Banner

Strenk Hunor: Nagy dolgokra lehetünk képesek

Szerző: Jáborcsik András | 2019-06-28 21:10:00

A DVTK Jegesmedvék játékosai jelenleg heti öt edzéssel készülnek a Tipsport Liga szeptemberi rajtjára. A felkészülés menetéről és a játékoskeretről Strenk Hunor másodedzőt kérdezte a dvtk.eu. Az interjúból idézünk:


Tavaly június elején érkeztél Miskolcra, majd június közepén lett hivatalos, hogy a csapat a Tipsport Ligában indul. Most viszont már egy szezon rutinjával a srácok nagy része hetek óta együtt készül az új idényre. Mennyiben más az idei nyári felkészülés programja, ütemezése a tavalyihoz képest?

Nem kell nagy változásokra gondolni. A felkészülésünk kiindulópontja egy teszt volt, amit minden szerződéssel rendelkező játékosunk elvégzett. Ez egy elég sokrétű teszt, szerencsére a DVTK-nál az ehhez szükséges infrastruktúra rendelkezésre áll. A szakmai stáb a teszt eredményeit kiiértékelve készítette el a személyre szabott edzésterveket. Az elképzelésem az volt, hogy próbáljuk meg együtt tartani a csapatot a nyár folyamán is, ami megvalósulni látszik. Természetesen vannak játékosok, akik ilyen-olyan okból kifolyólag nem Miskolcon készülnek, de profi játékosokról lévén szó, maximálisan megbízunk abban, hogy megfelelően elvégzik a rájuk kiszabott feladatokat, munkát



Július 29-én léptek először jégre. Milyen és mennyi munka vár rátok addig?

A munka jelenleg is zajlik Orosz Szilveszter erőnléti edző vezetésével. Ezt úgy kell elképzelni, hogy hétközben minden délelőtt edzések vannak, a hétvége pedig szabad. Az öt napból négy zajlik az edzésterv alapján, a hét közepén, szerdán pedig van egy “pihenő nap”, amikor általában ütőt ragadnak a srácok. Ellőnek pár száz korongot, vagy éppen focizunk, kosarazunk egymás ellen. Jó hangulatú, parázs meccsek szoktak kerekedni belőle. Ebben az időszakban sokkal rugalmasabbak vagyunk, az is fontos hogy a játékosoknak elegendő idő álljon rendelkezésre a pihenésre, feltöltődésre. Mindenkinek jár egy pár hét, amikor elutazhat nyaralni, vagy az egyéb civil élettel kapcsolatos dolgait intézze. Az a célunk, hogy július 29-én, amikor először jégre megyünk egy motivált, éhes csapatot lássunk. Persze az is nagyon fontos, hogy remek fizikális állapotban legyunk, különben nem lenne értelme annak a rengeteg konditermi munkának, amit elvégeznek fiúk a nyár folyamán.

Jelenleg milyen a munkakapcsolatod Marcel Rodman vezetőedzőnkkel, annak tudatában, hogy ő még nem tartózkodik Miskolcon?
Mondhatom, hogy napi kapcsolatban vagyunk, bár a mostani időszakban kevesebb a tennivaló, ugyanis a felkészülési programunk véglegesnek tekinthető, illetve a keret kialakítása is a végéhez közeledik. Mindenesetre hasonlóan gondolkodunk a játékról, ez nagyban meg fogja könnyíteni a közös munkát. Most még a tervezési fázisban vagyunk, de azt már látom rajta, hogy nagyon motivált.


Elolvasom a teljes interjút a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
3. korxi
2019-06-30 12:41:51 Piros öves, Veterán
Köztudott hogy hazai játékosokból elég szűk a merítési lehetőség, ezért is nem értem hogy miért küldtük el Somogyi Balázst.
2. ropek |Válasz erre: 1. BP0312
2019-06-29 14:46:49 Barna öves, Fanatikus tag
Két hely van a négy sorban. Még négy magyar játékos kell. Egy olyat el tudnék képzelni, hogy két felnőtt, két maradék ifi (mondjuk a tavalyi khm koalícióból) meg beugrik, ha valaki megsérül, vagy valami.
Viszont, egy két ifis, plusz mondjuk Rito Lacis negyedik sor csak három darab csapagyasra hajtott sort jelent, ami tavaly sem volt sikeres.
Egy legioshelyet pedig szerintem arra az esetre hagyunk nyitva, ha esetleg Rajna nem sül...(tavaly ugyanezt eljatszottuk Adorjannal)
1. BP0312
2019-06-29 13:18:27 Fehér öves, Lelkes újonc
Mondhatott volna pár szót az esetleges igazolásokról.
Jelenleg 21-en vagyunk. A tavalyi kerethez képest még egy ember jön?
Bár valami olyasmi volt korábban, hogy az idén "bővebb" keretet akarunk?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...