Banner

Zajlik az élet Debrecenben

Szerző: Jáborcsik András | 2017-05-22 16:54:00

Debrecenben kirúgták Leonel Pontes vezetőedzőt és a szezon utolsó bajnokiján, a DVTK ellen Herczeg András irányítja a Lokit. A klub és a portugál tréner a köztük lévő szerződést a mai napon közös megegyezéssel felbontották, olvashatjuk a dvsc.hu-n. Pontes mellett távozik a két portugál pályaedző, José Pratas és Pedro Illharco is.

Leonel Pontes augusztusban érkezett Debrecenbe. Irányítása alatt a csapat 28 bajnoki mérkőzésen 8 alkalommal győzött, és 7 döntetlen mellett 13-szor vereséget szenvedett. A Magyar Kupában egy mérkőzést játszott a Loki, Győrben 1-0-s vereséget szenvedett, és búcsúzott a további küzdelmektől.

Az 1972-es születésű szakember 30 évesen a Sporting B csapatánál dolgozott, ott dolgozott együtt a fiatal Cristiano Ronaldóval. 2005-10 között a Sporting első csapatánál volt, majd négy évig Paulo Bento szövetségi kapitány segítője volt a válogatottnál

A ma délutáni edzés már Herczeg András irányításával zajlik, akinek segítői Bücs Zsolt (aki korábban három évig volt pályaedzője a Lokinál), Györky Gábor és Erdélyi Miklós lesz.


Nem csak az edzőváltás borzolja a kedélyeket a debreceniek háza táján, hiszen a Honvéd meccsen a csapat Puskás Akadémiától kölcsönben levő kapusa, Danilovic rontott neki csapattársának, Ferenczi Jánosnak. A lokiblog-on olvasható beszámoló szerint "A védelmünk egyébként is bohózatba illő dolgokat csinált, és sajnos a kispestiek ezt szinte minden egyes alkalommal kihasználták: Eppel és Koszta is betalált egy-egy kontra végén, így a félidő derekára már 3 gólos hátrányban voltunk. Aztán a lefújás előtt csak Eppelen múlt, hogy nem nőtt még tovább ez a különbség, mikor az üres kapu fölé emelt. Danilovicnak el is szállt az agya, a helyzet előtt nagyot hibázó, majd azt alibizve csak látszólag helyrehozni akaró Ferenczinek rontott neki. Nem nagyon láttam még ilyet Loki meccsen. Az akciónak meg is lett az eredménye, Pontes döntése alapján a második félidőben már Verpecz állt a kapunkban. "

A szerző így értékelte Danilovic teljesítményét: "Sok mérkőzésen köszönhettünk neki pontot, pontokat, de ezen a meccsen nálam ő is a negatív főszereplők között volt. Bár mindegyik lövésnél kiszolgáltatott helyzetbe került, mégsem gondolom, hogy annyira védhetetlen labdák lettek volna, főleg az első gól. Ferenczivel szembeni aggressziója érthető volt ugyan, de helyénvaló semmiképp. Meglepne, ha ő védene az utolsó fordulóban, pedig egy jó Danilovicra hatalmas szükségünk lenne."


A lokiblog egy felhívással is élt a debreceni szurkolók felé. Összefogásra szólítottak fel és azt kérték tőlük, hogy tegyék félre elkeseredettségüket, a kritikákat fogalmazzák meg majd a bajnokság után, mert "Az elmúlt napokban mérhetetlen mennyiségű mocsok, kritika és szitkozódás zúdult a csapatra, annak minden tagjára, tegyük hozzá, hogy többségük joggal. Viszont szeretnénk, ha ez az egy hét úgy telne, hogy a csapat, és mi szurkolók is nyugodtan tudjunk készülni erre a rendkívül fontos mérkőzésre a Diósgyőr ellen. Ezért erre a hétre ultimátumot fogalmazunk meg magunkkal, és az olvasóinkkal szemben is. Mi a magunk részéről megígérjük, hogy ezen a héten senkit nem fogunk kritizálni, fikázni. Félretesszük minden ellenérzésünket a tulajdonossal, a vezetőséggel, a játékosokkal, klubalkalmazottakkal szemben. Nem fog minket érdekelni, hogy ki hány forintot lopott ki a klubból, hogy ki mennyire (nem) végzi megfelelően a munkáját, hogy ki alibizik, ki flegmázik, csakis az számít, hogy szombaton sikerüljön kivívni a bennmaradást."


forrás: dvsc.hu és lokiblog.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2017-05-22 21:25:19 Piros öves, Őstag
Én végig néztem az élő Lokiblog adást. Szerintem nem nagyon hiszik el, hogy van most olyan csapategységük, hogy győzhessenek!
2. toki*
2017-05-22 18:34:53 Fekete öves, Veterán
Nem kell azzal foglalkozni, hogy mi zajlik a lokinál, az legyen az ő problémájuk, mert gondolom ott is megy ellenünk, buzdítási, hogy nem lesz Lipi, meg Mevoungue, és legyőzhetnek minket stb., stb., Csak magunkkal kell foglalkozni, és ennyi! Verhető ez a loki, és mióta megtudtam, hogy a Tiszaújvárosi csapat (egykori Olefin) a partner klubjuk, azóta egyre jobban nem szívlelem őket. De mind1 is, győzelem lesz, végre a saját kezünkbe vesszük a sorsunkat!!!
2017-05-22 17:42:54 Piros öves, Őstag
Utolsó mondatra: Úgy legyen! De csak velünk együtt! Hulljon Gedeon és bandája!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...