgásnak biztos nem! Hányadik hete hablatyol itt a meccsek előtt miközben a csapatnak még csak elképzelése sincs egy meccs normális lehozatalához. Ha benne és Benczésben lenne egy kis becsületesség akkor már régen bedobták volna a törülközőt, hogy ne rontsák hétről hétre ennyi ember hangulatát.
2020-10-17 11:34:31 Fekete öves, Veterán
Meglesz a három pont könnyedén. Bízom Feczkóban simán ki tudja rántani a fiúkat a hullámvölgyből. Ebben az időben jó iramra és távoli megcsúszó bombagólokra számítok.
A hazai közönség nagy számban lesz kint, hisz az egyik leglátványosabb focit játszó csapat ellen játszhatnak, ki nem hagynák. Utolsónak is lennie kell valakinek, nincs abban semmi szégyen, csak gyűlnek a pontok. Arra vigyázni kellene, hogy Antal ne kapjon gólt, ezért a védekezés fontos lenne. Mindkét csapat több taktikát tud. Egy miatt aggódom, hogy Feczkó mester szerint az ellenfél támadói tudnak gólt lőni. Ez így nem fair. Remélem téved a mester.
12. kisbe
2020-10-16 21:32:04 Piros öves, Őstag
...nagyon bízom hogy nem maradunk Budafokon pont nélkül...és hogy a "mester" azokat a pályán hagyja holnap akik húzzák a csapatot, és megy nekik a játék...többet az elmúlt hetek látványa után nem tudok remélni..
11. tomi87*
2020-10-16 20:01:12 Fekete öves, Veterán
Iványi Zoltán vezeti a Budafok - DVTK bajnoki mérkőzést.
10. lg
2020-10-16 18:58:45 Lila öves, Tag
Ha Iszlai megint kezdő lesz és hozza a szokásos alibit, miközben nem kap Max lehetőséget, akkor én megköszönném a további károkozást a "mesternek" és keressen magának olyan csapatot ahol kedvelik a nézhetetlen focit és ahol a szurkolók megelégszenek a nihill-el. Nem szeretném tovább ezt a fost látni DVTK meccs címén! Ennyi vereség után ráadásul még ilyet hogy a 3 pontért utazunk... "lennék én szerény csak nincs mire ugye" kb... Hagyjuk már a sok süket dumát, rosszul vagyok ezektől a Feczkó interjúktól.
9. BOIM79
2020-10-16 18:47:59 Zöld öves, Tag
Kíváncsi leszek a holnapi meccsre.Meg a kezdöre.Kap e szerepet,Danilovics,vagy mi lesz a taktikánk?Remélem nyerünk.De most a tippem döntetlen.
2020-10-16 18:23:33 Piros öves, Fanatikus tag
Feczkó! Remélem a holnapi lesz az utolsó meccs,amiért nulla teljesítményért fizetést veszel fel!!!
7. zorba*
2020-10-16 17:30:03 Fekete öves, Veterán
Blabla.
6. vebgy* |Válasz erre: 5. MertAkiDiósgyőőőri
2020-10-16 16:53:58 Fekete öves, Veterán
Csak a duma ne lenne... Mindig van két hét újabban, csak valahogy nem látszik a fiúkon a munka...
2020-10-16 16:24:13 Fekete öves, Veterán
"Hasani és Memolla már tudja az alaptaktikat"...

Magyarán semmi más új taktikát nem próbált begyakoroltatni. Végülis volt rá 2 hét. Igaz addig edzőmeccs se volt mert minden szuper.
A faék egyszerű taktikánkat Csizmadia azzal az NB2-es kerettel simán kivedekezi.
Félek, a paksi 3 pont és vélhetően az újabb 3=6 pont a végelszámolásnál sokat fog számítani, ott ahol 1 pont is bennmaradast tud érni, na meg a győzelmek száma...
Szvsz hiba volt a Paks előtt de legkésőbb utána nem váltani...

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...