Sajtótájékoztató vágatlanul

Szerző: objektív | 2019-04-12 14:05:00

Demkó: Nagy tisztelettel köszöntök mindenkit! Kisvárdára utazik a DVTK labdarúgó csapata az OTP Bank Liga következő fordulójában. Hat mérkőzés van hátra az idei bajnokságból. Senkinek nem kell külön ecsetelni, hogy miért fontos ez a mérkőzés. Eddig két döntetlent játszott egymással a két csapat, ez a harmadik mérkőzés. Hogyan tudjuk legyőzni a Kisvárdát?

Fernando: Hat mérkőzésünk van hátra, ezt úgy kezelem, mint hat döntőt. Ez az első mérkőzés, ami a hat döntőből következik. Kisvárda jó eredményekkel érkezik bele ebbe a mérkőzésbe, pozitív eredmények után vannak. Mi három rossz mérkőzést játszottunk, három rossz eredménnyel megyünk bele ebbe a mostaniba. Jó és nehéz mérkőzésre számítok, ami a legfontosabb számomra, hogy a csapat készen áll arra, hogy megfelelően tudja felvenni a versenyt a Kisvárdával.

Az elmúlt egy év során pár krízishelyzetet megéltél már Diósgyőrben. Ez most szerinted a legsúlyosabb?

Fernando: Megvan a hasonlóság a tavalyi év és az idei között. Amikor érkeztem, hat mérkőzés volt hátra. Úgy érzem, eredményességben lehet párhuzamot vonni, viszont ami óriási különbség, az az, hogy a csapat most sokkal jobb állapotban van. Ha a tavalyi évet nézzük, amikor ideérkeztem, az öltözőben voltak problémák, a játékosok és a klub közötti kapcsolat nem volt megfelelő. Ez most teljesen másképpen néz ki. Amikor ideérkeztem, rögtön elmondtam, hogy az első osztályú tagság megőrzéséért fogunk harcba szállni. Tudtuk, hogy mi a célunk, tudtuk, hogy ez nehéz lesz. Jobban örülnék, ha több pontunk lenne, a múlt heti mérkőzés az csalódás volt, ez nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Tudtuk mi a cél és tudtuk mivel jár, hogy ezt elérjük.

Az utóbbi hetekben a csapat játéka nem túl szívderítő. Miben lehet mégis reménykedni?

Fernando: Ha összefoglalom a három mérkőzést, bár három vereséget szenvedtünk, mégis más érzéseim vannak. A Debrecen és az MTK után sokkal de sokkal csalódottabb voltam. Úgy éreztem, hogy ott többet tettünk azért, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. A Haladás elleni mérkőzés ilyen szempontból más volt. Az első félidő mindkét csapatnak nagyon rossz mérkőzést hozott, ezzel nem voltam elégedett. Viszont a 2. félidő első 30 perce az szerintem jól nézett ki, ott a csapat jó teljesítményt nyújtott. Azt is látom, hogy több gólt kellene szerezni. Ehhez az utolsó métereken a támadóharmadban agresszívebb teljesítményt kell nyújtani, jobb döntéseket kell hozni, erre próbáltunk fókuszálni, próbáltam a játékosokat erre inspirálni, hogy ebben előre tudjunk lépni. Ami fontos, hogy a csapat érti a szituációt és tisztában van a helyzettel, amiben vagyunk.

Milyen DVTK tud nyerni Kisvárdán?

Fernando: A legjobb formánkra lesz szükség ahhoz, hogy Kisvárdát meg tudjuk verni. A csapat ebben az évben bizonyította, hogy amikor a fókusz 100%-on van, illetve maximális teljesítményt adnak le a játékosok, akkor bárkit bárhol képesek vagyunk megverni. Az is tény, hogy amikor ezek a dolgok nem stimmelnek, akkor sérülékennyé válunk és az ellenkezője is bekövetkezhet. Nagyon fontos a kemény munka, keményen kell dolgozni, hogy ez a fajta teljesítmény ki tudjon jönni a hétvégén. A minőségi játékosok kvalitásának is ki kell jönni, mert vannak minőségi játékosaink és vannak olyan játékosaink, akik az extrát hozzá tudják tenni, de ez egységesen szükséges ahhoz, hogy a Kisvárda ellen sikeres tudjon lenni a csapat.

Van olyan edzésmunka, ami ezt előhívhatja?

