Banner

Te kit választanál?

Szerző: dfcwolf | 2016-10-26 08:06:00

Mióta tudom, hogy az utolsó meccset fogjuk játszani a hétvégén abban a stadionban, amiben felnőttem, azóta gondolkodom azon, hogy melyik csapatot hívnám meg majd az új stadion megnyitójára. Soha nincs túl korán arra, hogy elkezdjünk gondolkodni ezen. Azt hiszem, a megfelelő ellenfél kiválasztása egyáltalán nem könnyű feladat.

Arra gondoltam, hogy megkérlek benneteket, adjatok ötletet a klubnak arra vonatkozóan, hogy ti melyik csapatot látnátok szívesen majd az első meccsen. Ha beérkeztek az ötletek, szavazásra fogjuk bocsájtani a kérdést és a győztes csapat nevét eljuttatjuk a vezetéshez.

Sokan most egyből rávágnák, hogy Besiktas, Rapid Wien, Dundee United, Hajduk Split, Celtic vagy Kaiserslautern. Természetesen van értelme ennek is, de mindenképpen tanulnunk kell mások hibájából. Láttuk, mire ment az MTK azzal, hogy történelmének egyik legfontosabb meccsét akarta újrajátszani.

Látni kell, hogy ami nekünk fontos, az a nagy csapatoknak nem annyira. Lehet hívni olyan csapatot is, amelyikhez semmi közünk, de igazán nagy név és biztosan megtölti a stadiont. - Most tekintsünk el attól, hogy mennyibe kerül, hiszen csak ötletelünk. - Ilyen csapat a Real Madrid, Barcelona, Dortmund, PSG, Juventus, stb. Van pár ilyen csúcskategóriás csapat, akik miatt megtelne a stadion. Természetesen, ha van olyan kikötés, hogy a legjobb kerettel kell kiállniuk, akkor óriási összeget kérnek el a fellépésért.

Kereshetünk olyan csapatot, amelyikkel van közös emlékünk. Ezek közül párat felsoroltam az elején. De az, hogy mi emlékszünk, az nem feltétlenül ok arra, hogy ők is emlékezzenek. Nem hiszem, hogy a Kaiserslautern szurkolói vagy bárki a stábból emlékezne az ellenünk megvívott meccsre. Ennek fényében pedig az is csak egy hakni meccs lenne és ennyi. Viszont nyilvánvalóan olcsóbb lenne, mint az első kategória. Természetesen, ide sorolom az összes eddigi nemzetközi ellenfelünket.

A harmadik lehetőség pedig az, hogy olyan csapatot keresünk, akinek talán megtiszteltetés egy ilyen stadionmegnyitón fellépni ellenünk. Esetleg annyira, hogy még a szurkolóik is elkisérnék őket, mert valljuk be ez lenne az ideális. Erre a lehetőségre elsőre a Dunaszerdahely csapata ugrik be nekem. Nincs közös történelmünk a klubbal, de azért valljuk be, nem akármilyen üzenete lenne egy ilyen nyitómeccsnek. Azt gondolom, hogy a távolság miatt még a szurkolók is elkisérnék a csapatot. Az pedig katartikus lenne, ha egy nyitómeccsen zengene a “Nélküled” közel 15 000 torokból. Emlékezetes nyitó meccs lenne? Azt hiszem, igen.

Ilyen csapat lehetne valemelyik lengyel együttes is. Elsőre a GKS Belchatów ugrik be. Nem egy magasan jegyzett csapat, de a táborok nagyon jó viszonyt ápolnak egymással és biztosan elkisírnék a csapatot a szurkolók. A hangulat garantált lenne. Természetesen, lehetne másik lengyel csapat is, hiszen ott is vannak egész komoly játékerőt képviselő gárdák. Például a Lech Poznan vagy Legia Varsó. Ebbe a kategóriába sorolnám még bármelyik nevesebb déli csapatot, mint az FK Partizan Belgrad, vagy a Crvena Zvezda.

Ezek az én ötleteim. Írjátok meg kommentben, ti kit szeretnétek, hogy meg tudjuk szavaztatni az olvasókat. Esetleg pár mondatban indokoljátok meg, miért azt a csapatot választanátok. Derüljön ki, mit szeretnének a szurkolók.


És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.