Banner

Vas Jankó korábbi kanadai edzője a Jegesmedvék kispadján

Szerző: Jáborcsik András | 2020-07-13 22:08:00

Nagy tapasztalattal rendelkező kanadai szakember fogja irányítani a DVTK Jegesmedvéket a 2020/2021-es idényben. Dave Allison legutóbb Németországban dolgozott, de korábban hét szezonban volt AHL-es vezetőedző, dolgozott a legrangosabb amerikai juniorligában is, valamint négy esztendőn keresztül fiatal tehetségek felkutatása volt a feladata NHL-es csapatok számára.


Milyen tényezők alapján döntöttél úgy, hogy elfogadod a klub ajánlatát és a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője leszel?

Beszéltem észak-amerikai kollégákkal, akik korábban Magyarországon voltak edzők és olyan szakemberekkel, akik jelenleg is a magyar jégkorongban dolgoznak. Ők is megerősítettek engem abban, hogy Miskolc megfelelő hely számomra. De az egyik legbefolyásosabb vélemény Glen Hanlontól érkezett. Már tavaly is beszéltem vele, amikor az európai lehetőségeimet mértem fel és idén áprilisban is egyeztettünk. Ő sokat mesélt nekem a kíváló körülményekről, a felkészült stábról, a jégcsarnokról, a játékosok remek munkamoráljáról, győzni akarásáról, a szurkolókról és a klubot körülvevő szenvedélyről. Amikor beszéltem Nagy Ádámmal, Daniel Erikssonnal és Strenk Hunorral azonnal kialakult bennem a bizalom a projekt irányába. Végül pedig a Vas Jánossal való kapcsolatom is döntő volt. Együtt dolgoztunk, amikor megérkezett Észak-Amerikába. A feleségével egy új országba érkeztek, de rögtön fontos tagja lett a csapatunknak. Megragadta a lehetőséget, bármit megtett a siker érdekében. Ő egy nagyszerű játékos és remek személyiség.



Mit várhatunk a csapattól a következő szezonban? Milyen stílusban fogunk játszani?

A stílusunk alapja a gólszerzés lesz. Ehhez pedig a lehető legtöbbet kell birtokolnunk a korongot. Amikor nálunk van a korong, akkor kapuratörően fogunk játszani, korongvesztés esetén pedig kontrollálnunk kell a játékot, hogy minél hamarabb visszaszerezzük a játékszert. Olyan sorokat fogunk kialakítani, amiknek a tagjai támogatják, jobb teljesítményre ösztönzik egymást és hatással vannak a meccsek végkimenetelére. Tudom, hogy a csapatunk magját és gerincét a magyar játékosok fogják alkotni, izgatottan várom, hogy hozzájárulhassak az egyéni fejlődésükhöz. A fiatal magyar játékosoknak is adott lesz a lehetőség, hogy kiharcolják a helyüket a csapatban. Számomra ez nem ismeretlen terep és külön motiváló tényező, hogy ezekből a fiatal játékosokból a lehető legtöbbet hozzam ki.

Mit gondolsz, mire lehet képes a csapat az előttünk álló évadban?

Tisztában vagyok azzal, hogy milyen erősségű ligában kell megállnunk a helyünket, sok munka vár ránk. Fontos lesz, hogy megértsük, egyénileg akkor lehetünk jobbak, amikor együtt, csapatként a legjobbunkat nyújtjuk. Erre a lehetőség adott lesz minden egyes nap, rajtunk múlik, hogy élünk-e vele.

Mit üzensz a szurkolóknak?

Nagyon büszke vagyok arra, hogy részese leszek ennek a klubnak. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a jégen, hogy ti is ilyen büszkék legyetek erre a csapatra. Hamarosan találkozunk!


Kattints ide és olvasd el a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
5. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 4. korxi
2020-07-15 23:03:42 Fekete öves, Veterán
Igen, oda ment. Egész jól nyomta a kis idő ellenére, míg itt volt.
4. korxi |Válasz erre: 3. perecesi-diosgyor-szurkolo
2020-07-15 21:09:58 Piros öves, Veterán
Valchart sajnálom, aki tudtommal vissza is ment a Brassóhoz.
2020-07-15 18:40:39 Fekete öves, Veterán
Láda Balázs személyében egy újabb játékossal hosszabítottunk. Vele már 12 játékosunk van.
A Magyar kontingens nagyjából meg is van, és marad az előző szezonos mag. Igaz Adorján távozott.
Igazából már csak a fiatalokkal kell szerződést kötni, hogy ők is nálunk korongozzanak. Lővei, Farkas, stb.
A Magyar/Román kettős állampolgárságú Részegh is idővel hosszabít sztem.
2020-07-14 18:34:28 Fekete öves, Veterán
Üdv nálunk.

1. korxi

És mindenbizonnyal vannak nevei is a tarsolyban, akiket idehozna és akikkel dolgozna is újra együtt.
Lehet ismer az extraligából is olyan minőségibb észak amerikai légióst, akit ide is tudna csábítani.
1. korxi
2020-07-14 15:48:17 Piros öves, Veterán
Igazából az lenne jó ha nem csak beválna, hanem akkor hosszabb távon is edző lenne. Mert az biztosan nem jó hogy kevesebb mint egy évente új edző van, ráadásul északamerikai - európai váltakozásokban.
Vele is egy évre van szerződés, de azt láttuk hogy az sem jelent semmit ha három évre kötik, mint tavaly Rodmannal.

Mindenesetre akkor így most megvan, hogy a légiósok kiválasztásában már az edző is részt tud venni.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...