Fernando: Vannak ilyen eszközök, amikkel lehet ezt fejleszteni. Minden mérkőzésre úgy próbálom felkészíteni a csapatot, hogy vannak a saját ötletek a saját filozófia, amit gyakorolni kell, illetve mindig megvan az a kulcs, amit gyakoroltatok a játékosokkal, hogy hogy lehet az ellenfelet megverni, mik a gyenge pontok, ahol esetleg sebezhetők. Ha a mögöttem lévő hetet nézem, azt érzem, hogy a csapat teljesen életben van, nagyon jó intenzitással edzettek, jó munkát végeztek. Az teljesen egyértelmű, hogy a meccs az mindig más. Ebből kifolyólag szoktam mondani, hogy egy klub legfontosabb eleme a játékos, hiszen hétvégén ő megy ki a pályára és ő játssza le a mérkőzést. Az edzőknek a feladata és a lehetősége az, hogy hétközben eszközöket és ötleteket adjon a játékosok kezébe. A mérkőzésen van, amikor ez jól működik, van amikor nem. Van úgy, hogy az ellenfélnek jön ki jobban. Fontos, hogy hétvégén ez jól működjön. Hétvégén egy döntő mérkőzés következik. Egy döntőt mindig úgy kell lejátszani, hogy magas intenzitással, nagy akarattal, és a mérkőzés olyan szempontból nagyon fontos, ha az pozitív eredményt hoz a számunkra, akkor kettő ponttal a Kisvárda elé tudunk kerülni és tudunk készülni a következő fontos meccsre, a következő döntőre.

Ezen a hat meccsen nem is a játék lesz a fontos, hanem az eredmény, ilyen helyzetben az eredményesség a játék elé kerül.

Fernando: Egyetértek, a profi futball az eredményekről szól, vannak különböző utak, ahogy ezt el lehet érni, vannak eszközök, hogy hogy legyél jó, de ebben a helyzetben ha dönteni kell, hogy jól játszol és szépen játszol és nem nyersz, vagy gyengébben játszol és nyersz, akkor egyértelmű hogy az a fontos, hogy megszerezd a három pontot.

amigeleken.hu: Említetted, hogy vannak játékosok, akik extra teljesítményre képesek, illetve egyéniségei lehetnek a csapatnak. Én hiányoltam ezt az elmúlt fordulókban. Hiányérzetem volt, hogy nincs olyan ember, aki a vállán tudná vinni a csapatot. Nevesítenéd, hogy te kiktől várod ezt az extrát?

Fernando: Úgy érzem, hogy egy masszív kiegyensúlyozott keretünk van, de teljesen mást kell hogy elvárjak egy Szabótól, Márkvárttól, Tajtitól, Vernestől, Hasanitól, mint mondjuk a Brkovictól vagy Karantól. Egyetértek azzal, amit mondtál, hogy az elmúlt mérkőzéseken ez a minőség, ez az egyéniség nem jött ki. A Haladás elleni 2. félidőben úgy érzem, voltak olyan momentumok, amikor ez megmutatkozott. Voltak olyan szélen, középen kialakított létszámfölények, ami ezeknek a játékosoknak a minőségéből fakadt. De ezek azok a mérkőzések, amikor a minőségnek vagy az egyéniségnek ki kell jönnie, és a minőségnek, egyéniségnek a leginkább látványos része a támadózónában mutatkozik meg, ott kell hogy extrát adjanak egy ilyen típusú mérkőzésen. De egyetértek veled, hogy az elmúlt meccseken ez nem jött úgy ki, ahogy szerettem volna.

amigeleken.hu: Igen, és tényleg az lenne a legjobb, ha ez a támadóharmadban jönne ki főként, mert ott vagyunk híján a góloknak. Gólokkal lehet meccset nyerni és a csatáraink pont azok, akik a gólszerzésben nem túl acélosak.

Fernando: Teljesen egyetértek. Az elmúlt hetekben az edzéseknek az volt az egyik fő fókusza, hogy az utolsó métereken a támadóharmadban hogy tudjuk azokat a döntéseket meghozni, amivel gólt, kapuralövést, jó befejezést tudnak elérni ebben a pozícióban játszó játékosok. De ha a futballból indulunk ki és ha valaki ezt átélte, akkor tudja, hogy a gól a pillanat eredménye, az adott pillanatnak egy jó döntése. Néha ez működik, néha nem működik. Ha megnézzük, volt olyan mérkőzés, amikor kevesebb helyzetünk volt, mint az elmúlt meccseken és mégis gólt vagy több gólt tudtunk szerezni, most pedig nem. Nagyon fontos, hogy ezekben a szituációkban milyen döntéseket hoznak a játékosok. Természetesen erre próbálunk fókuszálni. Úgy érzem, a csapat erre a mérkőzésre készen áll, megvan a csapatban a hit. Amit mindenképpen meg szeretnék említeni az az, hogy azt gondolom, a szurkolókban is megvan a hit. Tehát ezen a mérkőzésen mind az edzők, mind a szurkolók hisznek a csapatban, a csapat mellett fognak állni. Kisvárdán az összes vendégjegy elkelt, meg fogják tölteni a szurkolók a vendégszektort (Nagyjából 30 db jegy van még – a szerk.). Nagyon fontos, hogy mindenki ezt a hitet sugározza, mert ilyen helyzetben nagyon fontos, hogy a szurkolók, a játékosok hite mellé bekapcsolódjon a város hite, az emberek hite, tehát hogy ez így egységre jusson, és akkor tud a csapat még egy plusz energiát felhasználni és eredményes lenni. Ez a helyzet egy olyan helyzet, amit az elejétől tudunk. Tudtam miért küzdünk, tudtam, hogy a legolcsóbb kerettel dolgozom az NB1-ben, tudtam, hogy az, hogy kijöjjön, a csapat elérje a célját, komoly munka kell. Rengeteg befektetett munka és sokat kell ezért harcolni. A földön kell maradnunk, meg kell őriznünk a realitásunkat, de biztos vagyok abban, hogy a csapat eléri azt a célt, amit kitűztünk, hogy az első osztályban maradunk.

Játékosokat mondasz?

Fernando: A sérültek maradtak, Makrai, Ivánka, Ismaila és Bárdos. A mögöttünk hagyott héten Forgács Dávid egy súlyos sérülést szenvedett, elszakadt a keresztszalagja. Nagyon nehéz szezonon van túl, rengeteg problémával küzdött. Innen is támogatásomról szeretném biztosítani. A mai napon megműtik Dávidot, jobbulást kívánok neki és gyors felépülést.

Márkvárt játéka azért növeli a lehetőségeket, ugye?

Fernando: Nagyszerű, hogy Márkvárt visszatért, viszont az is nagyon fontos, hogy Tóth Barni is rendelkezésre fog állni. Nagyon fontos játékosnak tartom a középpályán. Sajnos sérülésből sérülésbe esett és folyamatosan problémával küzdött, de most teljes mértékben készen áll, aminek nagyon örülök és újabb lehetőséget fogok neki biztosítani, mert erre a hat mérkőzésre tényleg szükségünk van mindenkire, hogy rendelkezésre álljanak ahhoz, hogy sikeresek lehessünk.

Hogy szedte össze a sérülést Forgács?

Fernando: Előző hét utolsó edzésén. Azt hittük, hogy egy rossz mozdulat, nem gondoltuk súlyosnak, de az MRI kimutatta, hogy keresztszalag sérülést szenvedett sajnos.

Támogatom az amigeleken.hu oldal munkáját 500 forinttal:
És ezt olvastad már?
Hozzászólások

1 2 3 4 5 >  Utolsó

70. vebgy |Válasz erre: 60. Krapulax
2019-04-15 15:47:03
Mindegy itt, hogy jobb, vagy bal...egyik sem a MI pecsenyénket sütögeti...
69. mr-d |Válasz erre: 62. bohumil-stejskal
2019-04-13 16:52:50
Ebben nem vagyok biztos:), de ez már politika, nem ide való. Azért azt lássuk, ha a jelenlegi rendszer valakit ki akar szorítani az üzletből, azt meg tudja tenni.
68. mr-d |Válasz erre: 65. vectra
2019-04-13 16:45:42
Én inkább üzleti tippnek nevezném, mint tanácsnak így utólag, hogy szálljon be a futballba L.T. Csányi akkor már tudhatott a háttérben készülő TAO-tervekről, a futballba áramló pénzekről.
67. vectra |Válasz erre: 60. Krapulax
2019-04-13 16:34:26
Pont a Szeviép miatt nem invesztált Csányi a szegedi fociba.Amikor megvette a Picket,világmenő kézicsapatot hozott össze pár év alatt.Jobb meccseken otthon ötezer néző előtt játszanak./Mint ahogy a Veszprém is./
66. gazember |Válasz erre: 61. Gabor43
2019-04-13 16:29:47
Remélem azért lélekben megveregeted miatta az elvtársad vállát....öreg...
65. vectra |Válasz erre: 46. mr-d
2019-04-13 16:27:00
Amikor Leiszti lepusztította a Picket és a Kalocsai Paprikát hamis termékekkel,akkor a Zemelesz elnöke vette meg és felvirágoztatta.Csányitól kaphatta a tanácsot,hogy invesztáljon a sportba.
64. bohumil-stejskal
2019-04-13 16:13:33
Őszintén? A [email protected] bánja, mit játszunk Várdán, amíg ez a tulaj van itt. Amúgy meg nem tök mindegy? Semmi nívója sincs az NB1-nek sem. Nézhetetlen [email protected] meccsek mindenhol. Ettől egy paraszthajszállal lassabb az nb2.
63. makaó |Válasz erre: 35. Gabor43
2019-04-13 16:11:58
Nem a NER-re gondolok, hanem az élettársának is van politikai háttere.
Így a választások előtt jól jön a DVTK kiesésének réme.
62. bohumil-stejskal |Válasz erre: 46. mr-d
2019-04-13 16:10:59
Igen, csak éppen anyagi támogatást nem kap jobbról (legalább is nincs megelégedve a mértékével). Szerintem ez az ő nagy problémája.
61. Gabor43 |Válasz erre: 57. gazember
2019-04-13 15:13:05
Szokj hozzá öreg. Hogy ez lesz. Ha szerencsénk lesz akkor Nb 1 ha nem akkor Nb 2.
Banner

1 2 3 4 5 >  Utolsó

Mégsem


Üzenet küldése...